Lexmark, vodilni svetovni proizvajalec rešitev za upodabljanje, je objavil, da je upravni odbor družbe soglasno izbral Allena Waugermana za novega predsednika in izvršnega direktorja. Waugerman je funkciji nastopil takoj.

Allen Waugerman, Predsednik in CEO, podjetje Lexmark

Waugerman se je podjetju Lexmark pridružil že leta 1991 in je v podjetju opravljal različne vodstvene vloge, vključno z vodenjem podjetja na začasni osnovi, v času, ko je podjetje iskalo novega izvršnega direktorja. Od leta 2016 je Waugerman deloval kot podpredsednik Lexmarka in tehnološki direktor.

Waugerman je bil izbran po obsežnem iskanju, v katerem je upravni odbor obravnaval številne visoko usposobljene kandidati. Na položaju predsednika in izvršnega direktorja je nasledil Richa Gerusona, ki je podjetje zapustil novembra 2018.

“Veseli smo, da smo Allena imenovali za Lexmarkovega predsednika in izvršnega direktorja. Prinaša močno vodstvo, celovitost, poglobljeno znanje o tehnologiji in dosedanjo zavezanost Lexmarkovemu uspehu ter bo podjetje odločno vodil k nadaljnji globalni rasti,” je ob imenovanju dejal predsednik uprave družbe Lexmark Mickey Kantor.

Waugerman ima diplomo iz elektrotehnike na Univerzi v Kentuckyju. Je član svetovalnega sveta dekana inženirske fakultete Univerze v Kentuckyju in je član upravnega odbora YMCA v Kentuckyju.

“Ponosen sem na nedavne dosežke podjetja Lexmark, vključno z največjo predstavitvijo novih izdelkov v naši zgodovini in razvojem novih rešitev in storitev, kot so ponudba storitev v oblaku kot storitev,” je dejal Waugerman. “Veselim se, da bomo izkoristili svoje prednosti in lastniške tehnologije v smeri globalnih strategij za rast, ki bodo Lexmarku prinašale uspeh tudi v prihodnosti.”