Lenovo znova premika meje v svetu tablic s sistemom Android in inovacij na področju pametnega doma. Podjetje predstavlja dve novi tablici z Google Asistentom – Yoga Smart Tab in Lenovo Smart Tab M8 –, ki prilagodljivi tablici spremenita v intuitivni moderni stičišči za pametni dom. (1) Podjetje je prav tako osvežilo pametni zaslon Lenovo Smart Display, ta je sedaj na voljo še v kompaktnejši obliki in se, opremljen s 7-palčnim zaslonom, prilega v skoraj vsak kotiček doma.

Priljubljeni napravi za domačo zabavo, tablici Yoga Smart Tab in Lenovo Smart Tab M8, lahko delujeta kot interaktivni stičišči za pametni dom (1), saj po zaslugi umetne inteligence in ambientalnega načina delovanja storitve Google Asistent omogočata stalno spremljanje govornih ukazov, s čimer uporabniki prihranijo veliko časa z upravljanjem pametnega doma.

Lenovo Yoga Smart Tab z Google Asistentom.

Opremljena z vrsto naprednih zvočnih rešitev tablica Yoga Smart Tab, ki ima vgrajen 10,1-palčni zaslon polne visoke ločljivosti, sodi med najboljše tablice za pametni dom (1). Sočasno Lenovo predstavlja tudi tablico Smart Tab M8 (druge generacije), ki jo odlikujejo izjemne zmogljivosti, podpora večuporabniškemu načinu dela in 8-palčni zaslon visoke ločljivosti. Njena pametna polnilna postaja jo spremeni v stičišče pametnega doma, ki je stalno na voljo za izpolnjevanje ukazov družine, ki jo sestavljajo predstavniki različnih generacij.

Lenovo Smart Tab M10 z Google Asistentom.

Ti pametni tablici sta bili zasnovani skladno z ugotovitvami raziskave, ki je razkrila, da uporabniki tablice pogosto uporabljajo na poti, kljub temu pa lahko, ko ostanejo doma, kar 2 (3) ur na dan niso v uporabi (3). Veliko članov gospodinjstev tudi pozabi polniti tablice, kar še dodatno zmanjša njihovo aktivno uporabo. Za razliko od tablic pa so naprave pametnega doma, kakršni sta Lenovo Smart Display in Lenovo Smart Clock, vedno vklopljene (2) v električno vtičnico in vedno na voljo za uporabo. Porast pametnih domov pa bi lahko vodila do nove rasti prodaje tablic, če bodo te prevzele vlogo pametnih zaslonov, ki uporabnikom omogočajo upravljanje pametnega doma (1), predvajanje videa in glasbe ter serviranja odgovorov na vprašanja – vse to povsem prostoročno.

Yoga Smart Tab z Google Asistentom – najboljša tablica za digitalno zabavo je postala še pametnejša

Kot naslednica tablic iz družine Yoga Tab 3 tablica Yoga Smart Tab povezuje stičišče pametnega doma z vsem, kar je krasilo družino Yoga Tab in jo postavilo v vlogo najboljše tablice za digitalno zabavo. Združuje namreč odlične večpredstavnostne zmogljivosti za predvajanje videa in zvoka, povsem prilagodljiv podstavek, ki omogoča nagib, preklop in obešanje v poljuben položaj. Tako uporabnik tablice Yoga Smart Tab uživa v odlični uporabniški izkušnji pod katerimkoli kotom.

Izdelana iz kombinacije železa in aluminija je Yoga Smart Tab videti in občutiti kot prava mojstrovina, svoje pa doda tudi matiran premaz, ki je mehak na otip.

