Lenovo je predstavil najnovejšo generacijo elegantnih in divjih igričarskih prenosnikov, ki jo sestavljata zastavonoši Lenovo Legion 7i in 7 (16”, 7) ter tanka in lahka prenosnika Lenovo Legion Slim 7 in 7i (16”, 7). Nova Lenovo Legion 7i in 7 sta trenutno najzmogljivejša 16-palčna igričarska prenosnika na svetu (2). V kategoriji 16-palčnih prenosnikov z zaslonom ločljivosti QHD nova Lenovo Legion Slim 7i in 7, ki se ponašata z zaslonom z razmerjem stranic 16 : 10 ter kompaktnimi merami in nizko težo, dosegata celo najnižjo težo med primerljivimi modeli. Nova družina prenosnikov Lenovo Legion 7 presega pričakovanja s številnimi inovacijami, ki se prilagajajo večdimenzionalnim potrebam sodobnih igralcev iger in profesionalnih igralcev.

Novi 16-palčni igričarski prenosniki imajo vgrajeno baterijo z največjo kapaciteto (1) med podobnimi modeli, so opremljeni s spletno kamero polne visoke ločljivosti (FHD) (3) za boljše video izkušnje ter premorejo igričarske zaslone ločljivosti WQXGA (2560×1600) (4). Minimalistična zasnova prenosnih računalnikov z operacijskim sistemom Windows 11, dolga avtonomija baterije in funkcije, podprte z umetno inteligenco, so namenjeni uporabnikom, ki želijo vrhunske zmogljivosti in mobilnost.

“Prenosniki Lenovo Legion so vedno zasedali mesto na vrhu lestvice igralnih zmogljivosti in dopolnjevali osebno in poklicno življenje igralcev iger ter jim omogočali igranje kjerkoli – naj gre za igričarski turnir, učilnico ali sejno sobo,” je povedal Ouyang Jun, vodja oddelka Consumer Business, Intelligent Devices Group v družbi Lenovo, in dodal: “Bolj elegantni in divji kot kadarkoli prej se novi prenosni računalniki Lenovo Legion 7 dvigujejo na novo raven, kjer premikajo meje pametnejšega delovanja in visokih zmogljivosti ter dvigajo igralno izkušnjo na nov nivo.”

Lenovo Legion 7i in 7: vrhunec zmogljivosti

Kot najzmogljivejša 16-palčna igričarska prenosnika na svetu (1), sta Lenovo Legion 7i in 7 (16”, 7) zasnovana za tiste, ki zahtevajo najvišje zmogljivosti v igrah. Eleganten, stilski in športno uglašen dizajn prenosnikov vključuje izboljšane tečaje zaslona in nabor vmesnikov. Nova prenosna računalnika Lenovo Legion 7i in 7, izdelana iz zlitine aluminija in magnezija, ki je v rabi tudi v letalstvu, sta subtilna in minimalistična v svojem izražanju neomejene moči. Osvetlitev RGB z ambientalnimi učinki na tipkovnici pa se lahko sinhronizira z vsebino, prikazano na zaslonu.

Tipkovnica Lenovo Legion TrueStrike je prav tako izboljšana z ukrivljenimi tipkami z globljim ugrezom tipk kot prejšnja generacija. Nova tehnologija WASD Force Sensor Technology z izbirnimi zamenljivimi tipkami (5) omogoča igralcem, da pospešijo svoj lik v igri, če na tipke pritisnejo z več sile.

Pod elegantnimi pokrovi prenosnikov je vgrajena surova moč. Lenovo Legion 7i in 7 sta vizualno tanjša od prejšnje generacije, z debelino vsega 19 mm sta inženirski podvig, saj združujeta najnovejšo grafiko, procesorje in hrambo podatkov v 2,5 kilograma težkem ohišju. Zmogljiva prenosnika zagotavljata tudi izjemno avtonomijo, saj imata vgrajeno baterijo zmogljivosti 99,99 Wh – najzmogljivejšo baterijo na svetu v 16-palčnem igričarskem prenosniku (1) – podprto z do 135 Wh hitrim polnjenjem prek polnilca USB Type-C (6).

