Lenovo je organiziral svoj letni globalni inovacijski dogodek, Tech World, na katerem je delil svojo vizijo razvoja sodelovanja med uporabniki, prostori in napravami, da bi odklenil neomejene možnosti tako v aplikacijah iz resničnega sveta kot v metaverzumu. Lenovo je predstavil nove koncepte, rešitve in prebojne inovacije, ki bodo na novo določale načine dela, učenja in vključevanja v digitalni svet. Podjetje je prav tako objavilo svojo vizijo za doseganje neto ničelnih emisij in pripravilo načrt za reševanje enega največjih izzivov človeštva.

Lenovo je predstavil inovacije, vključno s prvo javno predstavitvijo konceptov za pametne telefone in prenosne računalnike, ki jih je mogoče zvijati. Vstop računalništva v zaslone, ki jih je mogoče zviti, zagotavlja produktivnost, zabavo in povezljivost na dinamičnem, prilagodljivem in večjem zaslonu, vendar na manjši napravi – kar pripomore k praktičnosti rabe in izboljša produktivnost hibridnega dela.

Predstavljena je bila tudi prepričljiva interaktivna in fizična holografska rešitev za poglobljeno komunikacijo teleprisotnosti in skupinsko delo, poimenovana Cyber ​​Spaces. Medtem, ko se kopičenje podatkov v naših življenjih nadaljuje, je Lenovo predstavil rešitve, kako njegove inovacije, podprte s tehnologijami umetne inteligence in robnega računalništva, omogočajo hitrejšo obdelavo podatkov pri viru njihovega nastanka, preoblikovanje mestnih ulic, natančne medicinske posege in nove nakupovalne izkušnje.

“Tehnologija spreminja naš prihodnji delovni in življenjski prostor v kombinacijo virtualnih in fizičnih svetov, ki jih omogoča moč nove infrastrukture IT, ki je razširjena, pričakovana in na zahtevo,” je dejal predsednik in izvršni direktor Lenovo, Yuanqing Yang, ter nadaljeval: “Moč inovacij ne le digitalizira vse industrije, ampak pomaga tudi pri reševanju največjih izzivov človeštva. V ta namen je podjetje Lenovo podvojilo svoje naložbe v raziskave in razvoj z namenom uporabiti pametnejšo tehnologijo za opolnomočenje hitro spreminjajočega se sveta.”

Na dogodku Tech World ’22 je podjetje Lenovo predstavilo naslednje inovacije:

Inovacije v zvitku

 • Lenovo in Motorola sta predstavila koncepte zvitkov za pametne telefone in prenosne računalnike, s čimer sta začela novo potencialno dobo, kjer ta edinstvena oblika omogoča več vsebine in ponuja ogromne možnosti za izboljšanje hibridnega dela in življenja. Zasnovani za izboljšanje večopravilnosti, brskanja in mobilne rabe nasploh, so nove konceptne naprave z zasloni v zvitkih dokaz kompaktnosti, ob kateri ne žrtvujejo velikosti zaslona ter omogočajo, da se vsebina na zaslonu dinamično prilagaja napravi. Ob neuporabi se razširljivi zaslon zvije navznoter v osnovo prenosnika in pametnega telefona.

V produktivnost usmerjene inovacije

 • Aplikacija Lenovo Freestyle omogoča univerzalni nadzor in sodelovanje med tabličnim računalnikom in osebnim računalnikom, kar uporabnikom omogoča brezhibno seznanjanje in preoblikovanje tabličnega računalnika v prenosni drugi zaslon ter razširitev prostora na namizju ali pa rabo tablice kot brezžičnega zaslona na dotik za upravljanje prenosnika.
 • Pametni telefoni motorola edgevključujejo rešitev Ready For Platform, ki razširja zmogljivosti pametnih telefonov na večje zaslone in omogoča izkušnjo mobilnega namizja, igranje iger, pretakanje vsebin in video klepete.
 • Lenovo je predstavil še lastno razvito rešitev Remote Work Enablement, ki zagotavlja strojno opremo, programsko opremo in vrhunske storitve neposredno zaposlenim in omogoča sodelavcem, ki delajo na daljavo, hitro nastavitev IT-okolja.
 • Lenovo je predstavil tudi prihodnji koncept, imenovan Cyber ​​Spaces, ki posnema poglobljeno izkušnjo iz oči v oči z zagotavljanjem interaktivne, fizične holografske rešitve za komunikacijo na daljavo in skupinsko delo.
 • Poleg tega je dogodek predstavil tudi napredek na področju »virtualnih oseb« ali »digitalnih ljudi«, usmerjen v reševanje izzivov, ki jih predstavljajo tradicionalne videokonference, vključno s pasovno širino, kakovostjo in zasebnostjo.

