Lenovo je na MWC 2019 potrdil svojo vizijo, da pametnejšo tehnologijo približa več ljudem, in uvedel obdobje inteligentnega preoblikovanja s predstavitvijo novih izdelkov s celotnega portfelja – od osebnih računalnikov in pametnih naprav do vrhunskih tehnologij in rešitev za podatkovne centre.

Najnovejša linija predstavlja inteligentne naprave, vključno z novimi računalniki ThinkPad™, IdeaPad™ in IdeaCentre™ ter najnovejšimi pametnimi telefoni Motorola, vključno z inovacijami, kot je pravkar predstavljena nova družina moto g7 in moto z3 z 5G Moto Modom, prvim svetovnim 5G nadgradljivim pametnim telefonom. Skupina podatkovnih centrov Lenovo je predstavila tudi nov robni strežnik ThinkSystem SE350, ki je del prihodnje strežniške družine, skupaj z novimi napravami internet stvari in robnimi računalniškimi rešitvami.

Pametno mobilno računalništvo za podjetja

Lenovo je predstavil najnovejše člane portfelja ThinkPad: T490, T490, T590, X390 in X390 Yoga™. Z doslej prodanimi več kot 140 milijoni enot so osnove ThinkPada vedno osredotočene na oblikovanje in inženiring, ustvarjanje zaupanja končnih uporabnikov s pomočjo prvovrstne varnosti, vzdržljivosti zagotavljanja vrhunske mobilne izkušnje. Z analizo vseh vidikov uporabniške izkušnje smo se osredotočili na inovacije z dodano vrednostjo:

  • ThinkShield s funkcijami, kot je ThinkPad PrivacyGuard s funkcijo PrivacyAlert in fizično varnostjo spletne kamere ThinkShutter so na voljo na večini modelov.
  • Novi sodobni ThinkPad BIOS z novimi funkcionalnostmi, vključno s sposobnostjo samozdravljenja.
  • Visoko hitrostni vmesnik WWAN za najboljšo povezljivost z gigabitnimi hitrostmi in z uporabo Fibocom L860-GL CAT16 LTE vmesnika na prenosniku T490.
  • Yoga T490, X390 in X390 nudi najnovejši brezžični vmesnik Intel® Wi-Fi 6 Gig +.
  • Dvojni mikrofoni z zajemom zvoka do 4 metrov in 360
  • Zaslon HDR s podporo Dolby Vision™, ki je na voljo za vse serije T.
  • Na voljo je novi zaslon FHD z nizko močjo in svetilnostjo 400 nit pri prenosnikih T490s in T490.
  • Najnovejši procesorji Intel Core™ 8. generacije.

Lenovo je predstavil tudi prenosnika Lenovo 14w z Windows® 10 in Lenovo 14e Chromebook™, ki naj bi povečala učinkovitost operativnih delavcev, ki so ključni dejavniki v velikih podjetniških segmentih, kot so trgovina na drobno, gostinstvo, turistične agencije in proizvodnja, a so pogosto spregledani, ko gre za dodeljevanje računalniških naprav. Z zagotavljanjem računalniških naprav operativnim delavcem, kot sta Chromebook Lenovo 14w in 14e, lahko podjetja odkrijejo njihovo pravo vrednost in izboljšajo sodelovanje.

Nazadnje, Lenovo je predstavil tudi popolnoma nov mobilni zaslon ThinkVision M14 in slušalke X1 ANC, za izboljšanje timskega dela na daljavo. M14 mobilnim delavcem omogoča enostavno izmenjavo vsebin na terenu, slušalke X1 ANC pa so profesionalno prilagojene standardu Dolby® za izboljšano zvočno zmogljivost med komunikacijo in glasovnimi ukazi.

Lenovo Tab V7 ultra prenosna tablica in pametni telefon »vse v enem«

Uporabniki, ki so pogosto na poti, lahko dobijo najboljše iz obeh svetov z novim, ultra-prenosnim Lenovo Tab V7. Združuje vse prednosti tabličnega računalnika Android™, vključno s celodnevnim trajanjem baterije, odličnim zvokom in ogromnim 6,9-palčnim zaslonom IPS Full HD, in s prednostmi pametnega telefona, ki omogočajo pogovor, pošiljanje sporočil SMS in uporabo podatkov kjerkoli – vse za dostopno ceno. Odličen pri samoportretiranju, njegove sprednje in zadnje kamere so zasnovane tudi za fotografiranje.

Več možnosti oblikovanja in večja vrednost z najnovejšima družinama IdeaPad in IdeaCentre

Lenovo je predstavitev nov nabor računalnikov iz družin IdeaPad in IdeaCentre z Windows 10®, ki študentom, mladim strokovnjakom in družinam ponujata več možnosti oblikovanja in večjo vrednost za vsakodnevno računalništvo in povezljivost – za sprejemljivo ceno.