Yoga Smart Tab je idealna tablica za gledanje številnih nadaljevank in filmov, saj odličen 10,1-palčni zaslon IPS zagotavlja kristalno čisto sliko, ki je odlično vidna iz skoraj kateregakoli kota ali razdalje. Najnovejša tehnologija dotika zagotavlja še boljše upravljanje s prsti in gestami, osvetlitev zaslona pa zagotavlja manjšo obremenitev oči uporabnika. Vgrajen par zvočnikov JBL® Hi-Fi še dopolnita pametni ojačevalnik in tehnologija Dolby Atmos®, rezultat pa je presunljiva zvok, ki napolni vsak prostor.

Ambientalni način Google Asistenta lahko tablico Yoga Smart Tab spremeni v čudovit digitalni foto okvir, lahko pa z njegovo pomočjo upravljate predvajanje glase in druge naprave v pametnem domu (1), ali pa hitro dostopate do zadnjih obvestil. Za avtomatsko aktivacijo načina Ambient Mode zadostuje že pritisk gumba na podstavku tablice, ko je ta v mirovanju. Takrat se vklopijo trije mikrofoni, ki zvok zaznavajo prostorsko (360-stopinjsko), funkcija prepoznava glasu deluje v celotnem prostoru. (4)

Lenovo Smart Tab M8 z Google Asistentom – idealna tablica za gospodinjstvo

Z Lenovo Smart Tab M8 imajo družine na voljo prav posebno večuporabniško napravo – tablico, ki je primerna tako za odrasle kot otroke in ki lahko deluje kot stičišče za pametni dom ter je stalno vklopljena. Polnilna postaja tablice le to spremeni v napravo pametnega doma, ki omogoča prostoročno upravljanje s prepoznavanjem glasu v celotnem prostoru (4), saj je opremljena z visoko zmogljivimi mikrofoni MEMS. Google Asistenta lahko preprosto s kavča postelje ali izza pisalne mize vprašate, kdo se nahaja pred vrati.

Zasnovana z mislijo na enostavno deljenje vsebin je Lenovo Smart Tab M8 izjemna večpredstavnostna tablica, ki zadovolji potrebe vsakega družinskega člana. Zmogljiv štirijedrni procesor takta 2 GHz in brezžična povezljivost Wi-Fi na 5 GHz (2) sta idealna za igranje spletnih iger ali ogled pretočnih video vsebin brez prekinitev. Podpora več uporabniškim računom skupaj s tehnologijo prepoznavanja obraza ali rabo gesel PIN pa omogoča, da tablica takoj prepozna uporabnika in mu prilagodi nastavitve glede na njegov profil, vključno z ozadjem zaslona, aplikacijami in hrambo podatkov (5).

Lenovo Smart Tab M8 se poda vsakemu domu, saj premijsko kovinsko ohišje z ozkimi robovi zaslona deluje nadvse moderno. Zasnovana za več uporabnikov in načinov rabe tablica Lenovo Smart Tab M8 odlično izgleda v dnevni sobi, kuhinji ali kabinetu, dobro pa se počuti tako v vlogi tablice kot stičišča za pametni dom (1).

Lenovo Smart Display 7 – priljubljen pametni zvočnik je bil deležen nadgradnje

Nov član družine Lenovo Smart Display je model Lenovo Smart Display 7, ki v kompaktni obliki zagotavlja, da digitalnega asistenta postavite kamorkoli, prinaša pa vse funkcije, ki jih od pametnega zvočnika s 7-palčnim zaslonom na dotik pričakujete.

V primerjavi s predhodniki Lenovo Smart Display 7 premore tanjše robove zaslona, vgrajen pa ima tudi senzor svetlobe, ki pomaga pri zajemanju boljših in bolj realističnih fotografij. Skladno z odzivom uporabnikov je Lenovo napravi dodal tudi prednja stereo zvočnika z večjima membranama, ki zagotavljata močnejši zvok. Lenovo Smart Display 7 ima vgrajeno tudi zaslonko TrueBlock Privacy Shutter in gumb za izklop mikrofonov ter zvočnika in tako uporabniku zagotavlja dodatno zasebnost, ko jo ta potrebuje.