Rešitve, ki uporabljajo umetno inteligenco

 • Lenovo je predstavil svoj algoritem Production Decision Engine, ki uporablja umetno inteligenco in masovne podatke za reševanje izzivov digitalizacije. rešitev Supplier 360 identificira, analizira in ublaži tveganja glede dobavne verige ter podjetjem pomaga pri načrtovanju scenarijev “kaj-če”.
 • Podjetje je predstavilo rešitev Smart Services, ki predvideva potrebe po popravilih in optimizira mrežo dobave rezervnih delov ter storitve serviserjev in logistične podpore.
 • Lenovo je pokazal, kako njegova rešitev Virtual Classroom ponuja virtualne učitelje učencem, zagotavlja prilagojene teste in priporočila.
 • Nova rešitev za video sodelovanje na daljavo povezuje delavce na liniji z oddaljenimi strokovnjaki za izvajanje popravil v realnem času.

Vizija neto ničelnih emisij do leta 2050

 • Lenovo je delil svojo vizijo za ničelne neto emisije in svoj prvi korak k tej viziji s kratkoročnimi cilji zmanjšanja emisij do leta 2030. Lenovo usklajuje svoje cilje zmanjšanja emisij s pobudo Science Based Targets tako kratkoročno kot dolgoročno, da bi prispeval k ciljem Pariškega sporazuma.
 • Lenovo je izpostavil inovacije, ki mu bodo pomagale uresničiti vizijo ničelnega odtisa, in ukrepe, ki jih podjetje izvaja v vseh izdelkih in proizvodnji, da zmanjša svoj ogljični odtis.
 • Gostujoči strokovnjaki so pojasnili potrebo po verodostojnih standardih in sodelovanju med javnimi in zasebnimi subjekti, da bi dosegli napredek v smeri pametnejše, bolj trajnostne prihodnosti, hkrati pa so pojasnili pomen zavez o ničelni neto vrednosti emisij ogljika.

 Robno računalništvo in umetna inteligenca za rešitve obdelave podatkov nove generacije

 • Lenovo in VMware sta objavila memorandum o soglasju za skupne laboratorije za inovacije Edge and Cloud Innovation Labs ter načrte za razvoj sodelujočih rešitev robnega računalništva, umetne inteligence in večoblačnih okolij, ki bodo podjetjem pomagali pospešiti poslovno preobrazbo v proizvodnih in maloprodajnih okoljih.
 • Lenovo je predstavil svojo družino strežnikov ThinkEdge – vključno z modeloma SE350 in SE450 –, da bi pokazal, kako strežniki zanesljivo delujejo v ekstremnih pogojih, z vrhunsko zmogljivimi grafičnimi procesorji za podporo zahtevnim nalogam s področja umetne inteligence.
 • Lenovo je predstavil tudi XClarity, poenoteno odprto platformo za upravljanje programske opreme v oblaku, ki poenostavlja IT-orkestracijo, uvajanje, avtomatizacijo, merjenje in podporo od roba do oblaka. Podjetje je predstavilo lastno platformo Edge Cloud Platform, ki omogoča različne aplikacije v vertikalnih panogah, kot tudi rešitev Hybrid Cloud Solution, ki pokriva celoten življenjski cikel gradnje, selitve, uporabe in upravljanja hibridnega oblačnega okolja.
 • Podjetje je sporočilo, da je rešitve TruScale in njihov vseobsegajoči poslovni model, ki temelji na naročnini, prevzelo več strank.

Lenovo je predstavil tudi ugotovitve svoje globalne večpanožne raziskovalne študije, v kateri je sodelovalo 500 direktorjev tehnologije (CTO). Raziskava je razkrila stališča tehničnih direktorjev o tem, kako se bo tradicionalna informatika še naprej razvijala v arhitekturo ‘novega IT’, kjer odjemalske naprave, robno računalništvo, računalništvo v oblaku, omrežje in umetna inteligenca sodelujejo pri reševanju skupnih težav in zagotavljanju rešitev, ki spodbujajo nadaljnjo globalno digitalizacijo vseh industrij.

Konferenca Tech World ’22 sovpada z Lenovovim globalnim praznovanjem Think30, ki časti 30 let oblikovanja in inženirskih inovacij prenosnikov ThinkPad in računalnikov ThinkSystem. Na podlagi te dediščine je podjetje razkrilo najširšo izboljšavo poslovnega portfelja v svoji zgodovini, zasnovano za pospešitev globalne modernizacije IT z novimi infrastrukturnimi rešitvami Lenovo V3, in proslavilo več kot 200 milijonov prodanih naprav ThinkPad. Lenovo še naprej inovira na področju naprav, vključno z nedavno predstavitvijo novega ThinkPad X1 Fold, naslednje generacije prvega zložljivega osebnega računalnika na svetu.

