Novi izdelki so zasnovani tako, da preobrazijo in izboljšajo načine, na katere ljudje živijo, delajo in se zabavajo. Kombinacija pametnih tehnologij s področja interneta stvari in umetne inteligence najnovejšim Lenovo inovacijam prinaša izboljšano povezljivost in pomaga odkleniti človeški potencial in uporabnike opolnomočiti, da presežejo lastne meje.

Lenovo inovacije gradijo na inteligentni preobrazbi, ideji, da se življenja ljudi izboljšajo z rabo sodobnih tehnologij – tako pri zabavi, delu in v domu. Na sejmu CES 2019 predstavljeni izdelki delajo prav to.

Spreminjanje načina življenja

Pametna ura Lenovo Smart Clock z Google AssistentomTM

Lenovo je znova razvil izdelek v sodelovanju z družbo Google® – tokrat je predstavil Lenovo Smart Clock z vgrajenim Google Assistentom, ki na inovativen način prinaša rešitev za pametnejši življenjski slog. Pametna ura Lenovo Smart Clock je namenjena rabi v spalnici, pri čemer uporabniku pomaga, da se umiri pred spanjem in uspešno začne nov dan, hkrati pa zna upravljati tudi druge naprave v pametnem domu ter uporabniku predvajati priljubljeno glasbo – podpira celo večsobne zvočne sisteme. Najnovejša članica družine pametnih naprav iz Lenova, Lenovo Smart Clock, dopolnjuje že odlično sprejeti rešitvi Lenovo Smart Display in Lenovo Smart Home Essentials. Podjetje Lenovo tako nadaljuje svoje poslanstvo narediti družinsko življenje bolj enostavno in produktivno. Več podrobnosti o Lenovo Smart Clock si lahko preberete v spletnem dnevniku.

Tablice Lenovo Smart Tab z Amazon® Alexo®

V sodelovanju z družbo Amazon je Lenovo pripravil tablice Lenovo Smart Tab, novo kategorijo tablic 2-v-1, ki se lahko spremenijo v pametne zaslone z glasovno pomočnico Amazon Alexa. Tablice so idealna rešitev za gospodinjstva, saj so nadvse enostavne za uporabo. Tablico Lenovo Smart Tab uporabnik preprosto postavi na podstavek Lenovo Smart Dock in ta takoj vklopi predstavitveni način, v katerem prikazuje pomembne informacije in opravlja pogovor med uporabnikom in digitalno pomočnico Alexo – ne glede na to, kje v prostoru se uporabnik nahaja. Tablice Lenovo Smart Tab so opremljene s sistemom AndroidTM, preko njih pa lahko uporabniki opravljajo tudi druge pametne naprave v domu ali gospodinjstvu. Več podrobnosti o tablicah Lenovo Smart Tabs si lahko preberete v spletnem dnevniku.

Nov način igranja iger

Najpametnejši računalniki YogaTM doslej

Umetna inteligenca v kombinaciji z naprednimi zvočnimi in zaslonskimi tehnologijami skrbi, da je nova generacija računalnikov Lenovo Yoga™ najpametnejša doslej. Ne glede na to, ali ste digitalni nomad, poslovni uporabnik ali oblikovalec oziroma ustvarjalec digitalnih vsebin, vam bodo novi Yoga S940, Yoga A940, Yoga C730 z zaslonom AMOLED in miška Yoga Mouse with Laser Presenter pomagali opravila postoriti hitreje in še olajšati delo ali igro.

