Lenovo je danes na sejmu MWC 2018 predstavil okrepljeno vizijo glede tehnoloških inovacij, svojo strategijo pa usmeril na področje obogatene inteligence.

Družba Lenovo, ki ima pretežno računalniške korenine, je izdelala eno najbolj popolnih zbirk pametnih naprav, podprtih z umetno inteligenco, ki izkoriščajo tri ključne prednosti inteligence: podatke, računalniške zmogljivosti in napredne algoritme.

Nove tehnologije AR, VR in glasovnega upravljanja, ki jih je prikazal na sejmu, Lenovo uporabnikom omogoča nove načine dela, zabave in življenja. Intuitivno glasovno upravljanje hibridnih prenosnikov iz družine Yoga™, posebni dodatki Moto Mods in napredne rešitve za podatkovne centre dokazujejo, da zna Lenovo povezati človeka z umetno inteligenco – od manjših naprav do podatkovnega centra.

Drugačna izkušnja pametnega telefona
Motorola bo na sejmu MWC pokazala, kako še naprej izziva industrijo in inovira ter predstavila nove premijske lastnosti pametnega telefona. Dodatki Moto Mods dokazujejo, da so inovacije del DNK podjetja, med novimi dodatki pa je več takih, ki spremljajo zdravstveno stanje uporabnika, npr. dodatek Motorola Health Mod, ki omogoča enostavno preverjanje petih vitalnih znakov, kot je npr. krvni tlak, preko telefona moto z.

Motorola bo z javnostjo delila tudi raziskave sveže globalne raziskave Phone-Life Balance Study, ki jo je opravila v partnerstvu z dr. Nancy Etcoff, uveljavljeno strokovnjakinjo na področju raziskav možganov in obnašanja ter sreče, ki deluje na Harvardu. Raziskava odkriva problematično vedenje, ki vpliva na medčloveške odnose in posameznika, ter kaže, kako ljudje dajejo prednost telefonom pred bližnjimi. Najbolj resne in alarmantne so ugotovitve na področju mlajših generacij, ki odraščajo v digitalnem svetu.

Motorola verjame, da bi morala tehnologija obogatiti naša življenja, ne pa povzročati motnje. S svojimi pametnimi rešitvami želi podjetje uporabnikom zagotoviti ravnovesje med kakovostjo življenja in uporabo telefona. V partnerstvu z aplikacijo SPACE tako uporabnike usmerja k pametnejši rabi mobilnih naprav, pa tudi izkušnje Moto Experiences podpirajo še bolj intuitivne mobilne interakcije.

Drugačen pristop k zvoku
Lenovov oddelek računalnikov in pametnih naprav razvija nove izdelke, ki bodo s pomočjo obogatene inteligence spremenili uporabniške izkušnje.

Na sejmu MWC Lenovo predstavlja novi prenosnik Yoga 730 (na voljo s 13- ali 15-palčnim zaslonom) in novi 14-palčni Yoga 530 – gre za nove člane družine hibridnih prenosnikov, ki so namenjeni mobilni generaciji. Novi so tudi prilagodljivi prenosniki, opremljeni s sistemom Windows 10, ki prinašajo še več zmogljivosti, a hkrati ohranjajo praktičnost tablic, ki je pionirske naprave Lenovo Yoga spremenila v ikonsko blagovno znamko. Nova Yoga 730, podprta z umetno inteligenco, uporabniku omogoča upravljanje brez uporabe rok. Vgrajeni ima digitalni pomočnici Cortano in Alexo, zato uporabniku nudi večjo izbiro, ta pa z napravo lahko upravlja tudi z drugega konca prostora, saj glasovne ukaze prepozna tudi z večje oddaljenosti. (1)

Tri trpežne računalnike sestavljajo modeli Lenovo 500e, 300e 2-v-1 in 100e iz družine Chromebook. Poleg trpežne zasnove, ki računalnik varuje pred padci in politjem tekočine, je prenosnik 300e Chromebook opremljen s tehnologijo Lenovo Enhanced Touch, ki uporabniku omogoča rabo in interakcijo z vsakdanjimi predmeti, model 500e Chromebook pa je opremljen z naprednim pisalom EMR™ Pen z inovativnimi Googlovimi algoritmi za pisanje in skiciranje brez zaostankov.

