Nikonov novi model kompaktnega fotoaparata P1000 je prvi in edini fotoaparat s 125-kratnim optičnim zoomom, saj ponuja največjo povečavo oz. največji razpon goriščnic od širokokotnih 24 mm in vse do super telefoto 3.000 mm. Z načinom Dynamic Fine Zoom lahko s tem fotoaparatom povečate zoom vse do 250-kratnika oziroma do 6.000 mm. Zdaj lahko resnično fotografirate posamezne kraterje na mesecu brez uporabe teleskopa.

Nikon P1000 je v ohišju, ki tehta le četrtino teže fotoaparata D-SLR s pritrjenim super teleobjektivom, več kot primeren partner za pohodništvo in potovanja s slikovnim tipalom s 16 milijoni slikovnih točk in svetlobno močnim objektivom z zaslonko f/2.8 za odlične rezultate tudi v slabših svetlobnih pogojih. Nikonove napredne tehnologije, uporabljene v objektivu, zmanjšujejo optična popačenja in zagotavljajo izjemno ostre posnetke, tudi pri fotografiranju pri ultravisokih telefoto goriščnicah. Podpora za zapis fotografij v surovem formatu RAW fotografom omogoča shranjevanje in izvoz nekompresiranih slikovnih datotek v poljuben program za obdelavo in urejanje fotografij. Filmski ustvarjalci lahko pri snemanju oddaljenih divjih živali v njihovem naravnem okolju naredijo videoposnetke ločljivosti 4K/UHD 30p ali Full HD 60p. Videoposnetke P1000 zajema s stereo zvokom in podpira neposredni izhod na vmesnik HDMI.

Svetel 3,2-palčni zaslon LCD z 921.000 slikovnimi točkami je mogoče nagibati in zasukati v skoraj vse smeri, stranski gumb za nadzor zooma pa poleg kontrol pri sprožilcu omogoča poenostavljeno in ergonomsko primernejše upravljanje zooma, ki ga lahko s pomočjo pritiska na namenski gumb v trenutku premaknemo iz telefoto v širokokotni način.

S povezavo SnapBridge lahko fotografije s P1000 že med fotografiranjem sinhronizirate s pametno napravo. SnapBridge omogoča tudi uporabo pametne naprave za fotografiranje na daljavo.

Nikon Coolpix P1000 bo na naših prodajnih policah od 6. septembra po priporočeni ceni 1.099 evrov.