Najnovejša generacija računalnikov Lenovo Legion predstavlja preboj med igričarskimi računalniki, saj igričarjem poleg brezkompromisnih računalnikov industrijskega oblikovanja prinaša tisto nekaj več. Nova generacija Lenovo Legion, ki predstavlja preskok v sodobni igralni izkušnji, je opremljena z izboljšavami, kot so tipkovnica Lenovo Legion TrueStrike; napredne hladilne rešitve Lenovo Legion Coldfront 2.0; hibridni način delovanja in daljša avtonomija baterije ter tehnologiji NVIDIA® Advanced Optimus in Rapid Charge Pro. Del novih računalnikov so še vrhunski zasloni, podprti s tehnologijama Dolby Vision® in OverDrive, ki nudijo frekvenco osveževanja slike 240 Hz in odzivni čas, manjši od milisekunde.

Nove računalnike poganjajo najnovejši procesorji Intel® Core™ H-Series 10. generacije ali AMD Ryzen™ 4000 Series, nabor grafičnih kartic pa sega od pred kratkim predstavljene NVIDIA GeForce® GTX 1650 Ti do modela RTX 2080 SUPER™ s hladilnim sistemom Max-Q Design. Višje delovne frekvence prinašajo nov nivo realizma v igrah, nova generacija igričarskih računalnikov Lenovo Legion pa zmogljivo notranjost še dopolni s stilsko zunanjo podobo.

Modelno leto 2020 prinaša računalnike Lenovo Legion 7i, Lenovo Legion 5i, Lenovo Legion 5, Lenovo Legion 5Pi in Lenovo IdeaPad™ Gaming 3i za igranje na začetni ravni. Dva nova namizna elegantna računalnika Lenovo Legion Tower 5i in IdeaCentre™ Gaming 5i še zaokrožita ponudbo. Vsi novi igralni računalniki ponujajo visokooktansko strojno opremo, napredno programsko opremo, storitve in zmogljivosti za kakršnekoli obremenitve ter potopno igričarsko izkušnjo.

Nov nivo igralske izkušnje

Nova generacija Lenovo Legion nudi nove igričarske funkcije, ki uporabnike popeljejo na nov nivo. Optimizirali in izpopolnili smo številne tehnologije, kot je tipkovnica Lenovo Legion TrueStrike, ki zagotavlja profesionalno igranje in produktivno tipkanje. Odlikujejo jo hitra in natančna zaznava pritiska tipke, odličen občutek tipkanja in ugrez tipk. 100-odstotni odzivni časi, pod milisekundo in stikala z mehkim odzivom, zanesljivo beležijo pritiske tipk in dosegajo izjemno natančnost.

Da lahko iztisnejo vsak atom zmogljivosti iz vgrajenih komponent, skrbi hladilna rešitev nove generacije Lenovo Legion Coldfront 2.0. Ta označuje novo obdobje v termičnem upravljanju, predstavlja izboljšano sinergijo strojne in programske opreme, ki spodbuja boljši pretok zraka, nižje temperature sistema, hkrati pa ohranja napravo Lenovo Legion hladno, tiho in vitko. Napredni sistem podpira tehnologijo Dual Burn, ki potisne osrednji in grafični procesor v igrah do njunih meja, zato so igraci deležni bolj tekočega igranja, pri čemer pa se računalnik ne pregreva. Hkrati naprave Lenovo Legion ostanejo hladne na dotik kljub visokim obremenitvam, za kar skrbi optimalna zasnova hlajenja s premišjeno postavljenimi hladilnimi rebri, ki odvedejo več toplote iz vgrajenih komponent. Prenosnika Lenovo Legion 7i in Lenovo Legion Y740Si imata vgrajen tudi sistem Vapor Chamber Cooling System, ki premore dva ventilatorja s tekočimi kristalnimi polimeri ki skrbita za močno kroženje zraka in visoko učinkovitost hlajenja. Več senzorjev pomaga ohladiti ključne komponente in zagotavlja tišje delovanje prenosnika.

