Podjetje Lenovo je predstavilo nove rešitve v portfelju izdelkov ThinkSmart™, ki so namenjene preoblikovanju poslovnih komunikacij z izboljšano izkušnjo sestankov na individualni in skupinski ravni. Povsem nov ThinkSmart View je namenska osebna poslovna naprava za izvajanje glasovnih in video klicev Microsoft Teams. Rešitve, ki jih je predstavilo podjetje Lenovo, lahko v celoti upravlja programska rešitev ThinkSmart Manager, ki skrbnikom IT omogoča popoln nadzor nad napravami ThinkSmart.

Lenovo pametna pisarniška strategija je preprosta. Osredotoča se na povečano učinkovitost zaposlenih v sodobnih poslovnih okoljih, omogoča učinkovito sodelovanje timov in učinkovito reševanje izzivov, s katerimi se posamezniki srečujejo pri vodenju ali sodelovanju na sestankih.

Odprti prostori krepijo sodelovanje in spodbujajo timsko delo, a hkrati odpirajo nove izzive v poslovni komunikaciji. Zasebnost in zaupnost sta skupaj s »pisarniškim hrupom« in zastarelo tehnologijo za sestanke najočitnejša izziva. Novi ThinkSmart View, ki temelji na platformi Qualcomm® APQ8053 (SoC), uporabnikom omogoča preprostejšo izvedbo skupinskih glasovnih in videokonferenc. Sestanek se s pomočjo naprave lahko začne z le enim dotikom prek vgrajenega zaslona, sogovorniki se pridružijo v nekaj sekundah in ne minutah, z Bluetooth slušalkami pa lahko uporabniki povsem odpravijo hrup iz ozadja in tako izboljšajo zaupnost. Fizični pokrovček kamere in PIN koda ponujata še dodatno varnostno zaščito.

Z novo programsko opremo ThinkSmart Manager upravljanje izbranih naprav ThinkSmart še nikoli ni bilo lažje. Skrbniki IT lahko na daljavo nameščajo, upravljajo, konfigurirajo, posodabljajo in odpravljajo težave v napravah ThinkSmart. Programska oprema v realnem času spremlja stanje posameznih naprav ThinkSmart View in lahko ustvari poročila o težavah in trendih uporabe, kar pomaga povečati učinkovitost rešitev pametnih pisarn. ThinkSmart Manager, ki ga ščiti Lenovo Secure Authentication, lahko gesla na napravah ThinkSmart spremeni tudi na daljavo in za še večjo zaščito prepreči uporabo vmesnikov USB.

Cene in razpoložljivost

ThinkSmart View naj bi bil na voljo že ta mesec, in sicer od 349 do 449 dolarjev z Bluetooth slušalko ThinkPad X1 ANC.

ThinkSmart Manager je že na voljo z vključeno naročnino za prvo leto. Za dodatne podrobnosti se obrnite na predstavnika podjetja Lenovo.