Na svoji že 7. letni tehnološki konferenci Tech World je družba Lenovo danes predstavila val novih inovacij. Od močno razširjenega poslovnega modela vse-kot-storitev v okviru Lenovo TruScale, prek novih infrastrukturnih rešitev za področje podatkovnih centrov in računalništva na robu do novih potrošniških naprav, s katerimi se bodo podjetja in domači uporabniki soočili z novo realnostjo.

Poleg predstavitve številnih novih izdelkov in storitev je veliko pozornosti požel govor predsednika in izvršnega direktorja Lenovo Yuanqinga Yanga, v katerem je razpravljal o ključnih trendih – vključno s hibridnimi delovnimi mesti, bolj izpopolnjenih infrastrukturnih storitvah ter o možnostih in moči umetne inteligence za oblikovanje tega, kako bo svet živel, se učil, delal in povezoval v prihodnjih letih. Yangu so se pridružili oddelčni direktorji v podjetju Lenovo in direktorji velikih podjetij, kot so Microsoft, Intel, Deloitte, SAP, VMware in Nutanix. Stranke, vključno s podjetjema WPP in Ducati, so delile svoje zgodbe o inovacijah in tehnologiji, ki podjetjem omogočajo uspeh tudi v zahtevnih razmerah, s katerimi se soočajo danes. Več kot 60.000 ljudi se je registriralo za ogled svetovnega tehnološkega dogodka in pogovor o tem, kaj čaka industrijo.

“Nova realnost je tu, posamezniki in podjetja imajo različne potrebe in načine rabe pametnejše tehnologije,” je povedal Yuanqing Yang in dodal: “Lenovo je osredotočen in pripravljen ponuditi svoje rešitve za novo resničnost. Od naših hibridnih rešitev za delo in življenje, portfelja rešitev od računalniškega roba do oblaka, novega poslovnega modela vse-kot-storitev v okviru Lenovo TruScale, do tehnologij Lenovo Brain in AI ter naše zavezanosti k zelenim in odgovornim inovacijam – Lenovo se zavzema za stalno inoviranje, ki našim strankam in svetu omogočajo digitalno in inteligentno preobrazbo.”

Preoblikovanje v vse kot storitev z razširitvijo Lenovo TruScale

Lenovo razširja svojo blagovno znamko TruScale onkraj infrastrukturnih storitev in združuje vse svoje storitve pod enim dežnikom, da bi zagotovil resnično globalno rešitev, ki omogoča vse, od žepnega računalništva do oblaka, dostopno prek ene pogodbe. Lenovo TruScale podjetjem vseh velikosti nudi prilagodljivost, ki jo potrebujejo, da ostanejo konkurenčna, z razširljivim poslovnim modelom, podobnim oblaku, in predvidljivimi možnostmi plačila za strojno opremo in storitve. Ta prehod na popolnoma integrirano strategijo kot storitev uresničuje vizijo podjetja, ki združuje pametne naprave, pametno infrastrukturo in pametne rešitve na nov način – obravnava skupne poslovne izzive strank in vodjem IT zagotavlja prilagodljivost IT-okolja ter plačevanje storitev v skladu z rastjo poslovanja. Z Lenovo TruScale so infrastrukturne rešitve IT popolnoma upravljane, kar strankam prinaša prednosti lokalnega oblačnega okolja skupaj z brezskrbnostjo pri upravljanju podatkov v hibridnem okolju.

Lenovo Brain: krepitev inteligentne preobrazbe v novi resničnosti

Dr. Yong Rui, glavni tehnološki direktor družbe Lenovo, je v svojem predavanju predstavil temeljne tehnologije Lenovo Brain, lastno razvite platforme, usmerjene v industrijsko preobrazbo. Platforma za reševanje izzivov strank v različnih panogah, kot so proizvodnja, zdravstvo in izobraževanje, močno sloni na rabi umetne inteligence. Lenovo Brain je podjetje najprej razvilo za krepitev lastne inteligentne preobrazbe, kot so omogočanje naravne interakcije naprav Lenovo z uporabniki in upravljanje infrastrukture IT ter opolnomočenje zaposlenih v pametnih tovarnah družbe Lenovo. Yong je napovedal nadaljnji razvoj Lenovo Brain za opolnomočenje drugih industrij.