Za igričarje je zelo pomembna tudi avtonomija baterije, področje, kjer novi računalniki Lenovo Legion resnično blestijo, saj vključujejo pametnejše funkcije napajanja, ki podaljšajo avtonomijo in življenjsko dobo baterije. Hibridni način, ki je del programske opreme Lenovo Vantage, podaljša avtonomijo baterije, saj uporabnikom omogoča ročni izklop namenskega grafičnega procesorja, kadar ga uporabnik ne potrebuje. Rešitev Advanced Optimus, zasnovana v sodelovanju s podjetjem NVIDIA, ki je na voljo za izbrane naprave, prav tako znatno poveča avtonomijo baterije z dinamičnim preklapljanjem med integrirano grafiko (iGPU), ki zagotavlja večjo avtonomijo, in namensko grafično kartico NVIDIA, ko uporabnik rabi višje zmogljivosti. Programska oprema Lenovo Q-Control 3.0 uporabnikom omogoča tudi preklapljanje med tremi sistemskimi nastavitvami napetosti in hitrosti vrtenja ventilatorja (tiho, uravnoteženo, zmogljivost). Druge funkcije za povečanje zmogljivosti vključujejo funkcijo hitrega polnjenja Rapid Charge Pro (od 0 do 50 odstotkov napolnjenosti baterije v 30 minutah) in funkcijo varčevanja z baterijo.

Kot vedno, imajo Lenovo Legion računalniki vgrajene briljantne zaslone. Nova generacija izkorišča najboljše zmogljivosti zaslonov s pomočjo tehnologije Dolby Vision, ki ponuja globlje črne in svetlejše bele barve, ne da bi pri tem pokvarila barve in kontrast, medtem ko zasloni dosegajo do 240 Hz hitrosti osveževanja slike pri odzivnih časih manj kot ene milisekunde. Zasnovani so za izjemno gladko kinematografijo ter igranje iger brez trzanja ali trganja slike. Novi prenosni računalniki Lenovo Legion so opremljeni z zasloni, ki dosegajo vsaj 300 nit svetilnosti, in premorejo visok dinamični razpon barv (HDR), zato so slike in video posnetki prikazani še bolj živo – z večjo globino in pristnostjo. V kombinaciji s 100-odstotno pokritostjo barvnega spektra sRGB slika na takem zaslonu resnično oživi.

Kot se za vodilnega proizvajalca računalnikov spodobi, vsi novi prenosni računalniki Lenovo Legion in osveženi prenosni računalnik Lenovo Legion Y740Si ponujajo najnovejše mobilne procesorje Intel Core H-Series 10. generacije ter visoke zmogljivosti. Prvič pa se igralci lahko odločijo tudi za vrhunske, visoko zmogljive mobilne procesorje AMD Ryzen 4000 H-Series – na voljo so v modelu Lenovo Legion 5.

Kar si igričarji želijo

Preko skupnosti Lenovo Legion, našega odbora za raziskave iger, nam ljubitelji iger povedo, da si še vedno želijo še bolj potopnih izkušenj. Pred izdelavo nove generacije so Lenovo inženirji, oblikovalci in skupine za uporabniške izkušnje uporabili ta poglobljeni vpogled v uporabnike, pridobljen z leti raziskav, da bi zagotovili bolj napredne, visoko zmogljive naprave, ki bodo zanesljivo delovale tudi v prihodnosti.

Med tisoči igralcev po svetu, ki jih je anketiral Lenovo, jih je skoraj polovica odgovorila, da so svoje igričarske računalnike uporabljali tudi za vsakdanje delo in igranje. Boljša grafika, procesorji in pomnilniške možnosti so še na prvih mestih zahtev, ki jih mora tak računalnik imeti.

Ta spoznanja znova potrjujejo, da zasnova ne more »kričati«, da gre za igričarja, če ljudje prenosne računalnike za igre uporabljajo tudi za delo in druge dejavnosti, kot so ustvarjanje vsebine, uživanje v njihovih najljubših vsebinah na platformah, kot sta Twitch in YouTube. Ne glede na obliko, Lenovo igralcem iger zagotavlja računalnik z operacijskim sistemom Windows 10, opremljen z novostmi, ki jih iščejo kupci, vključno z boljšimi tipkovnicami, večjo izbiro procesorjev, večjo drsno ploščico in izboljšanim položajem spletne kamere. Vsi računalniki tudi delujejo hladneje pod večjimi obremenitvami.

Podpora Lenovo Legion Ultimate Support

Igralci, ki želijo kar najbolj izkoristiti svoj igričarski namizni ali prenosni računalnik Lenovo Legion, bodo z veseljem prejemali tehnične nasvete oddelka za podporo Lenovo Legion Ultimate Support. Storitev je za kupce omenjenih računalnikov prvo leto brezplačna. Veliko zaposlenih tehnikov v podpori je tudi igralcev, zato še lažje dajejo odgovore na vprašanja in delijo nasvete igralcem glede nastavitev programske opreme in trikov za optimizacijo delovanja strojne opreme. Lenovo Legion Ultimate Support ima najboljšo šestmesečno oceno zadovoljstva strank v industriji.