In kot prva igričarska prenosnika na svetu s 16-palčnim zaslonom ločljivosti WQXGA (4) sta Lenovo Legion 7i in 7 na voljo z zaslonom z razmerjem stranic 16 : 10 z največjo svetlostjo do 1250 nit in popolno pokritostjo barvnega spektra DCI-P3, visokim dinamičnim razponom ter certifikatom TÜV za zaščito oči (8). Igralci lahko izbirajo med tremi možnostmi zaslonov s spremenljivo hitrostjo osveževanja do 240 Hz (standard 165 Hz) za vsakodnevno uporabo, bolj tekoče igranje e-športnih iger, kjer šteje vsaka sličica, ali za kinematografsko sliko z neverjetno natančnostjo barv. Nova prenosna računalnika Lenovo Legion 7i in Legion 7 vključujeta tudi programsko opremo Tobii Horizon, ki igralcem iger omogoča bolj poglobljeno izkušnjo, in Tobii Aware, ki uporablja tehnologijo pametnih senzorjev za izboljšanje varnosti, zasebnosti in dobrega počutja uporabnikov.

Lenovo Legion 7i in 7 imata vgrajene procesorje Intel Core HX Series do 12. generacije ali AMD Ryzen 9 6900HX, grafično kartico NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti (do 175 W TGP) ali AMD Radeon RX 6850M XT, pomnilnik DDR5 ter pogon Gen4 PCIe SSD (9), ki so optimizirani za maksimalno zmogljivost prek Lenovo Legion A.I. Engine 2.0. Programska oprema upravlja delovanje ventilatorja in uravnoteži delovanje procesorja in grafike v realnem času, odvisno od posamezne igre, da zagotovi najboljšo zmogljivost. Prav tako lahko tudi inteligentno okrepi hladilni sistem Lenovo Legion Coldfront 4.0 za hlajenje procesorja in grafike, medtem ko tehnologija parne komore prenosnika širi meje tega, kar je mogoče doseči v igričarskem prenosniku – ta zagotavlja zmogljivosti, primerljive z namiznim računalnikom in kar do 115 W toplotne zmogljivosti. Hladilna rešitev vključuje tudi 67 odstotkov tanjše lopatice ventilatorja iz prejšnje generacije za izboljšan pretok zraka, prevleko s toplotno mešanico s fazno spremembo za hitrejši prenos toplote, večjo površino hladilnih reber in dovodne odprtine za svež zrak pod tipkovnico.

Lenovo Legion Slim 7i in 7: svoboda ustvarjanja novih svetov

Kot najtanjši in najlažji 16-palčni igričarski prenosnik iz družine Lenovo Legion sta nova Lenovo Legion Slim 7i in 7 (16″, 7) zasnovana za zmogljive izkušnje pri igranju iger in ustvarjanju vsebin. Ob izpopolnjenem in minimalističnem dizajnu sta na voljo v dveh odtenkih sive barve (Storm in Onyx grey (10)), CNC-obdelano kovinsko ohišje pa s 16 mm debeline zagotavlja lahkost in vitkost, saj tehtnica prenosnikoma nameri le 2 kg. Prenosnika sta primerna za praktično vsako okolje, bodisi v kavarni, pisarni ali na igričarskem turnirju, hkrati pa navzven zavzemata enak odtis kot tipični 15-palčni prenosnik.

