Lenovo je danes predstavil novo generacijo vrhunskih, ultra tankih prenosnikov Windows 11 Yoga, ki vključujejo naslednje modele:

 • premijski 14-palčni prenosnik Yoga Slim 9i s certifikatom za ogljično nevtralnost, ki prinaša pametnejšo produktivnost in omogoča neverjetno zabavo na poti
 • prenosnika Yoga Slim 7i Pro X in Yoga Slim 7 Pro X, ki ju poganja tehnologija Lenovo X Power, ki omogoča ustvarjanje kjerkoli in kadarkoli
 • Yoga Slim 7i Carbon, ki združuje zmogljivosti, mobilnost in trpežnost v eni napravi.

Nova družina naprav Yoga dodatno šteje še 14- in 16-palčne prenosnike Yoga Slim 7 Pro, Yoga Slim 7i Pro ter Yoga 7. Da bi zadovoljil potrebe novih hibridnih domačih pisarn, je Lenovo danes predstavil tudi računalnik Yoga AIO 7, nov namizni računalnik s 27-palčnim zaslonom ločljivosti 4K in ergonomskim tečajem za neskončno prilagodljivost, ki podpira sodelovanje v več napravah in sodoben inženiring za sodoben dom.

“Hibridno življenje je nova norma, ki je navdihnila razvoj nove generacije naprav Lenovo Yoga. Naš cilj je omogočiti več ljudem, da bodo »preprosto oni« – da z njimi uživajo, ustvarjajo in sodelujejo na sebi lasten način,” je povedal Ouyang Jun, vodja oddelka Consumer Business Segment, Intelligent Devices Group v družbi Lenovo, in dodal: “Nove računalnike Yoga smo zasnovali s pametnejšimi funkcijami in še bolj vrhunsko uporabniško izkušnjo, da bi ljudem pomagali slediti svojim ambicijam, se sprostiti in delati stvari na svoj način.”

Lenovo Yoga: premijska, zmogljiva in prenosna

Prenosni računalniki Lenovo Yoga 2-v-1 so izdelani za združitev neverjetne prenosljivosti, zmogljivosti in vsestranskosti. Pionirji zasuka zaslona so uporabnikom omogočili, da zaslon prenosnika povsem zavrtijo, kar je uporabno tako pri igri, zabavi kot delovnih nalogah. Družina naprav Yoga se je od takrat razširila in danes pozna več oblik, vključno z ultra tankimi prenosnimi računalniki, namiznimi računalniki, Chromebooki in tabličnimi računalniki. V današnjem novem hibridnem okolju je nova generacija naprav Yoga zasnovana tako, da pomagajo ljudem, ki se soočajo z novimi izzivi in ​​priložnostmi na način povezovanja, uživanja, ustvarjanja in sodelovanja od doma, v šoli, v pisarni in drugod – uporabnikom dajejo orodja narediti več in svobodo ustvarjanja po svoje.

Nova serija prenosnikov Lenovo Yoga Slim predstavlja vrhunec zmogljivosti in prenosljivosti, odlikujejo jo prefinjena izdelava, vrhunske izkušnje in drzne inovacije. Ti ultra tanki prenosniki združujejo udoben dizajn robov za udobnejšo mobilnost ter rokovanje. Ustvarjeni za vrhunsko izkušnjo, ki jo poganja Lenovo X Power2, nov nabor funkcij, namenjenih še boljši, nadgrajeni zmogljivosti. Osupljivi zasloni PureSight pa postavljajo nov standard za ostrejšo, odzivnejšo, bolj realistično vizualno izkušnjo s certifikatom Eyesafe.

Yoga Slim pomeni vrhunske prenosne zmogljivosti – ti prenosniki se prilagodijo hibridnemu življenju uporabnika s pametnejšimi zmogljivostmi, zaznavanjem, varnostjo in prepoznavanjem – vse to omogoča rešitev Lenovo A.I. Engine+. Programska oprema, ki temelji na umetni inteligenci, lahko predvideva uporabnikove potrebe po zmogljivostih ali varčuje z energijo glede na to, kaj uporabnik počne, medtem ko rešitvi Lenovo Intelligent Sense in Integrirated Security – prav tako del Lenovo A.I. Engine+ – pomagata, da delo in igranje na prenosnikih Yoga ostajata odlična.

