Lexmark, vodilno globalno podjetje na področju rešitev za upodabljanje je od organizacije IDG IDSO prejelo nagrado CSO50 za leto 2021. Nagrada odlikuje Lexmarkovo večnamensko pobudo za varnost dobavne verige, s katero je podjetje postalo prvi in ​​edini proizvajalec tiskalnikov, ki je pridobil zaželeni certifikat ISO 20243 za svojo celotno dobavno verigo.

“Varnost je bila vedno hrbtenica Lexmarkovih tehnoloških rešitev in naš sistematični pristop pomaga zagotoviti, da so naprave in podatki naših strank zaščiteni na vsakem koraku,” je povedal Bryan Willett, direktor področja varnosti v Lexmarku, in dodal: “Prizadevali smo si za certificiranje ISO 20243, da bi celotno dobavno verigo uskladili z enim najvišjih mednarodnih standardov pristnosti in varnosti. Preoblikovali smo poslovne procese ter naše zaposlene, zunanje sodelavce in partnerje spodbudili, da so z nami dosegli novo raven odličnosti poslovanja. Ponosni smo na dejstvo, da smo edini proizvajalec tiskalnikov, ki mu je uspel ta dosežek.”

Nagrada CSO50 Awards je vsako leto podeljena 50 organizacijam za najboljše varnostne projekte in pobude, ki dokazujejo izjemno poslovno vrednost in miselnost. Nagrade za leto 2021 bodo podeljene na podelitvi nagrad CSO50 Conference + Awards novembra.

“Varnostni incidenti leta 2020, skupaj s prefinjenimi in daljnosežnimi napadi, kot je SolarWinds, so organizacijam, njihovim vodjem na področju varnosti prinesli nove izzive in stroške,” je povedala Amy Bennett, izvršna urednica organizacije CSO, in nadaljevala: “Nagrade CSO50 priznavajo delo varnostnih ekip, ki prinašajo inovacije in preboje na področju reševanja številnih varnostnih tveganj, s katerimi se še vedno srečujejo podjetja. Letošnji razred zmagovalcev CSO50 predstavlja elitno skupino podjetij, ki blestijo na področju obvladovanja tveganj in skrbi za varnost, zato jim z veseljem podelimo priznanje, ki si ga zaslužijo.”

Nagrada CSO50 je najnovejše letošnje Lexmarkovo priznanje na področju IT, podjetje je že drugo leto zapored prejelo tudi nagrado CIO 100 ter nagrado za proizvodno odličnost, ki jo je 10. leto zapored podelil Svet za proizvodno odlično. Podjetje se je znašlo tudi na seznamu organizacij FutureEdge50, ki meri napredek informacijske tehnologije in vpeljavo novih tehnologij v poslovanje. Lexmark je bil označen za vodilno podjetje na področju varnosti tiska s strani organizacije Quocirca, ki opravlja raziskave trga na področju tiskanja.