Tanka in pametna Yoga S940

Yoga S940 je ultra tanek prenosnik, opremljen s sistemom Windows® 10, ki daje poudarek varnosti in zasebnosti, hkrati pa skrbi za produktivnost in praktičnost rabe. Opremljen je namreč z vrsto funkcij Lenovo Smart Assist, ki izrabljajo tehnologije umetne inteligence v različne namene. Tako zna računalnik samodejno odstraniti večino hrupa iz okolice med video klici. Še isto minuto, ko uporabnik glavo obrne stran od zaslona, senzorji zaznajo njegovo odsotnost in samodejno zaklenejo sistem in tako zaščitijo podatke pred nepooblaščenimi pogledi. Prenosnik Yoga S940 tudi zazna, kdaj uporabniku kdo gleda izza hrbta v njegov zaslon in ga na to opozori. Za dvig produktivnosti poskrbi funkcija, ki omogoča premik odprtih oken in vsebine na morebiten na računalnik povezan računalniški monitor glede na pozornost in namen uporabnika. Nova Yoga S940 je tudi prvi prenosnik na svetu, opremljen s steklom Contour, ki objema že tako tanke robove zaslona in poskrbi za še vitkejšo podobo. (2) Več podrobnosti Yoga S940 si lahko preberete v spletnem dnevniku.

Postanite ustvarjalni z zmogljivo Yoga A940

Za umetnike in oblikovalce je skiciranje s svinčnikom na papir še vedno najboljša stvar, drži? Novi namizni računalnik Yoga A940 AIO pa to spreminja. Ukrojen je po meri ustvarjalcev digitalnih vsebin, saj njegov velik 27-palčni IPS-zaslon sliko prikazuje tudi v ločljivosti 4K in podpira standard Dolby Vision® za ultra pristno sliko, na kateri podobe oživijo. Računalnik je opremljen z vrtljivim podstavkom, ki omogoča tudi nagib zaslona do kota 25 stopinj, kar olajša skiciranje in nudi izjemno prilagodljivost ter stabilnost med skiciranjem, risanjem ali drugih opravilih ob rabi digitalnega peresa. Računalnik je opremljen tudi s krmilnikom Lenovo Precision Dial, ki je oblikovan prav po meri oblikovalcev, fotografov in videografov, saj uporabniku omogoča še bolj natančno izbiro in prilagajanje sprememb posamezni vsebini. Tudi ta računalnik premore nabor z umetno inteligenco podprtih funkcij Lenovo Smart Assist (1) ter zvočniški sistem Dolby Atmos® Speaker System, ki poskrbi za bogat zvok. Računalnik Yoga A940 je idealen delovni stroj za vsakega ustvarjalca vsebine – več podrobnosti o njem najdete v spletnem dnevniku.

Ko vidite razliko – Yoga C730 z zaslonom AMOLED

Opremljen z zvočniki JBL® s tehnologijo Dolby Atmos, ki poskrbi za pristen zvok ob uporabi združljivih slušalk, 15-palčni prilagodljivi prenosnik Yoga C730 2-v-1 prinaša še eno tehnološko nadgradnjo – na voljo bo tudi z vrhunskim AMOLED-zaslonom, ki sliko prikazuje v ločljivosti 4K. Zaslon AMOLED prikazuje bistveno bolj žive barve in bolj kontrastno sliko od klasičnih zaslonov. Hkrati tudi oddaja manj človeškemu vidu škodljive modre svetlobe. Prenosljiv in zmogljiv prenosnik Yoga C730 je opremljen s procesorjem Intel® CoreTM i7 osme generacije, digitalnim peresom s tehnologijo, Windows Ink™, Windows Hello™ za hipno prijavo v sistem ter pametnima pomočnicama Cortana® in Alexa. (3) Več podrobnosti o prenosniku Yoga C730 je v spletnem dnevniku.

Zavrtite in usmerite – miška Yoga Mouse z laserskim kazalnikom

Sodobni poslovni uporabniki na sestanke nosijo vrsto stvari – prenosnike, telefone, polnilce in še marsikaj drugega. Lenovo jim je želel stvari olajšati in z novo generacijo Yoga Mouse dva dodatka združil v enega. Z enim zasukom se tako ergonomska miška s senzorjem ločljivosti 1600 DPI, ki deluje na praktično vsaki podlagi, spremeni v praktičen laserski kazalnik (in nazaj). Za učinkovito predstavitev ima tako uporabnik v roki le še novi Yoga Mouse, ki ga lahko podrobneje spoznate na tej povezavi.