Kupcem je na voljo tudi storitev podpore Premium Care za izboljšano podporo. Omenjena storitev VIP med drugim vključuje prednostno odpravo napak, prilagojeno podporo strokovnjakov za strojno in programsko ter letne preglede osebnega računalnika.

Nove naprave Yoga Slim 7. generacije vključujejo tudi storitev Lenovo CO2 Offset Service kot standard v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. Ta upošteva povprečne emisije ogljika, povezane s posamezno napravo, od proizvodnje do pošiljanja stranki in povprečno življenjsko dobo (do 5 let) ter jih nadomesti. S tem Lenovo podpira projekte Združenih narodov o podnebnih spremembah.

Yoga Slim 9i: pameten, trajen, zmogljiv

Yoga Slim 9i (14”, 7) je kot certificirano ogljično nevtralen prenosnik1 idealna izbira za ekološko ozaveščene ljudi, saj kljub trajnostni zasnovi prinaša vrhunske funkcije za zabavo in zmogljivosti, ki jih poganja umetna inteligenca. Tanko in lahko ohišje, obdano v 3D steklo, ima zaobljene, gladke robove za udobnejše rokovanje in izkušnjo držanja, prenosnik pa je debel vsega 14,9 mm.

Yoga Slim 9i združuje mobilnost in zmogljivost, prav tako pa na novo definira pomen prenosne zabave in ustvarjanja vsebin. 14-palčni zaslon na dotik OLED PureSight z razmerjem stranic 16:10 prikazuje sliko do ločljivosti 4K, dopolnjuje pa ga zvočni sistem Sound by Bowers & Wilkins. Vizualna izkušnja Lenovo PureSight na zaslonu 4K OLED zagotavlja izjemno ostre podrobnosti in jasnost ter bogate, fotorealistične barve – od globoke črne do živahnih in svetlih barv. Zaslon s certifikatom HDR True Black 500 lahko njegova b 10-bitni globini barv prikaže več kot milijardo barvnih odtenkov in zagotavlja 100-odstotno pokritost barvne lestvice DCI-P3. Štirje zvočniki Bowers & Wilkins pa poskrbijo, da zvok z Yoga Slim 9i oživi.

Prenosnik Yoga Slim 9i uporabnikom omogoča uporabo na način, ki se jim prilagaja. Prenosnik poganja platforma Intel Evo s procesorji Intel Core 12. generacije. Lenovo A.I. Core 2.0 zagotavlja pametnejše uporabniške izkušnje, izboljšano zmogljivost z umetno inteligenco in pametnejšo varnost, ki vključuje šifriranje na ravni strojne opreme, zasnovano za zaščito naprave pred napadi in izsiljevalsko programsko opremo. Odvisno od naloge in obremenitve sistema pa programska oprema A.I. Engine+ dinamično prilagaja hitrost vrtenja ventilatorja in zmogljivost strojne opreme, da optimizira in pospeši delovanje.

Yoga Slim 7i Pro X in Yoga Slim 7 Pro X: moč ustvarjanja ne glede na lokacijo

Yoga Slim 7i Pro X (14”, 7) in Yoga Slim 7 Pro X (14”, 7) zagotavljata obilo zmogljivosti za ustvarjanje od koder koli. Vgrajeni procesorji nove generacije, do 32 GB pomnilnika LPDDR5 ter grafične kartice do modela NVIDIA GeForce RTX 3050 skupaj s tehnologijama NVIDIA Studio in Lenovo X Power dvignejo moč oblikovanja na naslednjo raven. Lenovo X Power ponuja posebno nastavitev za različne scenarije uporabe, da prenosnik preseže meje največje zmogljivosti procesorja in grafike. Z manj kot 1,6 kg sta  tanka in lahka prenosnika zasnovana tako, da praktično povsod omogočata vse potrebno za ustvarjanje digitalne vsebine.

Oglejte si najnovejšo oddajo na 14,5-palčnem 3K zaslonu Lenovo PureSight z osveževanjem 120 Hz osveženem in podporo za dotik, ki prikazuje natančne barve in bogatejše odtenke. Ta zagotavlja strojno kalibrirano 100-odstotno pokritost barvne lestvice sRGB in premore certifikat TÜV Hardware Blue Light3, ki pomaga zmanjšati obremenitev oči. In z Lenovo A.I. Engine+ na novih Yoga Slim 7i Pro in 7 Pro lahko uporabniki ustvarjajo tako hitro, kot deluje njihova domišljija.

