Lenovo™ je predstavil pet novih prenosnih računalnikov Yoga™, ki združujejo slog, zmogljivosti in prenosljivost. Zasnovana za zagotavljanje vrhunskih izkušenj in izpopolnjene izdelave z izvrstnimi inovacijami, je Lenovo Yoga vrhunska blagovna znamka osebnih računalnikov, ki uresničuje zavezo podjetja po ustvarjanju pametnejše tehnologije za vse. Novinci prinašajo vrhunsko večpredstavnostno izkušnjo, polne zmogljivosti sistema Windows 10 in vrsto pametnih funkcij, vključno s pametno pomočnico Alexa®, optimizirano avtonomijo baterije in funkcijo hitrega polnjenja ter zelo hiter Wi-Fi 6.

Tanki in lahki prenosniki Yoga so v najnovejši generaciji še boljši in prinašajo najnovejše procesorje. Ultra tanki 13-palčni Lenovo Yoga Slim 7i in novi 14-palčni Lenovo Yoga Slim 7i Pro ter 2-v-1 prenosnik Lenovo Yoga 7i, ki je na voljo v 14- in 15,6-palčni izvedbi, so opremljeni z najnovejšimi procesorji Intel® Core™ in so namenjeni uporabnikom, ki iščejo visoke zmogljivosti, vrhunsko sliko, odlično povezljivost in dolgo avtonomijo baterije. Odlične zmogljivosti prinašata tudi 14-palčni vitki prenosnik Lenovo Yoga Slim 7 Pro in povsem novi 13,3-palčni prenosnik Lenovo Yoga 6, opremljen z zaslonom, ki omogoča izdaten zasuk. Oba sta namreč opremljena z mobilnimi procesorji AMD Ryzen™ 4000 Series, ki jima zagotavljajo izjemno odzivnost ter podpirajo divjo kreativnost in produktivnost uporabnika, tudi na poti.

Pametnejše rešitve: z umetno inteligenco podprto inteligentno hlajenje, Lenovo Vantage Smart Performance in Lenovo Premium Care

Napredek umetne inteligence je lepo viden v prenosniku Yoga Slim 7i Pro, opremljenem z najnovejšim Intelovim procesorjem, ki blesti na področju optimizacije porabe energije in se hvali z inteligentnim hladilnim sistemom. Umetna inteligenca skrbi, da ima uporabnik vedno na voljo polne zmogljivosti, ko jih potrebuje, saj se stalno uči njegove rabe prenosnika in samodejno dodeli zmogljivosti aplikaciji, ki jo uporabnik uporablja ali pa varčuje z energijo in deluje povsem tiho.

Ostali štirje novinci v družini Yoga premorejo način, poimenovan Intelligent Cooling, ki prav tako uporablja algoritme umetne inteligence za podaljšanje trajanje delovanja na baterijo in dvig zmogljivosti. Nova generacija Intel Core procesorjev obljublja povprečno podaljšanje avtonomije baterije za do 20 odstotkov. Z orodjem Lenovo Q-Control pa lahko uporabnik hitro vklopi način najvišjih zmogljivosti, če ima opravka z zahtevnimi aplikacijami ali več programi hkrati, medtem ko nevidni način zmanjša slišnost ventilatorja na minimum, kar je zelo dobrodošlo med ogledom filma.

Dodatna novost je na voljo prek aplikacije Lenovo Vantage, ki uporabnikom pomaga postoriti preprosto več z osebnim računalnikom Lenovo. Lenovo Vantage Smart Performance Services je nova samodiagnostična storitev, ki proaktivno pristopi k vzdrževanju zdravja prenosnika. Tako lahko pomaga preprečiti morebitne težave z osebnim računalnikom, saj ga redno pregleda, odkriva in odstrani vohunsko programsko opremo, zlonamerno programsko opremo in reklamne programe, odpravi težave z omrežjem in dostopom ter samodejno prilagodi delovanje računalnika, kar ima za posledico boljšo internetno povezljivost in splošno pohitritev delovanja računalnika, vključno s krajšim časom zagona sistema, hitrostmi nalaganja aplikacij in iger.

