Podjetje Lexmark, ki si prizadeva za inovativne in trajnostno naravnane tiskalniške rešitve, je sklenilo partnerstvo z organizacijo PrintReleaf. V okviru novega partnerstva bo Lexmark strankam ponudil avtomatiziran program skrbi za trajnostni razvoj. Program temelji na pogozdovanju, Lexmarkove stranke bodo namreč preko platforme PrintReleaf zasadile toliko novih dreves, kolikor papirja bodo porabile v svojih tiskalniških okoljih.

Patentirana tehnologija PrintReleaf meri skupno porabo papirja na posamezni napravi in v tiskalniškem okolju, ki jo zbira Lexmarkova programska oprema za upravljanje tiskanja. Celotna poraba papirja se nato pretvori v ustrezno število dreves, ki se v nadaljevanju avtomatsko in certificirano posadijo po svetu. PrintReleaf spremlja aktivnosti partnerjev, ki skrbijo za pogozdovanje, in zagotavlja izpolnitev obvez pogozditve.

PrintReleaf za vsakih 8.333 listov papirja ob standardni pokritosti predvideva posaditev enega drevesa. Lexmarkove stranke lahko same izberejo območja za pogozdovanje ali dovolijo, da jih programska oprema samodejno izbere namesto njih. Poleg tega lahko Lexmarkove stranke sledijo napredku pogozdovanja v programu PrintReleaf in ga delijo prek družabnih medijev.

“Naše partnerstvo z družbo PrintReleaf še dodatno poudarja zavezanost podjetja Lexmark k inovativnosti, transparentnosti in okolju,” je povedal direktor področja trajnostnega razvoja v podjetju Lexmark John Gagel in dodal: “Lexmark je že stranka družbe PrintReleaf, navdušeni smo, da lahko njihov avtomatizirani program trajnostnega razvoja ponudimo tudi svojim strankam, ki tako poskrbijo za nevtralizacijo rabe papirja in ohranjanje gozdov po svetu.”

“PrintReleaf se veseli partnerstva in razširitve sodelovanja s podjetjem Lexmark. Imamo isti skupni interes za krepitev trajnostnih zavez s strankami in stremimo k rasti gozdov po svetu,” je dodal ustanovitelj in izvršni direktor družbe PrintReleaf Jordan Darragh.