Proizvajalec procesorjev AMD navdušuje z zadnjimi generacijami procesorjev. Prav zato smo jih še bolj željno pričakovali v prenosnih računalnikih. Lenovo je nove mobilne procesorje Ryzen med prvimi vgradil v prenosnik IdeaPad S540.

Preizkušeni prenosnik IdeaPad je imel vgrajen procesor AMD Ryzen 5 3500U se je izkazal z zmogljivostjo in varčnostjo hkrati, saj so njegove 4 jedra obdelovala kar 8 niti ukazov naenkrat (živela večopravilnost!), v procesor pa je vgrajena tudi grafika AMD Radeon Vega 8, s katero bomo brez težav igrali številne spletne igre. Preizkušeni prenosnik je imel vgrajenih 8 gigabajtov hitrega pomnilnika DDR4 in se prav v nobenem trenutku ni zdel podhranjen. Hrambi podatkov je namenjen pogon SSD kapacitete 512, izdelal pa ga je Samsung, kar je dober obet za hitrost delovanja.

IdeaPad S540 pa je zelo dober prenosnik, ki ob prečiščeni obliki izžareva kakovostno izdelavo. Očaral nas je že 14-palčni zaslon IPS polne visoke ločljivosti (Full HD), ki je zelo svetel (vsekakor svetlejši od večine tekmecev) in prikazuje žive barve. Všeč nam je dejstvo, da kitajski proizvajalec torej ni varčeval tam, kjer varčuje večina – pri zaslonu, v katerega uporabniki gledamo ure in ure.

Vgrajena baterija je kos zahtevam sodobnega uporabnika, ob nezahtevnem delu smo dosegali tudi do 10-urno avtonomijo, ki pa se je ob igranju iger prepolovila. A tudi to ni nikakršna težava, saj je prenosnik opremljen z Lenovovo tehnologijo RapidCharge.