Pametnemu domu je namenjena naprava Lenovo Smart Display, ki je bila najavljena na sejmu CES 2018, omogoča pa bolj udobno in intuitivno rabo vseh tehnologij. Uporabnik se pogovarja s pomočnikom Google Assistant™, ta pa mu odgovarja preko zvočnika in s prikazom informacij na živobarvnem in na dotik občutljivem zaslonu polne visoke ločljivosti. (2) Ker naprava deluje kot stičišče vseh pametnih rešitev v pametnem domu, lahko krmili osvetlitev, sistem hlajenja in ogrevanja in druge pametne naprave samo z uporabo glasu uporabnika, ta pa lahko dogajanje spremlja na zaslonu naprave.

Drugačen način dojemanja resničnosti
Na sejmu CES 2018 je Lenovo predstavil obogateno inteligenco in njeno vlogo pri preoblikovanju resničnosti. VR-očala Lenovo Mirage™ Solo in VR-180 kamera Lenovo Mirage Camera uporabnikom omogočata ustvarjanje in konzumiranje lastnih VR-vsebin s pomočjo Googlove mobilne VR-platforme Daydream™. Igra Star Wars™: Jedi Challenges pa je po zaslugi očal Lenovo Mirage AR in krmilnika Lightsaber dokazala, kaj pomeni premikanje meja in igranje iger v obogateni resničnosti.

Drugačen način izboljševanja sveta
Lenovov oddelek rešitev za podatkovne centre revolucijo na področju inteligence izkorišča za širitev v dva nova poslovna segmenta, in sicer na področji telekomunikacij in interneta stvari.

Industrija telekomunikacij bo s prihodom omrežij pete generacije (5G) doživela masivne spremembe. Lenovo v tem vidi priložnost za nudenje brezšivnega prehoda ponudnikom storitev telekomunikacij, ko bodo ti prehajali v s programsko opremo opredeljena okolja.

Lenovo je predstavil novo generacijo strežnikov in stikal Lenovo ThinkSystem SR650/SR630 servers and switches, platformo Red Hat OpenStack Platform ter mrežne rešitve Mellanox ConnectX-4 NIC, ki nudijo pospešeno obdelavo omrežnih paketov. Dodatno Lenovo sodeluje v programu Intel Select Solution for NFV s svojo rešitvijo, optimizirano za kriptirano in kompresirano obdelavo podatkov v virtualnih omrežjih. Rešitev sestavlja tehnologija Intel QuickAssist Technology (QAT), mrežne kartice Intel XXV710 NIC ter strežniki Lenovo SR650/SR630.

Lenovo izkorišča ugled proizvajalca najbolj zanesljivih strežnikov x86*, na sejmu pa predstavlja prve 5G-ready bazne postaje z napredno virtualizirano programsko opremo ter sodelovanje z operaterjem China Mobile.

Predstavitve Lenovo rešitev ‘od naprav do podatkovnega centra’ so na ogledu na sejmu Mobile World Congress v Barceloni med 26. februarjem in 1. marcem na Lenovo razstavnem prostoru v hali 3, oznaka razstavnega mesta je 3N30. Na Intelovem razstavnem prostoru pa bo Lenovo razstavljal rešitev za samodejno optimizacijo omrežja 5G, ki temelji na strežnikih Lenovo ThinkSystem SR650.

*Information Technology Intelligence Consulting (ITIC) 2017 – 2018 Global Server Hardware, Server OS Reliability ReportCene in dobavljivost
Podatke o ceni novosti in njihovo dobavljivost najdete na tej povezavi.

(1) Cortana in Alexa sta na voljo v prenosniku Yoga 730, ki je opremljen s tehnologijo oddaljenega prepoznavanja zvoka – ta zvok uporabnika prepozna do oddaljenosti 4 metre tudi, ko je naprava v stanju pripravljenosti. Digitalna pomočnica Alexa bo na voljo na trgih ZDA, Kanade, Velike Britanije in Nemčije. Seznam podprtih držav se lahko v prihodnje poveča.
(2) Zaslon polne visoke ločljivosti, ki je občutljiv na dotik, je na voljo na 10-palčnem modelu Lenovo Smart Display.