Predsednik in izvršni direktor družbe Lenovo, Yuanqing Yang, je imel osrednji govor na Tech World ’22 in delil vpogled v to, kako pametnejša tehnologija družbe Lenovo ljudi po vsem svetu opolnomoča, da spremenijo svoj svet na bolje. Na uvodnem predavanju so se Yangu pridružili poslovni direktorji družbe Lenovo in vodilni globalni izvršni direktorji, vključno s Cristianom Amonom, predsednikom in izvršnim direktorjem družbe Qualcomm; Pat Gelsinger, generalni direktor Intela; Julie Sweet, predsednica in izvršna direktorica Accenture; kot tudi Lisa Su, izvršna direktorica podjetja AMD, in Arvind Krishna, predsednik in izvršni direktor korporacije IBM. Stranke in partnerji, vključno s Stefanom Domenicalijem, predsednikom in izvršnim direktorjem Formule 1®, in Panosom Panayem, izvršnim podpredsednikom in glavnim produktnim direktorjem iz Microsofta, so prav tako razpravljali o vlogi pametnejše tehnologije Lenovo pri krepitvi inteligentne preobrazbe.

Dr. Yong Rui, glavni tehnološki direktor družbe Lenovo, je razpravljal o tem, kako bo Lenovo razvil tehnološke rešitve za metaverzum ter tako okrepil inteligentne preobrazbe podjetij. Poudaril je, kako bodo Lenovova tehnologija in inovacije na področju naprav, strežnikov, programske opreme in rešitev povezale virtualni in fizični svet.

Luca Rossi, predsednik oddelka inteligentnih naprav v podjetju Lenovo, je predstavil zanimive nove konceptne naprave. Od potrošniških inovacij, ki izboljšujejo življenje, do rešitev za produktivnost in sodelovanje, bodo nove oblike, kot sta prenosni računalnik in pametni telefon, katerih zaslon se lahko zvije, dokaz praktičnega inoviranja. Tudi nova rešitev za virtualno resničnost Lenovo ThinkReality VRX, ki temelji na umetni inteligenci in metaverzumu, bo opolnomočila prihodnje generacije, ko bodo krmarile digitalno preobrazbo razvijajočega se sveta.

Kirk Skaugen, predsednik oddelka za infrastrukturne rešitve v družbi Lenovo, je predstavil razvoj vseprisotnega računalništva. Kirk je razpravljal o potrebi po takojšnji uporabi podatkov v vseh panogah za inteligentno preobrazbo. Pametnejša infrastruktura družbe Lenovo omogoča to preobrazbo prek strežnikov, sistemov hrambe podatkov in storitev. Kirku so se pridružili vodilni ljudje iz podjetja VMware in Barcelonskega superračunalniškega centra, ter predstavili, kako Lenovo vodi umetno inteligenco in računalništvo na robu, s katerima strankam pomaga izkoristiti moč globalne rasti podatkov (predvidoma se bo količina podatkov na svetu do leta 2025 podvojila).

Ken Wong, direktor oddelka za rešitve in storitve družbe Lenovo, pa je razpravljal o tem, kako se je vloga direktorja informatike povečala z digitalizacijo sveta. Ken je poudaril tudi vrednost industrijskih rešitev v metaverzumu, pomen rešitev digitalnega delovnega prostora in predstavil, kako lahko optimizacija upravljanja procesov izboljša infrastrukturne rešitve, kot je javni prevoz, v realnem času. Claudia Contreras, izvršna direktorica globalnih trajnostnih storitev družbe Lenovo, je prav tako poudarila, da lahko storitve družbe Lenovo pomagajo strankam pri doseganju lastnih trajnostnih ciljev.

Laura Quatela, glavna pravna direktorica v družbi Lenovo, pa je poudarila načine, na katere si družba Lenovo prizadeva za večjo trajnost v svoji ponudbi izdelkov na poti do ničelnega okoljskega odtisa. Poleg trajnostnih inovacij izdelkov je z občinstvom delila trajnostne izboljšave, ki jih izvaja Lenovo, s ciljem postati vodilno proizvodno podjetje z nizkimi emisijami kot tudi namere, da podjetje deli in poroča o svojem napredku na verodostojen način in uporablja sodelovalen pristop k zmanjšanju emisij. Ta prizadevanja za trajnost je podprla Yangova zaključna napoved o zavezanosti družbe Lenovo k viziji ničelnega ogljičnega odtisa do leta 2050.

Za več informacij, fotografije izdelkov, tehnične specifikacije in druge podatke obiščite spletno stran dogodka Lenovo Tech World ’22.

www.lenovo.si