Lexmark je sporočil, da se je Vishal Gupta pridružil izvršni ekipi kot višji podpredsednik in novi tehnološki direktor in direktor IT. V tej vlogi bo odgovoren za korporacijski IT, tehnološko strategijo ter vso programsko opremo in analitiko, ki poganja Lexmark. Gupta je v tej vlogi zamenjal Toma Eadeja, ki odhaja v pokoj.

“Tom je v Lexmarku od njegove ustanovitve leta 1991 in je imel izjemen vpliv na naše podjetje,” je povedal Allen Waugerman, predsednik in izvršni direktor Lexmarka ter dodal: “Ob upokojitvi mu želimo vse najboljše.”

“Z veseljem pozdravljamo Vishala v izvršni ekipi Lexmarka,” je nadaljeval Waugerman. “Njegove vodstvene sposobnosti, strateška vizija in poglobljeno strokovno znanje na področju IoT, kibernetske varnosti, umetne inteligence, strojnega učenja, hibridnega oblaka ter razvoja izdelkov in platform so idealni za Lexmark, ko preoblikujemo naše podjetje za prihodnost.”

Gupta v Lexmark prihaja iz podjetja Unisys, kjer je vodil ekipo z več kot 1500 inženirji in bil odgovoren za vse izdelke in platforme. Preden se je Gupta leta 2018 pridružil podjetju Unisys, je bil višji podpredsednik inženiringa v korporaciji Symantec Corporation in je nadziral globalne ekipe ter skrbel za celovit inženiring, arhitekturo in upravljanje izdelkov za več kategorij varnostne programske opreme. Pred svojim mandatom v podjetju Symantec je bil Vishal produktni vodja na področju interneta stvari v podjetju Silent Circle, ki je specializirano za kibernetsko varnost in zasebnost na področju mobilnih komunikacij. Pred tem je deloval v vodstvenih vlogah v podjetju Cisco Systems, kjer je bil med drugim tudi podpredsednik oddelka vertikalnih rešitev interneta stvari.

Gupta je diplomiral iz elektrotehnike in elektronike na Inštitutu za tehnologijo in znanost Birla v Pilaniju v Indiji, magistriral z odliko iz računalniškega inženirstva na Dartmouth College in MBA na šoli Wharton na univerzi v Pennsylvaniji.

“Lexmarkova kombinacija programske opreme, informacijske tehnologije, podatkovne znanosti in korporativne strategije je edinstvena in močna ter bo spodbudila širitev podjetja na nova področja delovanja,” je dejal Gupta in dodal: “Veselim se, da bom pomagal uresničevati Lexmarkovo poslanstvo in pospeševati preobrazbo za naše stranke, partnerje in zaposlene.”