Lexmark, vodilni svetovni proizvajalec rešitev za upodabljanje, je objavil, da bo novoustanovljeno mesto direktorja za razvoj poslovanja zasedel Tom Cavanagh. Slednji bo zgradil in vodil globalni oddelek za nov poslovni razvoj, ki bo zadolžen za iskanje novih priložnosti za rast podjetja na za Lexmark novih področjih. Cavanagh bo član izvršnega odbora družbe in bo neposredno poročal predsedniku Lexmarka in izvršnemu direktorju Allenu Waugermanu.

Tom Cavanagh

“Tom ima izkušnje in rezultate pri prepoznavanju tržnih priložnosti ter s prevzemom vodilne vloge pri določanju strategije in njenem izvajanju,” je dejal Waugerman in dodal: “Njegove izkušnje pri ustanavljanju novih poslov – v večjih korporacijah in samostojnih podjetjih – bodo neprecenljive, saj bo Lexmark rasel na področjih zunaj svojega osnovnega posla tiskanja in upodabljanja.”

Cavanagh prihaja v Lexmark iz podjetja Eastman Kodak Company, kjer je opravljal funkcijo podpredsednika in direktorja oddelka za stranke, vodil je tudi oddelek za rešitve intelektualne lastnine, osredotočen na napredne materiale in 3D-tiskanje. Pred tem je zgradil in opravljal funkcijo izvršnega direktorja dveh zagonskih podjetij: BuildLinks, ki gradbenim podjetjem zagotavlja storitve v oblaku za upravljanje gradnje; in Net32, spletnem podjetju, ki zagotavlja učinkovitost javnih naročil v dobavni verigi na področju zobozdravstva. Diplomiral je iz ekonomije na univerzi Niagara in opravil magisterij s področja poslovne administracije na univerzi Duke.

Nov oddelek bo skrbel za razvoj Lexmarkove poti na nova tržišča s poudarkom na novih prodajnih kanalih, ki nimajo opravka s tiskanjem. Cavanagh bo izkoristil svoje strokovno znanje in ocenil morebitne nakupe in prevzeme drugih družb.

“Navdušen sem, da se bom v tej novi vlogi pridružil Lexmarku,” je dejal Cavanagh in dodal: “Veselim se, da bom lahko izkoristil Lexmarkovo tehnološko znanje na novih področjih rasti podjetja.”