Lexmark je bil v poročilu IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2019-2020 označen za vodilnega ponudnika na področju tiskalniških storitev in varnostnih rešitev.

Lexmark, globalni vodja na področju rešitev za upodabljanje, je bil s strani analitskega podjetja IDC označen za vodilno podjetje na področju tiskalniških storitev in varnostnih rešitev. V poročilu IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2019-2020 Vendor Assessment, ki preučuje prednosti in izzive globalnih ponudnikov tiskalnikov in storitev tiskanja ter dokumentnih rešitev, je Lexmark ohranil vodilno vlogo.

Avtorji poročila IDC MarketScape so zapisali: »Lexmarkov celovit pristop podjetju omogoča sistematično varovanje tiskalniških naprav, tiskalniškega okolja in celotne omrežne infrastrukture.« Poročilo poudarja Lexmarkov vertikalni tržni pristop in sposobnost razvoja in implementacije varnostnih rešitev in storitev, prilagojenih posameznim panogam – po tem se močno loči od konkurentov.

Razliko podjetje ustvarja tudi s pomočjo oblačnih tiskalniških storitev, vključno s Cloud Print Infrastructure as a Service. »Večino varnostnih rešitev je moč implementirati lokalno, lahko pa delujejo tudi na daljavo prek oblaka. Podprti so licenčni model, model naročnine in model plačila po dejanski uporabi, ki temeljijo na programski opremi kot storitvi. Lexmark še naprej širi svoje možnosti v oblaku za dostavo rešitev in storitev za varnost tiskanja in dokumentov, kar podjetjem vseh velikosti olajša prehod na upravljanje dokumentov v oblaku,« je še zapisano v poročilu.

Poročilo IDC MarketScape svetuje organizacijam, naj upoštevajo Lexmark, ko iščejo ponudnika z globokim poznavanjem industrije, globalno dobavljivostjo in zmožnostjo oblikovanja varnostne politike, zasnovane za specifične potrebe organizacije, ki upošteva človeške dejavnike, omrežne vsebine, ranljivosti in omrežje. Lexmark bi moral biti tudi na ožjem seznamu tistih podjetij, ki želijo uvesti varnostno strategijo kot del širše IT-iniciative, saj ga odlikuje prilagodljivost pri oblikovanju cen in ponudbi storitev.

»Lexmarkov celoviti pristop k varnosti obravnava širok spekter groženj v današnjem okolju,« je povedal predsednik in izvršni direktor družbe Lexmark Allen Waugerman in dodal: »Stranke po vsem svetu zaupajo Lexmarku svoje podatke. Ponovno imenovanje za vodilnega ponudnika v poročilu IDC MarketScape dokazuje, da je zaupanje upravičeno.«

Poleg varnosti na področju tiskanja je bil Lexmark spoznan za vodilnega ponudnika upravljanih storitev tiskanja in storitev dokumentnih tokov zadnjih šest let, odkar družba IDC pripravlja poročila IDC MarketScape za omenjena področja