Računalniki Lenovo Legion™ še bolj zmogljivi in divji

Najnovejši igričarski računalniki Lenovo Legion so najzmogljivejši doslej, prav tako pa so prenovljene vse družine dodatkov zanje ter računalniških monitorjev. Letošnji novinci so:

 • Divja prenosnika Lenovo Legion Y740 in Y540
 • Vitka mehanska tipkovnica Lenovo Legion K500 RGB in igričarska miška M500 RGB Gaming Mouse
 • Ergonomske slušalke Lenovo Legion H500 Pro 7.1 Surround Sound Gaming Headset ter H300 Stereo Gaming Headset
 • Stilski monitor Lenovo Legion Y27gq in igričarski monitor Y44w
 • Nadgrajeni računalniki Lenovo Legion T730, T530, C730 in C530 so lahko opremljeni z najnovejšimi grafičnimi karticami NVIDIA® GeForce RTX™ 2060
  Vsak izmed novih izdelkov je oblikovan tako, da zagotavlja hitrost in zmogljivost igralcem, ki želijo uspeti na najvišji ravni, bodisi doma bodisi na poti. Vemo, da igralci računalniških iger prihajajo iz različnih okolij, kot so študenti ali strokovnjaki, zato nove naprave Lenovo Legion izgledajo dobro tako v dnevni sobi kot tudi v konferenčni sobi. Nova družina igričarskih naprav je zasnovana tako, da se spopada z najtežjimi tehničnimi izzivi, obenem pa ohranja čisto estetiko. Več o novostih si lahko preberete v spletnem dnevniku Lenovo Legion.

Nov način dela

Še izboljšan ThinkPad X1

Leto 2019 prinaša tudi izboljšave za prenosnika ThinkPad X1 Carbon in X1 Yoga. Odličnost je postala še boljša. Lenovo je prisluhnil uporabnikom in poskrbel, da sta novinca še bolj ukrojena po meri dinamičnih zaposlenih.

Za uporabnike, ki želijo najboljše od digitalnega ekosistema, novinca ponujata::

 • ThinkPad X1 Carbon sedme generacije in X1 Yoga četrte generacije sta še tanjša in lažja
 • X1 Yoga četrte generacije premore ohišje, v celoti izdelano iz aluminija
 • Na voljo so novi zasloni, vključno z zaslonom polne visoke ločljivosti, svetilnostjo 400 cd/m2 in zaščito ThinkPad PrivacyGuard
 • Nov zvočniški sistem Dolby Atmos Speaker System s štirimi mikrofoni
 • Najnovejši Intel Core procesorji osme generacije
 • Možnost povezljivosti Cat16 LTE-A in izboljšan antenski del zagotavlja boljše brezžične povezave
 • Zaslonka ThinkShutter je na voljo za klasično in infrardečo kamero
 • Novi 43,3-palčni ThinkVision P44w monitor nudi možnost brezrobega prikaza dveh virov slike
 • Serija novih dodatkov, kot so priklopna postaja ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2, slušalke Lenovo Pro Stereo USB Headset, zvočnik Lenovo VOIP 360 Camera Speaker, razdelilnik
 • Lenovo Powered USB-C Hub, zvočnik Lenovo 700 Ultraportable Bluetooth Speaker in nahrbtnik Lenovo Commuter Backpack.
 • Najopaznejši element nove generacije prenosnikov ThinkPad X1 Carbon in X1 Yoga bo seveda novo oblikovanje. Prvi bo lahko deležen povsem novega pokrova prenosnika, izdelanega iz ogljičnih vlaken, medtem ko je ohišje prenosnika ThinkPad X1 Yoga izdelano v celoti iz aluminija.

Izboljšave so seveda tudi pod pokrovom. Vrsta varnostnih funkcij, kot sta zaslonski ThinkPad PrivacyGuard ter bralnik prstnih odtisov Match-on-Chip, stalno varujeta informacije uporabnika. Izboljšani zasloni še dodatno izboljšajo uporabniško izkušnjo, prav tako kot zvočne tehnologije Dolby Atmos, vgrajeni zmogljivejši mikrofoni ter izboljšana brezžična povezljivost. Vse našteto vpliva na delo uporabnikov, njihovo produktivnost in sodelovanje.