Yoga Slim 7i Carbon: umetnost mobilnosti

Za tiste, ki sprejemajo hibridno življenje in svobodo opravljanja stvari od svoje dnevne sobe do pisarne, Yoga Slim 7i Carbon (13”, 7) ponuja neverjetno mobilno svobodo, ki se ujema z izjemno lahkotnostjo in tankim ohišjem prenosnika (teža manj kot 1 kg). Ohišje je debelo vsega 14,8 mm na najtanjši točki, izdelano pa je iz robustne magnezijeve zlitine, ojačane z večslojnimi ogljikovimi vlakni. Njegova udobna oblika je zasnovana za enostavno prenašenje. Tri sodobne dvobarvne kombinacije5 in tipkovnica od roba do roba z večjo sledilno ploščico dodatno naredijo Yoga Slim 7i Carbon vrhunski prenosnik, ki ga lahko vzamete kamor koli.

Platforma Intel Evo zdaj vključuje procesorje Intel Core 12. generacije, Lenovo pa prinaša inovacije, ki prilagodijo delovanje prenosnika potrebam po zmogljivostih ali varčevanju z baterijo, da izkoristijo ves potencial prenosnika. Ustvarjajte in uživajte vsebine tako rekoč kadar koli in kjer koli s 13,3-palčnim 2,5K zaslonom na dotik Lenovo PureSight z izjemno gladko hitrostjo osveževanja 90 Hz in razmerjem stranic 16 : 10. Zaslon Lenovo PureSight ponuja razširjeno barvno paleto in natančnejše, strojno umerjene, odtenke in 100-odstotno pokritost barvnega spektra sRGB kot tudi certifikat TÜV Hardware Low Blue Light3 za manjšo obremenitev oči.

Yoga Slim 7 Pro in Yoga Slim 7i Pro: bistvo je v zmogljivosti

Lenovo je predstavil še osvežena modela Yoga Slim 7 Pro (14”, 7) in Yoga Slim 7i Pro (14”, 7). Ta prenosnika poudarjata zmogljivosti in sta odeta v elegantno aluminijasto ohišje barv Storm Grey ali Cloud Grey5. Ustvarjajte na poti z novimi procesorji Intel Core ali AMD Ryzen serije 6000 najnovejše generacije. Grafična kartica NVIDIA GeForce RTX 2050 in zaslon OLED Lenovo PureSight z Dolby Vision zagotavljata uživanje v spektakularnih barvah, svetlosti in kontrastu.

Večja modela Yoga Slim 7 Pro (16”, 7) in Yoga Slim 7i Pro (16”, 7) sta opremljena z zaslonom IPS ločljivosti 2,5K in osveževanjem slike do 165Hz za izjemno gladko igranje in urejanje videa. Vgrajeno imata grafično kartico do modela NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti (Yoga Slim 7 Pro (16”, 7)) ali pa grafiko Intel Arc A370M (Yoga Slim 7i Pro (16”, 7)). Vsi prenosniki Yoga Slim 7 Pro in Yoga Slim 7i Pro imajo pametne funkcije, kot je Smart Performance, ki lahko dinamično prilagaja zmogljivosti delovanja in avtonomijo baterije, tako da lahko uporabniki izkoristijo prenosnik za delo od doma ali na poti.

Yoga 7: strast do zabave

Novi Lenovo Yoga 7 (14”, 7) je izdelan za zabavo in ustvarjalnost. Ta vsestranski prenosni računalnik 2-v-1 se hvali z več načini uporabe, njegova zasnova omogoča tudi lažje držanje in prenašenje. Z zmogljivimi procesorji serije AMD Ryzen 6000 in OLED-zaslonom na dotik s tehnologijo Dolby Vision poskrbi za realistične barve, bogatejše podrobnosti in odlične zmogljivosti. Tehnologija Dolby Atmos pa iz štirih vgrajenih zvočnikov ustvari prostorski zvok.

Yoga 7 slovi po vsestranskosti. Z dolgotrajno avtonomijo baterije6 in tehnologijo hitrega polnjenja Rapid Charge Express7 se lahko podate na daljša potovanja stran od vtičnic. Ustvarjajte, skicirajte in delajte zapiske z izbirnim peresom Active Pen5. Štirje načini uporabe uporabnikom omogočajo tudi interakcijo s svojim Yoga 7 na številne različne načine. Poenostavite produktivnost in učenje s pametnejšimi funkcijami, kot so odpravljanje hrupa med videoklici in filtri z nizko modro svetlobo, da bo kakovost videa čista in brez motenj ter obremenitve oči.

