Lenovo predstavlja nove premijske prenosnike, ki prinašajo boljše in bogatejše uporabniške izkušnje. Uporabnike bodo prepričali prenosnik Lenovo Yoga Slim 9i s pokrovom, odetim v pravo usnje, vsestranski 2-v-1 prenosnik Lenovo Yoga 9i in stilski, a divji igričarski prenosnik Lenovo Legion Slim 7i.

Yoga da vedeti, da vam je mar za slog in pametne funkcije

Pester vsakdan vam lahko pomagajo organizirati drzne inovacije prenosnikov Lenovo Yoga, ki jih odlikujejo izjemna kakovost izdelave, sistem Windows 10 in vrhunski zasloni. Izdelani so za uporabnike s prefinjenim slogom. Nova člana družine  Yoga, in sicer ultra tanki Yoga Slim 9i ter 14-palčni Yoga 9i sta na voljo tudi s pokrovom iz pravega usnja, pri čemer kombinirata vrhunsko podobo z odlično mobilnostjo in brezkompromisnostjo glede produktivnosti, zmogljivosti in delovanja na baterijo.

Oba sta izjemno odzivna po zaslugi najnovejše generacije procesorjev Intel® Core™ ter grafičnih rešitev, ki temeljijo na arhitekturi Intel Xe. Prenosnik Yoga 9i je na voljo tudi s 15-palčnim zaslonom ter zmogljivo grafično kartico NVIDIA® GTX 1650 Ti s hladilno rešitvijo Max-Q Design.

Komur je mar za modo in slog, naj izbere novi14-palčni Yoga Slim 9i, ki je opremljen s pokrovom zaslona iz pravega usnja in kombinacijo ohišja iz aluminijeve zlitine, ki ga odlikuje izjemna trpežnost.

Poseben postopek lepljenja usnja na ohišje zaslona prenosnika pozna kar 20 korakov in je potreben, da usnje ohrani svoj edinstveni videz. Ročna izdelava zahteva veliko spretnosti, vsak prenosnik ima odtisnjen Yoga logotip, s katerim dodatno izstopa. Na pogled in dotik. Hkrati prenosnik dosega najvišje standarde zanesljivosti delovanj, vsak prenosnik je skrbno pregledan in preizkušen, da vzdrži vsakodnevno obrabo v več pogojih, vključno z izpostavljenostjo UV-svetlobi in sili vlečenja do 3 kg.

Vsestranski prenosnik Yoga 9i je na voljo tako v 14- kot 15-palčni različici.

Premijska zabava doma in povsod

Atraktivni 14-palčni Yoga Slim 9i je eden najbolj premijskih, tankih in lahkih prenosnikov na trgu, saj je debel vsega 13,9 mm in tehta 1,26 kg. Hkrati nudi zaslon IPS do ločljivosti 4K s svetilnostjo 500 nits in barvno natančnostjo, ki jo zagotavlja tehnologija Dolby Vision®.

Da bi zagotovili vrhunsko izkušnjo slike in zvoka, vsi danes predstavljeni prenosniki Yoga ponujajo osupljive zaslone, na katerih Dolby Vision omogoča izjemno živobarvno sliko, za spektakularen zvok pa skrbi sistem zvočnikov in tehnologije Dolby Atmos®. Prenosni računalnik Yoga Slim 9i prek izboljšane in vrteče se zvočne police nudi še jasnejši in globlji zvok v vsakem načinu rabe. Model Yoga Slim 9i z zaslonom UHD ponuja tudi 3D-ukrivljen rob zaslona po vzoru pametnega telefona.

Hladen na dotik in odziven

Interaktivna izkušnja dotika prepriča tako na prenosniku Yoga Slim 9i kot na modelu Yoga 9i 2-v-1. Vsestranski 14-palčni Yoga 9i z zaslonom 4K in kovinskim ohišjem tehta le 1,37 kg, medtem ko 15,6-palčni zaslon jeziček na tehtnici dvigne na 2 kg. Vrhunska zaslona pomagata zaščititi vid uporabnika, ko ta dela dlje časa na prenosnem računalniku, tako da prilagodita svetilnost zaslona z uporabo načina za nego oči preko Lenovo Vantage.

Veliko zmogljivosti v tankem ohišju je zahtevalo tudi nov hladilni sistem. Prenosnik ostaja hladen na dotik tudi na račun posebnih prezračevalnih luknjic na spodnji strani tipkovnice, ki v povprečju znižajo temperaturo naprave za dve stopinji Celzija v primerjavi s prejšnjo generacijo. Inženirji so povečali tudi mere vgrajenega ventilatorja in ga hkrati stanjšali.

15-palčni Yoga 9i je opremljen z do 16GB pomnilnika DDR4 in do 2TB pogonom PCIe SSD, grafično kartico in dvema vmesnikoma Thunderbolt 3 – za napajanje, hiter prenos podatkov ali povezovanje zunanjih zaslonov. Oba prilagodljiva prenosnika podpirata tehnologijo Windows Ink in imata priloženo digitalno pero, ki se, ko ni v uporabi, spretno pospravi v ohišje.

Prenosniki z usnjenim pokrovom so deležni tudi steklenega predela naslona za roke v polni dolžini, ki daje vtis prestiža in je povsem gladek na dotik. Vgrajena pametna drsna ploščica daje povratne informacije o pritisku v obliki vibracij in je skoraj polovico večja kot v prejšnji generaciji naprav. Nadgrajen je tudi bralnik prstnih odtisov, ki uporablja tehnologijo ultrazvoka in deluje tudi, če ima uporabnik potne ali mokre prste.