Nova inovacija za robustno računalništvo na robu

Lenovo se osredotoča na oblikovanje pametnejših infrastrukturnih rešitev, ki so pomembnejše kot kdaj koli prej v novem svetu hibridnega dela, saj povpraševanje po rešitvah od računalniškega roba do oblaka hitro raste. Lenovo bo prvi na trgu s programsko rešitvijo VMware za robne lokacije, ki deluje na prilagodljivih strežnikih ThinkSystem SE350 Edge. Poleg tega je Lenovo tudi napovedal izboljšanje programske opreme Lenovo Open Cloud Automation za avtomatizacijo načrtovanja, uvajanja in tekočega upravljanja podatkovnih centrov v oblaku in vse do robnih lokacij. Organizacije lahko zdaj z isto programsko opremo za upravljanje načrtujejo svoje rešitve za oblake, podatkovne centre in robne infrastrukture.

Rob omrežja postaja pametnejši

Računalniške aplikacije Edge AI hitro rastejo, saj podjetja inteligentno preoblikujejo poslovanje in pogosteje uporabljajo storitve za analitiko in avtomatizacijo. ThinkEdge™ SE70 je zmogljiva in prilagodljiva robna platforma z umetno inteligenco za podjetja, zasnovana tako, da zadovolji naraščajoče potrebe inteligentne preobrazbe na različnih področjih – od logistike, prometa in pametnih mest do maloprodaje, zdravstva in proizvodnje. Nova robna rešitev je nastala v sodelovanju s podjetjem Amazon Web Services (AWS) in uporablja rešitev AWS Panorama, ki jo poganja platforma NVIDIA® Jetson™ Xavier™ NX.

Windows 11 že v novih prenosnikih

Lenovo je predstavil nove premijske prenosne računalnike, ki zagotavljajo hitro in odzivno računalništvo. Lenovo Yoga Slim 7 Carbon je najlažji 14-palčni prenosni računalnik z zaslonom OLED na svetu in zagotavlja izjemno prenosljivost, podobno kot novi 16-palčni ultra tanek Lenovo Yoga Slim 7 Pro. Ti prenosniki so med prvimi, ki potrošnikom prinašajo zmogljiv operacijski sistem Windows 11 nove generacije z več udobja in brezhibnimi izkušnjami. Za vsestranskost na poti je zasnovan elegantni IdeaPad™ Duet 5 2-v-1, ki ima nameščen Googlov operacijski sistem Chrome OS in je primeren za ustvarjalne naloge in produktivnost prek priljubljenih aplikacij, hkrati pa obvlada tudi digitalno zabavo.

Sreča v sožitju

Lenovo si predstavlja svet, kjer sta povezljivost in sodelovanje brezhibna, programska oprema, ki poganja naprave, pa je ključ do odklepanja vesolja skrite vrednosti. Primer je nova Lenovo aplikacija za brezžično povezljivost, imenovana Project Unity. Prvotno predstavljena skupaj z Lenovo Tab P12 Pro, aplikacija Project Unity učinkovito spremeni napravo v pametnega spremljevalca osebnega računalnika Lenovo z nameščenim Windows 10 ali 11. Ta popolnoma brezžična izkušnja uporabnikom omogoča preprosto združevanje obeh naprav s preprostim vnosom gesla in brezhibno razširitev namizja na tablični računalnik za dodatno delovno površino ali pa ga po potrebi zrcali. Ta tablični računalnik vključuje popolnoma novo pero Lenovo Precision Pen 3 ter tipkovnico polne velikosti za lažje in bolj produktivno delo.

Visoko zmogljivi monitorji

Novi vrhunski, profesionalni računalniški monitor ThinkVision P27u-20 je bil eden izmed treh monitorjev, predstavljenih na Tech World 2021. Ta monitor ponuja široko pokritost barvnih lestvic (99,1 % DCI-P3 in 99,5 % Adobe RGB) s tovarniško umerjeno barvno natančnostjo. Zasnovan za ustvarjalce in obdelovalce fotografij, video in grafičnih vsebin, ki iščejo zmogljiv monitor za razširitev delovne površine na zaslonu za učinkovito večopravilnost aplikacij, ta model dodaja tudi udobje priklopne enote Intel® Thunderbolt™ 4. ThinkVision P27u-20, ki je skladen z Energy Star 8.0, prikazuje zelo natančno in jasno sliko diagonale 27 palcev, matrika IPS pa je ultra visoke ločljivosti (3840×2160 pik) s podporo VESA® DisplayHDR™ 400 za realističen prikaz svetlih in temnih odtenkov.