IdeaPad S540

Na voljo v 14-palčnih in 15-palčnih velikostih v popolnoma aluminijastem ohišju, novi ultra-tanek prenosni računalnik IdeaPad S540 uravnoveša večjo zmogljivost z večjo prenosljivostjo in daljšo življenjsko dobo baterije – uporabnikom omogoča, da na poti naredijo več. Z vgrajenim najnovejšim procesorjem Intel Core i7 osme generacije in grafičnimi procesorji NVIDIA® GeForce® MX250 ali z mobilnim procesorjem AMD® Ryzen ™ 7 3700U in grafiko Radeon ™ RX Vega 10, ima IdeaPad S540 več kot dovolj konjskih moči za delo, kot tudi gledanje filmov, obdelavo besedil in spletno nakupovanje. Ponuja tudi do 12 ur trajanja baterije (4) s tehnologijo RapidCharge, ki omogoča do 2 uri uporabe že po približno 15 minutnem polnjenju (5).

Elegantno ohišje prenosnika IdeaPad S540, ki je na voljo v globoko modri, bakreni in mineralno sivi barvi (6) nudi tanjši okviri kot doslej – skupaj z briljantnim opcijskim zaslonom Full HD IPS. V kombinaciji z zvočnim sistemom Dolby Audio™, IdeaPad S540 zagotavlja glasen in jasen zvok skozi zvočnike, ki jih je oblikoval Dolby. Če ni v uporabi, lahko preko spletne kamere za dodatno zasebnost preprosto potisnite vgrajeno zaslonko za zagotavljanje zasebnosti TrueBlock.

IdeaPad S340

Mlajša sorodnica IdeaPad S540 je nova IdeaPad S340, ki se odlikuje po še tanjšem in lažjem profilu kot doslej, v novih štirih barvah in v 14-palčnih ali 15-palčnih velikosti. Ta ultra-tanek prenosni računalnik ima še večjo moč kot prej, vse do najnovejšega procesorja Intel Core i7-8565U osme generacije z grafičnim procesorjem NVIDIA GeForce MX250 ali možnostjo mobilnega procesorja AMD Ryzen 7 3700U z grafiko Radeon RX Vega 10.

S funkcijami umetne inteligence (AI), ki jih omogoča Amazon® Alexa® in Microsoft® Cortana®, je tudi IdeaPad S340 pametnejši. Uporabnikom omogoča načrtovanje sestankov, prejemanje opomnikov ali upravljanje seznamov opravil na Cortani ali povpraševanje po nakupovanju, poslušanju novic ali upravljanju glasbe in pametnih domačih naprav s pomočjo Alexe.

Tanek in vsestranski za tiste na poti, je novi zamenljivi prenosnik IdeaPad C340 2-v-1 je tesen bratranec ultra-tankih prenosnikov družine IdeaPad S540 in S340. Ponuja življenjsko dobo baterije do 8 ur (3) s tehnologijo RapidCharge (5), podporo Active Pen na izbranih modelih za priročno skiciranje ali pisanje in opcijsko integriran bralnik prstnih odtisov za hitro in preprosto prijavo v računalnik. Na voljo tudi v 14-palčnih in 15-palčnih velikostih v treh barvnih možnostih.

IdeaCentre AIO A340

Novi član družine uporabniških osebnih računalnikov je IdeaCentre AIO A340 tipa vse-v-enem. Novi IdeaCentre je oblikovan tako, da se brez težav prilega skoraj vsakemu sodobnemu domu ali delovnemu prostoru. Na voljo je v elegantni barvi Business Black ali Foggy White (6), z večjim 22-palčnim ali 24-palčnim zaslonu Full HD, ki je obdan s tanjšim okvirjem kot prej. IdeaCentre AIO A340 je narejen za družine ali strokovnjake, ki si želijo prostorsko varčen namizni računalnik ali zanesljiv namizni računalnik za svoj majhen delovni prostor ali domačo pisarno. IdeaCentre AIO A340 nudi procesorje do Intel Core i5-8400T z grafično kartico AMD Radeon 530 ali integrirano grafiko. Omogoča tudi izbiro do procesorja 7. generacije AMD A9-9425 z Radeon R5 grafiko primerno za vsakodnevno delo ali domače računalniške potrebe, kot so brskanje po spletu, elektronska pošta, vodenje domačega proračun, urejanje fotografij in še več. IdeaCentre AIO A340 ima značilno in minimalistično zaobljeno jekleno stojalo za zaslon.

Združite vse nove računalnike IdeaPad ali IdeaCentre z novimi slušalkami Yoga ANC, ki so zasnovane tako za zabavo kot osredotočeno učinkovitost. Slušalke nudijo hibridni ANC (aktivno odpravljanje šuma) in ENC (zmanjšanje hrupa iz okolice) mikrofon z glasovnim pomočnikom in gonilniki Dolby, ki med klici pametno filtrirajo hrup iz ozadja.