Lenovo predstavlja ThinkBook 14 in 15, ki opremljena z Intel Core procesorji 10. generacije ciljata na uporabnike v malih in srednje velikih podjetjih.

Lenovo je danes na dogodku Lenovo Tech Life predstavil nova prenosna računalnika ThinkBook 14 in 15, ki sta namenjena malim in srednje velikim podjetjem. Z njima podjetje širi družino ThinkBook skladno z najavo na dogodku Lenovo Accelerate, novinca pa stavita na odlične zmogljivosti in povezljivost. Lenovo je prav tako osvežil prenosnika ThinkBook 13s in 14s s procesorji Intel Core 10. generacije, ki zagotavljajo izjemne zmogljivosti. Tanki in elegantni prenosniki ThinkBook so oblikovani po meri sodobnih delovnih okolij, poleg zmogljivosti pa prinašajo tudi izjemno varnost in povezljivost ter sovpadajo s pametnejšimi in slogovno ozaveščenimi delovnimi okolji tudi v podjetjih, ki skrbno pazijo na svoj proračun.

ThinkBook za današnjo delovno silo

Podjetja vseh velikosti zagovarjajo inteligentno preobrazbo, še posebej manjša in bolj prilagodljiva podjetja, ki zaposlujejo visoko motivirane in tehnološko zavedne ljudi. Družina prenosnikov ThinkBook je bila zasnovana za potrebe malih in srednje velikih podjetij, ki imajo proračunske omejitve, a si želijo naprednih naprav. Po zunanji podobi prenosniki ThinkBook spominjajo na potrošniške prenosnike, saj jih krasi aluminijasto ohišje, v notranjosti pa ne manjka rešitev za poslovni svet, npr. varnostnih funkcij ThinkShield.

Raziskava podjetja Lenovo, opravljena v ZDA, Južni Ameriki, Evropi in Aziji, je uporabnike spraševala, katerih lastnosti si najbolj želijo v njihovem delovnem prenosniku. Skoraj 40 % predstavnikov generacije milenijcev in generacije Z je odgovorilo, da jih najbolj zanimata material, iz katerega je izdelan prenosnik, in njegova zunanja podoba. Želijo si namreč naprav, ki dopolnjujejo njihovo osebnost in nudijo uporabniško izkušnjo, podobno tisti na pametnih telefonih. Prenosnik je del njihove digitalne garderobe.

Danes ti tehnično zavedni skupini predstavljata skoraj 60 % nove delovne sile, poleg premijskih naprav pa od sodobne tehnologije pričakujeta, da jim bo omogočala delo od kjer koli. Ne glede na delo v pisarni, poslovna ali zasebna potovanja, si uporabniki želijo prilagodljivih sodelovalnih orodij, ki jim bodo omogočala, da so kreativni in produktivni kjer koli že so. Pametne funkcije, napredna povezljivost in brezšivne zmogljivosti so tisto, kar iščejo, skrbniki IT v podjetjih pa se navdušujejo nad varnostnimi rešitvami ThinkShield, ki ščitijo končne uporabnike.

Prenosniki ThinkBook so bili načrtovani skladno z izsledki raziskave, saj želi Lenovo skupini digitalnih domorodcev zagotoviti orodja, ki jim bodo omogočala prilagodljivo, kreativno in produktivno delo, skrbnikom IT pa miren spanec.

Izjemne zmogljivosti, zagotovljena varnost in pametnejše delo

Prenosniki ThinkBook niso le premijskega videza, takšni so tudi na otip, poleg tega pa prinašajo vrsto tehnoloških inovacij. Kombinacija aluminija in magnezija, iz katere je izdelano ohišje, in vrsta poslovnih funkcij, poskrbi, da so to prenosniki po okusu sodobne in dinamične delovne sile.

Funkcije:

Zmogljivosti:

  • Procesorji Intel Core 10. generacije zagotavljajo izjemne zmogljivosti in se s pomočjo umetne inteligence inteligentno prilagajajo posamezni nalogi. Več informacij najdete tukaj.
  • Hitri pogoni PCIe SSD in pomnilnik DDR4 so kos tudi največjim obremenitvam, za dodatno hitrost pa skrbi bliskovni pomnilnik Intel Optane Memory H10
  • Super hitra internetna povezljivost z gigabitnimi hitrostmi – tako žično (RJ45) kot opcijsko brezžično z Intel Wi-Fi 6

Varnost:

  • Vklop in odklepanje naprave z enim dotikom pametnega gumba – gumb za vklop ima vgrajen bralnik prstnih odtisov.
  • Zasebnost je zagotovljena – spletna kamera je opremljena z zaslonko ThinkShutter.

Pametnejše delo:

  • Zaščita vmesnika brezžične miške pred izgubo ali krajo – skrita vrata USB.
  • Hitre tipke za aplikacijo Skype for Business – takojšnje odgovarjanje na klice.
  • Vrata USB-C 2. generacije skrbijo za hitro povezavo in polnjenje katerekoli priklopljene naprave. Tako odpade potreba po prenašanju dodatnega polnilca.