Poleg tega je Lenovo predstavil novo družino igričarskih monitorjev serije G, namenjenih poglobljenemu igranju in delu ali učenju v domači pisarni uporabnika, modela Lenovo G27e-20 in Lenovo G24e-20. Idealna za študente, igralce iger in mlade strokovnjake, ki želijo visoko zmogljivost kakovostnih računalniških naprav po konkurenčni ceni. Opremljena s tehnologijo AMD FreeSync™ Premium za tekočo izkušnjo brez trganja in nizke zakasnitve oba zaslona lahko dosežeta 1 ms odzivni čas (MPRT), zaradi česar so premikajoči se motivi na zaslonih videti jasnejši in ostrejši.

Prava zabava

Uporabniki lahko uživajo v vrhunski večpredstavnostni izkušnji z inovativno tablico Lenovo Tab P12 Pro, ki je opremljena z vsem, kar bi pričakovali od vodilnega tabličnega računalnika Lenovo s sistemom Android. Vključuje briljanten zaslon AMOLED, potopen zvok, zmogljivo baterijo in popolnoma novo digitalno pisalo z magnetnim nastavkom za brezžično polnjenje in opozorilo pred izgubo. Snemljiva tipkovnica pa razvaja z izdatnim ugrezom tipk za večje udobje tipkanja. Tablica, ki je na voljo v dveh različicah, s povezljivostjo 5G ali WiFi, ponuja neverjetno zabavo, kinematografski poglobljen zvok, vrhunske funkcije in produktivnost na poti. Če želite ta osebni domači kino v hipu preoblikovati v pisarniški stroj, preprosto pritrdite tanko tipkovnico in tablico naslonite na ovitek. Če želite takoj ustvarjati, preprosto vzemite v roke pero Lenovo Precision Pen 3, ki se samodejno poveže s tabličnim računalnikom ter zaženite posebej zasnovano aplikacijo Instant Memo, ki pretvori črnilo v besedilo in tako omogoči enostavno pisanje beležk.

S priročnimi brezžičnimi slušalkami Lenovo Smart Wireless Earbuds, ki jih povežete z napravo Android ali Windows z enim klikom, zahvaljujoč tehnologiji Lenovo Smart Pair, preprosto odprite kompaktno ohišje za polnjenje slušalk in tako omogočite povezavo Bluetooth.

Trajnostne inovacije

Lenovo se zavzema za uresničevanje svoje vizije pametnejše tehnologije za vse in zagotavlja, da inovacije še naprej rešujejo nekatere največje izzive človeštva. V naslednjih treh letih bo podjetje podvojilo naložbe v raziskave in razvoj. Z osredotočanjem na zelene, vključujoče in odgovorne inovacije v celotnem portfelju Lenovo verjame, da lahko tehnologija izboljša življenje, družbo naredi bolj vključujočo in pravično ter okolje bolj trajnostno. Skupina Lenovo je pred kratkim objavila letno poročilo o okolju, družbi in upravljanju (ESG), ki vključuje nove cilje na področjih blaženja podnebnih sprememb, krožnega gospodarstva in trajnostnih materialov. Poleg tega človekoljubni poudarek družbe prek Fundacije Lenovo še naprej krepi pomanjkljivo zastopane skupnosti z dostopom do tehnologije in izobraževanja z novim ciljem, da do leta 2025/26 vpliva na 15 milijonov življenj s pomočjo družbenih programov in partnerstev. Lenovo je na dogodku razpravljal tudi o pomenu zelenih, trajnostnih in namenskih inovacij. Družba je pred kratkim objavila letno poročilo ESG. Za več informacij o napredku, mejnikih in viziji za prihodnost preberite celotno poročilo.

Vsi predstavljeni izdelki dokazujejo edinstvene zmogljivosti družbe Lenovo, hkrati pa zadovoljijo potrebe uporabnikov po inovativnih in dostopnih izdelkih. V hibridnem svetu Lenovo priznava pomen povezljivosti na vseh uporabniških napravah. Za tehnične specifikacije, slike in več informacij obiščite spletno stran Tech World in preberite naslednje objave:

 

Oglejte si povzetke prejšnjih dogodkov Tech World:

Tech World 2015 – Beijing, Tech World 2016 – San Francisco, Tech World 2017 – Shanghai, Tech World 2018 – Beijing, Tech World 2019 – Beijing, Tech World 2020 – virtualni.