Yoga AIO 7: za delo in sodelovanje

Navdihnjen s številnimi načini, na katere ljudje zdaj ustvarjajo, delajo in se zabavajo doma, je novi Yoga AIO 7 (27”, 7) neverjetno prilagodljiv računalnik. Opremljen s 27-palčnim zaslonom 4K IPS z ozkimi robovi omogoča zasuk za 90 stopinj, samo z nežnim potiskom roke ali prsta pa prilagodljivi tečaji zaslona omogočajo hitro nastavitev višine ali nagiba za več zornih kotov. Ta novi namizni računalnik vse v enem Yoga je zasnovan tako, da je v središču sodobnega doma. S procesorjem serije AMD Ryzen 6000 in izbirno grafiko AMD Radeon RX 6600M z revolucionarno arhitekturo AMD RDNA 2 je izjemno zmogljiv. Spremeni se lahko tudi v sistem za domačo zabavo, saj je opremljen z dvema zvočnikoma JBL moči 5W, ki zmanjšujeta popačenje. Edinstvena zasnova s pasivnim hlajenjem hkrati poskrbi, da ta računalnik zavzema manj prostora kot njegov predhodnik in uporabniku pusti več prostega prostora na mizi.

Ena najboljših funkcij Yoga AIO 7 je omogočanje skupne rabe in sodelovanja. Uporabniki lahko zdaj brezžično predvajajo vsebino zaslona svojega pametnega telefona8 na namizni monitor, si ogledajo videoposnetke, se pomikajo po fotografijah ali brskajo po družbenih omrežjih na velikem 27-palčnem zaslonu – zasukanem vodoravno ali navpično. Medtem ko delate ali gledate videoposnetke na prenosnem računalniku9, lahko upravljate tudi glasnost zvoka in prikaz na zaslonu, medtem ko se telefon, priključen na vmesnik Type-C na Yoga AIO 7 polni – uporabniku pa omogoča, da prevzame nadzor nad obema napravama s tipkovnico in miško.

Storitve Lenovo Smart Lock Services: zaščita računalnika pred neznanim

Za dodatno podporo hibridnega načina življenja Lenovo predstavlja svoj najnovejši izdelek programske opreme Lenovo Smart Lock Services. Ta varnostna programska oprema kot storitev v oblaku, ki jo poganja Absolute® in je na voljo prek Lenovo Vantage in Lenovo.com, uporabnikom nudi brezskrbnost v primeru kraje njihovega računalnika, saj jim omogoča bolj oddaljen nadzor nad osebnimi podatki, shranjenimi v njihovi napravi.

Storitve Lenovo Smart Lock Services, opremljene z robustnimi varnostnimi funkcijami, ko so nameščene, uporabnikom omogočajo sledenje in lociranje zadnje znane lokacije svoje naprave Lenovo prek spletnega brskalnika ali mobilne aplikacije. Prav tako lahko uporabniki na daljavo zaklenejo napravo, da omejijo nepooblaščen dostop, ali pa s funkcijo brisanja podatkov izbrišejo občutljive datoteke, da preprečijo krajo identitete in podatkov. Da bi uporabnikom pomagali pri povrnitvi ukradenega računalnika, storitve Lenovo Smart Lock Services vključujejo dostop do storitev družbe Absolute, ki tesno sodeluje z lokalnimi organi pregona, ter ga poskuša izslediti.

Cene in dobavljivost

 • Yoga Slim 9i (14”, 7) bo naprodaj junija, cene pa se bodo začele pri 1899 evrih.12
 • Yoga Slim 7i Pro X (14”, 7) z Intel Core procesorjem bo naprodaj junija, cene pa se bodo začele pri 1299 evrih, medtem ko se bodo cene za model Yoga Slim 7 Pro X (14”, 7) s procesorjem AMD Ryzen 6000 začele pri 1199 evrih.12
 • Yoga Slim 7i Carbon (13”, 7) bo naprodaj junija, cene pa se bodo začele pri 1199 evrih.12
 • Yoga Slim 7 Pro (14”, 7) s procesorjem AMD Ryzen 6000 Series bo naprodaj avgusta s ceno od 999 evrov, večji Yoga Slim 7 Pro (16”, 7) pa od 1499 evrov dalje.12
 • Yoga Slim 7i Pro (14”, 7) s procesorjem Intel Core bo naprodaj od julija po ceni 1099 evrov, večji Yoga Slim 7i Pro (16”, 7) pa od 1599 evrov dalje.12
 • Računalnik Yoga AIO 7 (27”, 7) bo po ceni od 1499 evrov na voljo junija.12
 • Yoga 7 (14”, 7) bo naprodaj junija, cene pa se bodo začele pri 1099 evrih.12
 • Storitve Lenovo Smart Lock Services bodo predvidoma na voljo septembra 2022.12