Nova družina prenosnikov Lenovo Legion Slim 7 ponuja večjo svobodo na poti, hkrati pa ohranja visoke zmogljivosti z najnovejšo 12. generacijo procesorjev Intel Core H Series ali AMD Ryzen 9 6900HX. Uporabniki bodo potrebovali manj polnilcev, na hrbtni strani pa je ob prenovljenem naboru vmesnikov tudi HDMI 2.1. Hkrati bodo uživali v avtonomiji brez primere, saj so prenosniki opremljeni z ogromno baterijo zmogljivosti 99,99 Wh, ki podpira do 135 Wh USB Type-C hitro polnjenje. (6)

Velik 16-palčni zaslon omogoča igralcem, da vstopijo v nove svetove, saj prikazuje popolne slike briljantnih barv in senc, ter premore podporo za programsko opremo za kalibracijo barv, visok dinamični razpon in barvno natančnost spektra DCI P3, da ne obremenjuje oči pa dokazuje s certifikatom TÜV Rheinland Gold Label (8). Iz generacije v generacijo je družina prenosnikov Lenovo Legion Slim 7 povečala tudi razmerje aktivne površine svojega 16-palčnega zaslona ločljivosti WQXGA z razmerjem stranic 16 : 10 s 86 odstotkov na 93 odstotkov za še bolj poglobljeno gledanje. Kupcem Lenovo Legion Slim 7 so na voljo tri možnosti zaslona (10) z izjemno hitrostjo osveževanja do 240 Hz (standard 165 Hz) in izbirni Mini-LED (7).

Pod elegantno zunanjostjo sta Lenovo Legion Slim 7i in 7 uglašena s hladilnim sistemom Legion Coldfront 4.0 in programsko opremo Lenovo Legion A.I. Engine 2.0, ki uravnoveša zmogljivosti osrednjega in grafičnega procesorja za kar najboljše zmogljivosti. Prenosniki imajo lahko vgrajene grafične kartice NVIDIA GeForce do modela RTX 3070 (do 100 W TGP) ali AMD Radeon do modela RX 6800S, pomnilnik DDR5 in pogon Gen 4 PCIe SSD. (9)

Pomenljive so tudi izboljšave hladilnega sistema, ki vključujejo 29-odstotno povečanje velikosti površin za odvajanje toplote; za 31 odstotkov je večje število lopatic ventilatorja, ki so tudi 40 odstotkov tanjše, hkrati pa se vrtijo 100 vrtljajev/min hitreje. Dva ventilatorja in dodatna bakrena toplotna cev, namenjena odvajanju toplote s pomnilnika grafične kartice, kot tudi premaz iz termalne spojine s fazno spremembo še dodatno poskrbijo za povečanje učinkovitosti hladilnega sistema. Inženirji Lenovo so nadalje implementirali sistem za dovod zraka pod tipko z več kot 1.172 sesalnimi odprtinami, kjer ima vsaka tipka 1,3 mm stikala za mehko, hitrejše in natančnejše tipkanje. Kumulativno te izboljšave oblikovanja in inženiringa skupaj zagotavljajo hrup ventilatorja pod 30 decibelov v tihem načinu delovanja, kar je primerljivo s šepetom.

Na vseh računalnikih Lenovo Legion je na voljo aplikacija, ki zmanjša zapletenost igranja iger. Lenovo Legion Arena je igralna platforma, ki združi vse računalniške igre v lasti uporabnika v eno centralizirano središče, ki se povezuje s priljubljenimi platformami in spletnimi trgovinami. Igralec tako do vseh svojih iger dostopa z ene lokacije, ki skrbi za brezhibno in učinkovito igralno izkušnjo.

Cene in dobavljivost (11)

  • Prenosnik Legion 7i (16”, 7) s procesorjem Intel Core bo naprodaj julija, cene pa se bodo začele pri 2.999 evrih. (11)
  • Prenosnik Legion 7 (16”, 7), AMD Advantage Edition s procesorjem AMD Ryzen bo naprodaj julija, cene pa se bodo začele pri 2.599 evrih. (11)
  • Prenosnik Legion Slim 7i (16”, 7) bo naprodaj junija, cene pa se bodo začele pri 1.999 evrih. (11)
  • Prenosnik Legion Slim 7 (16”, 7), AMD Advantage Edition s procesorjem AMD Ryzen bo naprodaj julija, cene pa se bodo začele pri 1.899 evrih. (11)
  • Aplikacija Legion Arena by Lenovo je na voljo za prenos v trgovini Microsoft Store.