Vsak uporabnik Lenovo računalnika bo lahko opravil brezplačni pregled računalnika prek storitve Lenovo Vantage Smart Performance Services, s katero bo mogoče hitro prepoznati morebitne težave. Za vse izvedbe popravkov in popoln dostop do programa in njegovih samodejnih funkcij, pa bo potrebna naročnina, ki jo lahko kupci naročijo že ob nakupu. Na voljo so naročnine od enega do štirih let. Za nadaljnjo nadgradnjo izkušenj s podporo za osebni računalnik je na voljo še storitev Lenovo Premium Care, ki prinaša takojšnjo napredno pomoč v 36 državah sveta.

Sprostite se, tu sta Lenovo Smart Assist in Alexa

Premijski prenosniki Yoga so opremljeni s funkcijami, ki uporabnikom pomagajo doseči več. Ena takšnih je digitalna pomočnica Alexa, ki omogoča prostoročno upravljanje prenosnika, npr. nastavljanje opomnikov, naročanje hrane, predvajanje glasbe, nadzor glasnosti itd., ne da bi morali preusmeriti pozornost s trenutnega opravila, npr. iz dokumenta, ki ga urejajo, ali spletnega mesta, ki si ga ogledujejo. V naslednjih mesecih bo Alexa omogočala še več funkcij, ki vam bodo pomagale ostati povezani, uživati v glasbi in nadzirati pametni dom.

Za enostavnost rabe in dodatno varnost skrbi Lenovo Smart Assist. Z njegovo pomočjo hitreje vklopite računalnik, tako da preprosto dvignete pokrov, prinaša pa tudi funkcije, kot sta infrardeča (IR) kamera in Windows Hello, ki so na voljo v napravah Yoga Slim 7i, Yoga Slim 7i Pro in Yoga Slim 7 Pro. Omogočena je tudi prijava v sistem s prepoznavanjem obraza. Med napredne funkcije sodijo še opozorila glede (kršitev) zasebnosti, ki so na voljo v navezi s programsko opremo proizvajalca Glance by Mirametrix®. Ta skrbi za zaznavanje pozornosti tretjih oseb in zaščiti vsebino na zaslonu pred sosedi, ki gledajo izza hrbta uporabnika. Za še večjo varnost je vgrajena funkcija, ki samodejno zamegli zaslon, ko uporabnik ne gleda vanj. Vsi novi prenosni računalniki Yoga lahko z uporabo tehnologije strojnega učenja v programu Windows Media Player, v načinu, imenovanem Super Resolution, samodejno povečajo kakovost predvajanjih video vsebin do polne visoke ločljivosti (1080p FHD).

Tanki in lahki prenosniki, ki vas opolnomočijo

Tanki 13,3-palčni prenosnik Yoga Slim 7i je opremljen s skoraj brezrobim zaslonom ločljivosti QHD in je idealen za uporabnike, ki cenijo neverjetne vizualne vsebine v prenosniku s kovinskim ohišjem. Opremljen z novo generacijo procesorjev Intel Core in integrirano grafiko na Intelovi arhitekturi Xe obljublja prelomne zmogljivosti, za piko na “i” pa so tu še govorna pomočnica Alexa, steklena prevleka zaslona in infrardeča kamera. Kljub temu gre za izjemno tanek in lahek prenosnik – debelina znaša le 13,9 mm ob teži 1,23 kilograma. Uporabnik si lahko omisli konfiguracijo z do 16 GB pomnilnika LPDDR4X, 1 TB pogon SSD PCIe (Gen 4) M.2 in čudovit zaslon, ki dosega razmerje med zaslonom in ohišjem kar 91 % ter se pohvali s 100-odstotno pokritostjo barvnega spektra z RGB, tehnologijama Dolby Vision® ter Eye Care Mode za vrhunski prikaz barv ter zaščito oči uporabnika – certificirano s strani TÜV Rheinland.

