Nikon je predstavil dva nova kompaktna fotoaparata Coolpix s super zoom objektivoma. A1000 s 35-kratnim optičnim zoomom podpira tudi zapis v RAW formatu, medtem ko zna B600 s 60-kratnim zoomom odlično fotografirati tudi še tako majhna čudesa v makro načinu. Oba imata vgrajeno slikovno tipalo CMOS z osvetlitvijo od zadaj z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih točk in povezljivost SnapBridge, ki poenostavlja deljenje posnetkov prek pametnih naprav z drugimi oziroma omogoča oddaljeno fotografiranje, A1000 pa odlikuje še vgrajeno elektronsko iskalo.

Coolpix A1000 ima 35-kratni optični zoom in razpon goriščne razdalje 24-840 mm, ki je razširljiva s funkcijo Dynamic Fine Zoom vse do 1680 mm. Ima novo vgrajeno visokokontrastno elektronsko iskalo s 1166k slikovnimi točkami ter omogoča shranjevanje slik v surovem formatu RAW. Ta fotoaparat je odličen sopotnik na potovanjih in uporabnikom omogoča, da z lahkoto prehajajo z atmosferičnih širokokotnih perspektiv na podrobne supertelefoto posnetke. Ponuja videosnemanje v ločljivosti 4K/UHD (30p), v polni ločljivosti HD pa nudi videosnemanje s hitrostjo zapisa do 60 sličic na sekundo. Prek premičnega LCD zaslona na dotik je kadriranje poenostavljeno in omogoča posnetke z zanimivih kotov.

Coolpix B600 prinaša 60-kratni optični zoom oziroma razpon goriščnic od 24 do 1440 mm, razširljivo vse do 2880 mm (Dynamic Fine Zoom), velik LCD zaslon s prilagodljivo svetlostjo in veliko držalo za zanesljiv oprijem. Naj gre za družinski izlet v park ali odkrivanje mesta – ta fotoaparat je primeren za vse potrebe. Omogoča snemanje videoposnetkov v polni ločljivosti HD s stereo zvokom. Paleta vgrajenih ustvarjalnih načinov v fotoaparatu omogoča preprosto dodajanje umetniškega pridiha fotografijam in videoposnetkom.

Fotoaparat Coolpix A1000 bo na trgovskih policah na voljo v črni in srebrni barvi od 24. januarja po priporočeni ceni 449 EUR, Coolpix B600 pa bo vaš v črni ali rdeči barvi, predvidoma od 14. februarja za 359 EUR.