Lenovo je predstavil večjo razširitev ponudbe računalnikov z varovanim jedrom (t. i. Secured-core PCs), ki še razširja nabor varnostnih funkcij ThinkShield™. Poleg tega je Lenovo predstavil novo storitev Secured-core PC Enablement Service, ki strankam omogoča naročilo programske konfiguracije po meri, zaščito strojne programske kode (BIOS) in nastavitev parametrov operacijskega sistema. Zasnovana za poenostavitev in nadaljnjo zaščito uporabe teh naprav v organizacijah, je nova tovarniška storitev na voljo kot dodatek k posamezni napravi.

Računalniki Lenovo Secured-core PC

Računalniki v varovanim jedrom nudijo kombinacijo strojne, programske in strojne programske opreme ter zaščito identitete, s katerimi nudijo globljo zaščito pred naprednimi grožnjami, kibernetskimi napadi in škodljivo programsko opremo. Podjetje je te računalnike prvič predstavilo oktobra 2019, z modeloma ThinkPad X1 Yoga™ Gen 4 in ThinkPad X1 Carbon Gen 7. Nedavna razširitev nabora računalnikov Secured-core PC omenjene storitve omogoča še desetim premijskim prenosnim računalnikom, in sicer modelom: ThinkPad X1 Carbon Gen 8, ThinkPad X1 Yoga Gen 5, ThinkPad X13, ThinkPad X13 Yoga, ThinkPad T14s, ThinkPad T14, ThinkPad T15, ThinkPad P1 Gen 3, ThinkPad P14s ter ThinkPad P15s. Ti računalniki, ki premorejo tudi funkcijo Modern Standby, se osredotočajo na zagotavljanje pametnejših in varnejših delovnih izkušenj in vključujejo več novosti za opolnomočenje zaposlenih, ki delajo na daljavo. Nove tehnologije, vključno s PrivacyGuard, WiFi 6 in do CAT 16 WWAN, so lahko dragocene pri zadovoljevanju potreb in želja zaposlenih, ki delajo od doma oziroma na daljavo.

Storitve, namenjene krepitvi varnosti in lažji implementaciji

Medtem ko imajo računalniki z varovanimi jedri že ob nakupu omogočene napredne varnostne funkcije, so IT-oddelki v preteklosti morali opraviti dodatne časovno potratne naloge, da so nastavili nov osebni računalnik z varovanim jedrom. Ti koraki lahko vključujejo namestitev programskega okolja po meri, konfiguracijo operacijskega sistema in ročno nastavitev gesla za zaščito nastavitev BIOS-a. Gre za dejanja, ki bi jih bilo treba izvesti na vsaki novi napravi.

Nova storitev Secured-core PC Enablement Service provided by Lenovo Services pa omogoča, da so vsa našteta opravila opravljena že v tovarni, z gesli, ki jih določi stranka. To ne le preprečuje nedovoljeno poseganje v računalnik med pošiljanjem, ampak tudi preprečuje končnim uporabnikom možnost spreminjanja nastavitev BIOS-a. Poleg tega lahko Lenovo v imenu stranke konfigurira vse potrebne nastavitve operacijskega sistema Windows v računalnikih z varovanim jedrom. Z izbiro te storitve lahko podjetja dobijo zaupanje, da so varnostne funkcije BIOS-a in operacijskega sistema njihove nove naprave nastavljene ter je ta pripravljena na uporabo ob dospetju, saj IT-skrbnik ne rabi opraviti dodatne konfiguracije naprave.

“Stranke danes iščejo načine, kako dodati varnostne sloje in hkrati omogočati visoko produktivnost zaposlenih. S storitvijo Lenovo Secured-core PC Enablement Service lahko strankam zagotovimo, da je njihov osebni računalnik pravilno konfiguriran, in potrdimo, da bo med pošiljanjem bolj zaščiten. Prav tako s temi računalniki podjetja pridobijo možnost, da zaposleni začnejo delati hitreje z novo napravo, kjerkoli že so,” pravi izvršna direktorica za razvoj in trženje storitev Global Services za inteligentne naprave v Lenovu Rebecca Achariyakosol.

Razpoložljivost

Novi računalniki Lenovo z varovanim jedrom so že na voljo.