Uživajte v kakovostni zabavi z zvočniki Harman® in potopnim zvokom Dolby Atmos®, medtem ko baterija zmogljivosti 50 Whr zagotavlja do 16 ur avtonomije, prenosnik pa je opremljen še s sistemom za hitro polnjenje. Premore tudi napredne funkcije povezovanja, vključno z Bluetooth 5, Intel Thunderbolt™ 4 Type-C ter Intel Wi-Fi 64 (Gig+), ki je trikrat hitrejši od standardnega Wi-Fi. Izbirate lahko med prefinjenim odtenkom svetlo srebrne ali železno sive barve, slednja ima dodano tudi ustrezno barvno tipkovnico.

Mobilni zaposleni bodo vzljubili novi 14-palčni Yoga Slim 7i Pro, ki ga krasi napredna produktivnost, za katero skrbijo novi Intel Core procesorji, do 32 GB pomnilnika LPDDR4X ter neverjetna 18-urna avtonomija baterije (baterija zmogljivosti 61 WHr in tehnologija Rapid Charge Boost). Uživali boste v širokokotnem zaslonu ločljivosti 2.8K, ki postreže s svetlo in živobarvno sliko ter odzivnim časom 90 Hz, ki zagotavlja tekoče igranje iger in predvajanje pretočnih vsebin.

Zaslon z razmerjem stranic 16 : 10 olajša tudi brskanje po spletu in urejanje dokumentov. Za dolge noči pred računalniškim zaslonom pa skrbi tehnologija Eye Care Mode, ki zmanjša obremenitev oči, medtem ko vrhunsko kakovost slike zagotavlja tehnologija Dolby Vision.

Ustvarite nekaj čarobnega s pomočjo aplikacij za ustvarjanje vsebin. Z izbiro integrirane grafike nove generacije, ki temelji na Intelovi arhitekturi Xe, ali najnovejšimi grafičnimi karticami NVIDIA® GeForce® MX vam grafičnih zmogljivosti ne bo manjkalo. V kombinaciji s pomočnico Alexa, vrhunskim zvokom Harmanovih zvočnikov in tehnologijo Dolby Atmos ter najvišjimi brezžičnimi hitrostmi, ki jih ponujata Intel Wi-Fi 6 in vmesnik Thunderbolt 4, je Yoga Slim 7i Pro mobilno središče za zabavo.

Tako kot na prenosniku z Intelovim procesorjem, boste tudi v novem 14-palčnem modelu Yoga Slim 7 Pro, ki ga poganja bliskovito hiter procesor AMD Ryzen 4000 Series, našli tehnologije, kot sta Windows Hello in infrardeča kamera, pa enostavno odpiranje prenosnika, osvetljeno tipkovnico z novo zasnovo numeričnega dela ter tipkami, podrejenimi udobju (ugrez tipk je 1,3 mm). Inženirji so povečali tudi površino drsne ploščice za 33 odstotkov, zato je ta še enostavnejša za uporabo. Debela 14,6 mm in težka 1,45 kg sta prenosnika vedno pripravljena na izzive v pisarni ali na poti.

Pri 14-palčnem Yoga Slim 7 Pro lahko izberete do ultra zmogljiv osemjedrni procesor AMD Ryzen 9 4900H, ki se ne ustraši nobene naloge ali več njih – je idealna izbira, če si želite odziven prenosnik, ki bo kos več nalogam hkrati, tudi če obdelujete video posnetke. Opremljen z do 16 GB pomnilnika DDR4 Yoga Slim 7 Pro omogoča do 17 ur avtonomije baterije, tehnologija hitrega polnjenja Rapid Charge Boost pa ob zgolj 15-minutnem polnjenju doda energije za dve uri uporabe. Uživajte v nepozabni zabavni izkušnji z vgrajeno grafiko AMD Radeon™. Mobilni procesorji serije Ryzen 4000 ponujajo do dvakrat večjo energijsko učinkovitost v primerjavi s prejšnjo generacijo.

