Lexmark je s strani družbe Forrester / InfoWorld prejel prestižno nagrado Enterprise Architecture 2020. Strokovna žirija je ob predaji priznanja zapisala, da ga Lexmark prejema za strateško voditeljstvo, konkreten vpliv na poslovanje in vizijo za omogočanje digitalne preobrazbe.

Lexmark je svojo organizacijo iz tehnoloških okvirov preoblikoval v organizacijo, ki temelji na rezultatih, ter pospešuje digitalno preobrazbo poslovanja. Skupina je obogatila svoj portfelj rešitev in ga prilagodila viziji poslovnega modela dostave “preobrazbe kot storitev”.

Nov poslovni model je zahteval izdelavo dveh digitalnih temeljev: digitalne niti in digitalnih virov. »Digitalna nit je informacijski okvir, ki ga poslovna arhitektura izkoristi za zajem vseh podatkov, povezanih s celotnim življenjskim ciklom naše strojne opreme in potrošnega materiala – od zasnove prek uporabe do konca življenjske dobe in jih posreduje prek posebne semantične plasti,” je pojasnil Tom Eade, direktor informatike in tehnološki direktor Lexmarka, ter dodal: “Digitalna nit omogoča ponudbe, ki si jih predstavljamo kot del portfelja preobrazbe kot storitve.”

Digitalni viri pa Lexmarkovim analitičnim rešitvam omogočajo, da opisne analize in poglede nadgradijo v napovedovanje aktivnosti. To izboljšuje sposobnost Lexmarka za oblikovanje in načrtovanje operacij, varnosti in zasebnosti ter omogoča več izdelav ponudb kot del vizije podjetja, ki nudi preobrazbo kot storitev.
“Lexmarkova digitalna nit je tista, kjer pridobimo vpogled; digitalno sredstvo pa mesto, kjer oblikujemo preoblikovano prihodnje stanje, ki pridobljene uvide operacionalizira in monetizira,” je dejal Eade.

Lexmark je v prvem letu sprejemanja pobud za nadgradnjo informacijske tehnologije in zmanjšanja napak dosegel pomembne izboljšave v času realizacije prodajnih priložnosti ter zmanjšal človeške in tehnične vire, potrebne za upravljanje dejavnosti brez dodane vrednosti.

Prenova poslovne arhitekture v Lexmarku je sprožila nov val inovacij z demokratizacijo podatkov v celotni vrednostni verigi in je sprostila še več analitičnega potenciala podatkovnih znanstvenikov podjetja. Rezultat tega je, da je Lexmark svoj portfelj zmogljivosti na področju preobrazbe ponudil kot del storitev za stranke.

“Lexmark je že dolgo podjetje, ki temelji na inovacijah,” je dejal Eade in dodal: “Delo, ki ga opravljamo pri preoblikovanju poslovne arhitekture, je del te tradicije.”