Družba Lenovo je danes na konferenci Transform 2.0 predstavila okrepljeno sodelovanje s podjetjem NetApp, avtoriteto na področju hrambe podatkov in hibridnih oblačnih okolij. Podjetji sta najavili globalno partnerstvo, ki bo strankam preko inovativnih tehnologij in poenostavljene uporabniške izkušnje olajšalo modernizacijo okolij IT in pospeševanje njihove digitalne preobrazbe. Obe podjetji veljata za vodilna inovatorja na področjih visoko zmogljivega računalništva in sistemov hrambe podatkov, ki temeljijo na bliskovnem pomnilniku, zato sta v edinstvenem položaju, da IT-arhitekture dvigneta na še višji nivo, bodisi na robu, v omrežju ali oblaku.

Družbi Lenovo in NetApp skupaj že razvijata novo generacijo sistemov hrambe podatkov, ki jih bo krasil logotip Lenovo, arhitekturno pa bodo kombinacija NetAppovih vodilnih podatkovnih rešitev z bliskovnim pomnilnikom in večkrat nagrajenih strežnikov Lenovo ThinkSystem. Novi izdelki bodo uporabljali ključno programsko opremo podjetja NetApp, izdeloval pa jih bo Lenovo, ki bo tudi skrbel za zanesljivo dobavo, saj podjetje premore eno najboljših dobavnih verig med globalnimi tehnološkimi velikani (družba Gartner ga po kakovosti dobavne verige uvršča med vodilnih 5 podjetij na svetu).

Dodatno sta družbi Lenovo in NetApp objavili ustanovitev skupnega podjetja na Kitajskem, ki bo skrbelo za izdelavo in prodajo podatkovnih rešitev in programske opreme za upravljanje podatkov na lokalnem trgu. Prilagojeno bo kitajskim zahtevam glede tamkajšnjih oblačnih ekosistemov. Po pridobitvi lokalnih dovoljenj družbi pričakujeta, da bo skupno podjetje začelo obratovati spomladi 2019.

“Lenovo je zavezan k pospeševanju novega IT – inteligentne transformacije – s svojo k strankam usmerjeno ponudbo rešitev za podatkovne centre,” je povedal predsednik uprave in izvršni direktor družbe Lenovo Yang Yuanqing in dodal: “Lenovo zasleduje tako organsko kot anorgansko rast pri zadovoljevanju potreb strank, hkrati pa ustvarja najmočnejša globalna partnerstva v svetu podatkovnih centrov.”

“V sodobnem globalnem gospodarstvu stranke zahtevajo nove pristope k IT-infrastrukturi, ta mora podpirati njihovo digitalno preobrazbo. Partnerstvo podjetij Lenovo in NetApp prinaša celovito ponudbo izdelkov, rešitev in storitev, ki ji trenutno ni para na trgu,” je povedal izvršni direktor podjetja NetApp George Kurian in dodal: “Z združevanjem svojih najboljših lastnosti in k strankam usmerjenih inovacij bosta Lenovo ter NetApp postavila nove standarde in strankam pohitrila pot k uspehu.”

“Lenovo in NetApp sta edinstveno pozicionirana za pripravo naslednje generacije visoko zmogljivih podatkovnih rešitev, ki bodo strankam po svetu prinesle nove mejnike zmogljivosti, vrednost in izbire,” je komentiral predsednik oddelka Lenovo Data Center Group Kirk Skaugen in dodal: “Lenovo, danes najhitreje rastoči proizvajalec strežnikov, ostaja osredotočen na uresničevanje lastne vizije, saj želi postati najbolj zaupanja vreden ponudnik v svetu podatkovnih centrov in partner podjetjem pri njihovi digitalni preobrazbi. Nove rešitve na področju hrambe in upravljanja podatkov bodo takoj na voljo strankam v več kot 160 državah po svetu, vrhunska dobavna veriga in storitveni partnerji iz globalnega partnerskega ekosistema pa bodo poskrbeli, da jih bodo podjetja lahko začela čim prej uporabljati.”

Prvi novi izdelki, ki so plod tega partnerstva, so sistemi iz družin Lenovo ThinkSystem DE ter DM Series – vsi so že naprodaj. Več informacij o strateškem partnerstvu in drugih najavah na dogodku Transform 2.0 najdete na spletni strani www.lenovo.com/EmpowerTransformation