1 Ogljični odtis izdelka je izmerjen v skladu s standardom ISO 14067:2018 in certificiran s strani TÜV Rheinland.

2 Lenovo’s X Power bo na voljo samo na modelih Yoga Slim 7i Pro X (14″, 7) in Yoga Slim 7 Pro X (14″, 7). Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo izdelkov, funkcije in specifikacije.

3 Certifikat TÜV Rheinland pomeni, da je monitor prestal stroga varnostna testiranja in da ga lahko potrošniki brez strahu kupijo. Izdelava monitorjev s strojno opremo za odpravljanje nizke modre svetlobe je dražja. Izdelek z oznako Low Blue Light, ki to svetlobo odpravlja na strojni ravni, bi lahko ponudil boljšo vrednost kot drugi monitorji v svojem razredu.

4 Zahteva ločeno kupljen usmerjevalnik Wi-Fi in naročnino, ki se lahko razlikuje glede na lokacijo. Veljajo dodatni pogoji in/ali stroški. Hitrosti povezave se bodo razlikovale glede na lokacijo, okolje, omrežne razmere in druge dejavnike.

5 Barvne možnosti in dodatna oprema se lahko razlikujejo glede na geografsko lokacijo in razpoložljivost.

6 Vse navedbe glede avtonomije baterije so približne in temeljijo na internem testiranju v optimalnih laboratorijskih in omrežnih pogojih. Dejanska zmogljivost baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, vključno s konfiguracijo in uporabo izdelka, programsko opremo, pogoji delovanja, brezžično funkcionalnostjo, nastavitvami upravljanja porabe, svetlostjo zaslona in drugimi dejavniki. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in uporabo seveda zmanjšala.

7 Za Rapid Charge Express polnite 15 minut v stanju pripravljenosti ali ko je izklopljen za do tri ure predvajanja videoposnetkov na podlagi rezultatov testa z neprekinjenim predvajanjem videa 1080p na najnovejši posodobitvi sistema Windows 10 in novejših (s svetlostjo 150 nit in privzeto raven glasnosti). Dejanska avtonomija baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, kot so konfiguracija in uporaba izdelka, uporaba programske opreme, brezžična funkcionalnost, nastavitve upravljanja porabe in svetlost zaslona. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in uporabo zmanjšala. Zahteva uporabo priloženega napajalnika.

8 Za predvajanje na Yoga AIO 7 (27”, 7) mora združljiv pametni telefon podpirati tehnologijo DLNA, Airplay, Miracast ali Lelink.

9 Združljiv prenosnik potrebuje polno funkcionalna vrata Type-C ali adapter Type-C (priložen v škatli) za povezavo z Yoga AIO 7 (27”, 7).

10 Cene morda ne vključujejo davka in ne vključujejo pošiljanja ali možnosti in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo dodatni pogoji. Cene prodajalcev se lahko razlikujejo. Datumi prodaje in barvne možnosti se lahko razlikujejo glede na geografsko lokacijo in izdelki so morda na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo izdelkov, funkcije in specifikacije.

11 Dejanska razpoložljiva zmogljivost je manjša in se razlikuje zaradi številnih dejavnikov, vključno z oblikovanjem, particioniranjem in operacijskim sistemom itd., ki izkoriščajo del te zmogljivosti. Razpoložljiva zmogljivost se lahko spremeni s posodobitvami programske opreme.

12 Cene morda ne vključujejo davka in ne vključujejo pošiljanja ali možnosti ter se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo dodatni pogoji. Cene prodajalcev se lahko razlikujejo. Datumi prodaje in barvne možnosti se lahko razlikujejo glede na geografsko lokacijo in izdelki so morda na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo izdelkov, funkcije in specifikacije.