Računalnik 2-v-1, ki prepriča z vsakega zornega kota

Ne glede na to, ali prenašate filme, poslušate glasbo, ustvarjate vsebino, brskate ali komunicirate – naj vam Lenovo izboljša izkušnjo z novimi prilagodljivimi prenosnimi računalniki, ki omogočajo več načinov uporabe (prenosnik, šotor, tablični računalnik in stojalo) za večjo fleksibilnost in uporabnost.

Spoznajte Yoga 7i, novi prilagodljivi prenosni računalnik 2-v-1, ki je odličen v vseh načinih rabe in je zasnovan z zaobljenimi robovi, da ga boste v rokah občutili bolj udobno. Na voljo je z zaslonom na dotik polne visoke ločljivosti in v dveh velikostih: 14- ali 15,6-palčni različici. Dolby Vision prinaša osupljive vizualne podobe in izjemne barve.

Prenosnik premore vse zmogljivosti in prostor, ki jih potrebujete, vključno z dvema vmesnikoma Intel Thunderbolt 4, do 16 GB pomnilnika DDR4 in do 1 TB pogon SSD PCIe M.2. Večji model s 15,6-palčnim zaslonom tehta 1,83 kg in ima vgrajeno osvetljeno tipkovnico z dodanim numeričnim delom.

Opremljen z novimi Intel Core procesorji in tehnologijo Rapid Charge Express omogoča do 13 ur avtonomije baterije, z nadgrajeno 71 Whr baterijo pa kar do 16 ur avtonomije. Kompaktni 14-palčni model je debel 17,7 mm in tehta le 1,43 kilograma.

Potopite se v vrhunski zvok v uporabnika usmerjenega sistema zvočnikov Dolby Atmos® in prosite Alexo, da predvaja vaš najljubši seznam skladb. Druge premišljene podrobnosti o zasnovi vključujejo integriran bralnik prstnih odtisov, takojšen zagon v trenutku, ko odprete pokrov, in integrirano zaslonko za zasebnost TrueBlock na vgrajeni spletni kameri. Za doplačilo je na voljo aktivno pero, ki je idealno za opravila, kot so urejanje fotografij, skiciranje ali hitre beležke.

13,3-palčni Lenovo Yoga 6 je prvovrstni prenosni računalnik, ki premore edinstveno hibridno zasnovo kovinskih in na dotik mehkih materialov, zavitih v markantno modro tkanino, prijetno na pogled in otip. Ta vsestranski prenosnik 2-v-1 ima vgrajen zmogljiv mobilni procesor do modela AMD Ryzen 7 4700U z vgrajeno grafiko AMD Radeon, ki vam bo pomagal hitro opraviti naloge na seznamu opravil, kadarkoli in kjerkoli.

Vgrajena baterija zmogljivosti 60 Whr zagotavlja do 18 ur avtonomije, Yoga 6 pa ima vgrajen še živobarven zaslon polne visoke ločljivosti, ki je občutljiv na dotik. Osvetljena je tudi tipkovnica, ki lepo dopolnjuje ozke robove zaslona. K uporabniku usmerjeni zvočniki, podprti s tehnologijo Dolby Atmos, prinašajo premijsko kakovost zvoka, prilagodljivi tečaji zaslona pa omogočajo njegov 360-stopinjski zasuk. Uporabniški vmesnik z digitalno pomočnico Alexa pa ima odgovore na vsa vprašanja.

Ta izjemno lahek prenosnik (1,32 kg) ne skopari z naprednimi varnostnimi funkcijami, saj ima vgrajen bralnik prstnih odtisov in zaslonko kamere TrueBlock. Kot z nekaterimi drugimi prenosniki, je tudi na seznamu doplačil za Yoga 6 na voljo digitalno pero.

Ob novih Yoga prenosnikih je družba Lenovo predstavila še nov namizni računalnik IdeaCentre™ Mini 5i, slušalke Yoga Active Noise Cancellation (ANC) Headphones ter lasersko miško Yoga Mouse with Laser Presenter. Vse novosti so podrobneje predstavljene na Lenovo StoryHub.

Cene in dobavljivost

Novi prenosniki iz družine Yoga bodo v Sloveniji naprodaj v prihodnjih mesecih, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.