Pametne funkcije za še več praktičnosti

Preprosto prehajajte med delom, zabavo in strastjo, še veliko hitreje pa s pametnejšimi funkcijami. Prenosnik Lenovo vklopite tako, da preprosto dvignete pokrov zaslona. Izboljšane tipkovnice prenosnih računalnikov Yoga so opremljene s tipkami z mehkim pritiskom, ki omogočajo gladko, udobno in odzivno izkušnjo tipkanja, Yoga Slim 9i pa vgrajeno pametno tipkovnico Smart Sense, ki samodejno prilagodi belo osvetlitev tipkovnice glede na svetlobne pogoje v prostoru.

Če želite biti bolje zaščiteni, preprosto zaprite zaslonko TrueBlock na spletni kameri in uživajte v zasebnosti; Yoga Slim 9i predstavlja dodaten napredek glede zasebnosti. Kljub tankemu zgornjemu robu zaslona je vanj vgrajena še infrardeča kamera (IR). V navezi z Windows Hello in Lenovo Smart Assist omogoča pametnejše funkcije, kot so varnejša prijava s prepoznavanjem obraza, opozorila glede zasebnosti in zaklep zaslona, ko uporabnik ne gleda nanj. Prenosnik bo celo sprožil alarm, če ga bo kdo premaknil brez vašega dovoljenja, ko boste v lokalni kavarni obrnili hrbet.

Za še več prostoročnih funkcij skrbi digitalna pomočnica Alexa, dosegljiva prek vgrajenih mikrofonov tudi, ko je računalnik zaklenjen. Lahko nastavite opomnike, upravljate pametni dom, predvajate glasbo in preskočite skladbo ali povečate glasnost. Vse to lahko počnete, ne da bi morali pozornost usmeriti stran od dokumenta, ki ga urejate, ali spletnega mesta, ki si ga ogledujete. Sinhronizacija vašega gospodinjstva je lahko preprostejša po zaslugi funkcije Alexa Announcement, ki omogoča oddajanje kratkih glasovnih sporočil na naprave, ki podpirajo Alexa. V prihodnjih mesecih lahko od Alexa pričakujete še več funkcij, ki vam bodo pomagale ostati povezani, uživati ​​v glasbi in nadzorovati pametni dom.

Dolga avtonomija baterije in boljša povezljivost

Ne samo, da so novi prenosniki tanjši, lažji, hitrejši, ampak so tudi energetsko učinkovitejši. Uživajte v hitrejšem polnjenju in boljših zmogljivostih brez pregrevanja in obremenjevanja sistema, zahvaljujoč pametnejšemu dvojnemu polnjenju, vgrajenemu v novo Yoga Slim 9i. Ta posebnost skupaj s povečano zmogljivostjo baterije od 52 WHr do 63,5 Whr prinaša manjši hrup ventilatorja, boljšo uporabniško izkušnjo in daljšo avtonomijo baterije – kar do 20 ur. Hitro polnjenje Rapid Charge Express pa omogoča do neverjetnih 4 ur lokalnega predvajanja videoposnetkov po samo 15 minutah polnjena. Trije vmesniki Thunderbolt™ 4 Type-C, nameščeni na obeh straneh Yoga Slim 9i omogočajo izjemno visoke hitrosti prenosa podatkov.

Brezžična povezljivost s tehnologijama Bluetooth 5.1 in Intel Wi-Fi 6 (Gig+) je še dodatno izboljšana. Podobno kot inteligentno hlajenje, ki sočasno optimizira delovne temperature in delovanje baterije v prid kar največji avtonomiji delovanja. 14-palčni Yoga 9i zmore na baterijo delovati do 18 ur, 15-palčni model pa do 13 ur.

Najlažji 15-palčni igričarski prenosnik z grafiko GeForce RTX na svetu

Ne pozabite, da so igričarski prenosni računalniki z namensko grafiko in Windows 10 uporabni še za marsikaj drugega kot le igranje. Da bi vam dali svobodo, da svojo napravo odnesete kamorkoli, predstavljamo najlažji igričarski prenosnik z grafično kartico GeForce RTX na svetu. Novi 15-palčni Lenovo Legion Slim 7i, opremljen z Intel Core procesorjem 10. generacije do modela i9 HK, je izdelan iz aluminija, ki je v rabi za vesoljska plovila, in na račun svoje trdnosti in izjemne lahkosti te odlike daje tudi vrhunskemu prenosniku. Slednjega odlikujeta še izjemna kakovost slike in hitrost delovanja ter skrajšani časi nalaganja programov in iger.

Opremljen z grafično kartico NVIDIA GeForce do modela RTX 2060 Max-Q Design omogoča nadpovprečne zmogljivosti, saj so inženirji Lenova in Nvidie optimizirali zmogljivosti delovanja in hlajenja za kar najboljši učinek in zmogljivosti. Vgrajena tehnologija Max-Q Dynamic Boost samodejno uravnava delovanje osrednjega in grafičnega procesorja v realnem času – tako v primeru igranja iger kot obdelave zahtevnih nalog in dosega do 10 odstotkov višjo učinkovitost.

Druge funkcije NVIDIA, ki jih podpira Lenovo Legion Slim 7i z grafičnimi procesorji GeForce RTX, vključujejo izboljšano tehnologijo DLSS 2.0 (Deep Learning Super Sampling), ki uporablja umetno inteligenco za do dvakrat hitrejšo obdelavo slik, hkrati pa ohranja ostrejšo sliko zgolj s polovico slikovnih pik, ko je omogočeno sledenje žarkom.

Cene in dobavljivost

Lenovo Yoga Slim 9i, Lenovo Yoga 9i in Lenovo Legion Slim 7i bodo v Sloveniji naprodaj v prihodnjih mesecih, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.