(1) Na podlagi kombinacije velikosti zaslona, ​​dimenzij izdelka in zmogljivosti baterije; po interni raziskavi, opravljeni od 23. marca 2022, v kateri so primerjali 16-palčne igričarske računalnike, ki jih distribuirajo proizvajalci osebnih računalnikov, ki letno prodajo več kot 1 milijon enot po vsem svetu.
(2) Temelji na sistemu, ki podpira več kot 175 W moči grafične obdelave iz namenske grafične kartice; po interni raziskavi, opravljeni od 23. marca 2022, v kateri so primerjali 16-palčne igričarske računalnike, ki jih distribuirajo proizvajalci osebnih računalnikov, ki letno prodajo več kot 1 milijon enot po vsem svetu.
(3) Po interni raziskavi, opravljeni od 23. marca 2022, v kateri so primerjali 16-palčne igričarske računalnike, ki jih distribuirajo proizvajalci osebnih računalnikov, ki letno prodajo več kot 1 milijon enot po vsem svetu.
(4) Po interni raziskavi, opravljeni od 23. marca 2022, v kateri so primerjali 16-palčne igričarske računalnike, ki jih distribuirajo proizvajalci osebnih računalnikov, ki letno prodajo več kot 1 milijon enot po vsem svetu.
(5) Izbirni zamenljivi ključi so na voljo pri novih Lenovo Legion 7i (16”, 7) in Lenovo Legion 7 (16”, 7) in so priloženi ob nakupu.
(6) Vse navedbe glede avtonomije baterije so približne in temeljijo na internem testiranju v optimalnih laboratorijskih in omrežnih pogojih. Dejanska zmogljivost baterije se razlikuje in je odvisna od številnih dejavnikov, vključno s konfiguracijo in uporabo izdelka, programsko opremo, pogoji delovanja, brezžično funkcionalnostjo, nastavitvami upravljanja porabe, svetlostjo zaslona in drugimi dejavniki. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in uporabo seveda zmanjšala.
(7) Zaslon s tehnologijo mini-LED bo predvidoma na voljo pozneje leta 2022 za model Lenovo Legion Slim 7i (16″, 7). Datumi prodaje se lahko razlikujejo glede na geografsko lokacijo in izdelki/funkcije so lahko na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo izdelkov, funkcije in specifikacije.
(8) Certifikat TÜV Rheinland pomeni, da je monitor prestal stroga varnostna testiranja.
(9) Dejanska razpoložljiva zmogljivost je manjša in se razlikuje zaradi številnih dejavnikov, vključno z oblikovanjem, particioniranjem in operacijskim sistemom itd., ki izkoriščajo del te zmogljivosti. Razpoložljiva zmogljivost se lahko spremeni s posodobitvami programske opreme.
(10) Barvne možnosti in dodatna oprema se lahko razlikujejo glede na geografsko lokacijo in razpoložljivost.
(11) Cene morda ne vključujejo davka in ne vključujejo pošiljanja ali možnosti ter se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila; veljajo dodatni pogoji. Cene prodajalcev se lahko razlikujejo. Datumi prodaje in barvne možnosti se lahko razlikujejo glede na geografsko lokacijo in izdelki so morda na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo izdelkov, funkcije in specifikacije.
(12) Game clock je pričakovan delovni takt grafičnega procesorja pri izvajanju tipičnih igričarskih opravil, nastavljena na tipično TGP (Total Graphics Power) vrednost. GD-147
(13) Zahteva ločeno kupljen usmerjevalnik Wi-Fi in naročnino, ki se lahko razlikuje glede na lokacijo. Veljajo dodatni pogoji in/ali stroški. Hitrosti povezave se bodo razlikovale glede na lokacijo, okolje, omrežne razmere in druge dejavnike.
(14) En USB Type-C vmesnik naj bi bil posodobljen na USB 4.0, ki bo na voljo od druge polovice leta 2022. Funkcije se lahko razlikujejo glede na geografsko območje in so morda na voljo samo na izbranih trgih. Vse ponudbe so odvisne od razpoložljivosti. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo izdelkov, funkcije in specifikacije.