Lexington, 22. marec 2023 – Lexmark, globalni vodja na področju rešitev za upodabljanje, je bil s strani analitskega podjetja IDC označen za vodilno podjetje na področju tiskalniških storitev in varnostnih rešitev. V poročilu IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy Assessments 2022-2023, ki preučuje prednosti in izzive globalnih ponudnikov tiskalnikov in storitev tiskanja ter dokumentnih rešitev, je Lexmark zadržal vodilno vlogo.

Avtorji poročila IDC MarketScape so zapisali: »Ko organizacije iščejo ponudnika s poglobljenim znanjem in izkušnjami v panogi, naj razmislijo o Lexmarku. Lexmark bi moral biti na kratkem seznamu ponudnikov tudi ob upoštevanju dejavnikov, kot so varnost za reševanje izzivov hibridnega dela, selitev tiskalniške infrastrukture v oblak, razvoj varnostne ureditve, ki se lahko razvija skozi čas, ter potreba po doslednem zagotavljanju globalnih storitev.«

V poročilu je navedenih več prednosti Lexmarkove ponudbe varnostnih rešitev:

Varne storitve v oblaku

Lexmark je pripravil enega najširših portfeljev storitev v oblaku, katerih namen je pomagati organizacijam pri posodobitvi tiskalniške infrastrukture in prehodu na model tiskanja kot storitve. Informacije, ki jih zbirajo vsi moduli Lexmarkovih storitev v oblaku, zagotavljajo pregled nad edinstvenimi praksami tiskanja in delovnimi tokovi organizacije ter nadzor nad informacijami in procesi za višjo raven varnosti in splošne zaščite.

Varnost je del zasnove

Lexmark ugotavlja, da je pri varnosti tiskanja že dolgo prednjačil, saj je pred več kot desetletjem veliko vlagal v zaščito podatkov in končnih točk. Skupaj s širokim portfeljem rešitev in storitev lahko Lexmark podjetjem zagotovi celovito varnostno zaščito, vključno z zaščito naprav/programske opreme, upravljanjem tiskalniškega okolja, varovanjem dokumentacije in podatkov, varnostnim usposabljanjem ter podporo industrijskim standardom in varnostnim certifikatom.

Ogrodje ničelnega zaupanja

Lexmark lahko zagotovi, da tiskalniško okolje spada v splošno ogrodje ničelnega zaupanja za varnost s podpiranjem vodilnih načel, kot sta segmentiranje in ločevanje podatkov; zagotavljanje varnosti končnih točk; pristop brez zaupanja »vedno preveri« in raba najmanj privilegiranega dostopa.

Storitve MPS in Lexmarkov most v oblaku

Lexmark v okviru svojih programov MPS ponuja številne varnostne storitve MPS na področjih, kot so upravljanje naprav, upravljanje potrošnega materiala, odprava napak, integracija službe za pomoč uporabnikom, napovedne storitve, varnostne ocene in upravljanje konfiguracije. V poročilu je Lexmarkova tehnologija Cloud Bridge označena kot »ključna za celotno strategijo MPS podjetja«, saj »prinaša Lexmarkovo najnaprednejšo funkcionalnost upravljanih storitev tiskanja v vsa hibridna omrežna okolja«.

»Lexmarkov celoviti pristop k varnosti obravnava širok spekter groženj v današnjem okolju,« je povedal predsednik in izvršni direktor družbe Lexmark Allen Waugerman in dodal: »Stranke po vsem svetu zaupajo Lexmarku svoje podatke. Ponovno imenovanje za vodilnega ponudnika v poročilu IDC MarketScape dokazuje, da je zaupanje upravičeno.«

Poleg varnosti na področju tiskanja je bil Lexmark spoznan za vodilnega ponudnika upravljanih storitev tiskanja in storitev dokumentnih tokov zadnjih sedem let (2), odkar družba IDC pripravlja poročila IDC MarketScape za omenjena področja.