Nove funkcije omogočajo varen dostop do tiskanja zaposlenim, ki delajo na daljavo in v hibridnih postpandemičnih poslovnih okoljih.

 Lexmark, vodilno globalno podjetje na področju rešitev za upodabljanje, je nadgradilo svoji storitvi iz oblaka: Cloud Print Management za končne uporabnike in Cloud Fleet Management za partnerje.

“Sprejemanje tehnologij in rešitev v računalniškem oblaku še naprej narašča, pri čemer številni direktorji informacijske tehnologije uvajajo pristop, po katerem ima oblak prednost,” je povedal Brock Saladin, podpredsednik in vodja prodaje v družbi Lexmark, in dodal: ” Pandemija je ta trend še pospešila, saj rešitve v oblaku ponujajo učinkovit, varen in stroškovno ugoden način povezovanja oddaljene in hibridne delovne sile v postpandemičnih poslovnih okoljih.”
Lexmarkove storitve v oblaku so del nabora rešitev za zagotavljanje oddaljenega upravljanja naprav, upravljanja tiskalnih opravil, spremljanje dokumentov in funkcij upravljanja optičnega branja, s čimer zagotavljajo, da so uporabniki vedno sposobni tiskati in skenirati dokumente, kar povečuje njihovo produktivnost in omogoča večjo prilagodljivost poslovanja.

Lexmark Cloud Print Management (CPM) strankam vseh velikosti omogoča poenostavitev postopkov, racionalizacijo stroškov in razbremenitev IT. Danes napovedane posodobitve še izboljšajo hitro, varno in razširljivo rešitev:
• Podpora tretjim osebam – Podjetja z več znamkami tiskalniških naprav lahko zdaj uporabljajo vodilne funkcije Lexmarkovega upravljanja tiskanja v oblaku na vseh napravah, ne le Lexmarkovih. Zunanji vmesnik se pritrdi na tiskalnik ali večnamensko napravo (ki ni Lexmarkova) in omogoča upravljanje tiskanja brez dodatne lokalne infrastrukture.
• Gostujoče tiskanje – Idealno za podjetja, ki obiskovalcem ponujajo dostop do tiskanja. Namesto da bi skeniral značko za sprostitev tiskalnega opravila, povezanega z računom v oblaku, uporabnik/obiskovalec predloži dokument, ki ga želi natisniti, nato pa po e-pošti prejme enkratno številko PIN, s katero sproži tiskanje.

Rešitev Lexmark Cloud Fleet Management (CFM) partnerjem družbe Lexmark omogoča enostavno konfiguriranje tiskalnikov, zajemanje meritev, varčevanje s stroški in redno vzdrževanje naprav na daljavo, kar jim prihrani čas in denar. Nove zmogljivosti rešitve CFM vključujejo:
• Spremljanje ravni oskrbe je razširjeno tako, da vključuje zaloge drugih komponent, ne le tonerjev, temveč tudi fotoprevodnike, steklenice odpadnega tonerja itd.
• Prilagoditev začetnega zaslona omogoča lažje upravljanje, saj lahko uporabniki domači zaslon tiskalnika preuredijo tako, da najbolje ustreza njihovim potrebam.
• Števci za kopiranje/skeniranje/faksiranje so zdaj zaradi večjega udobja uporabnikov navedeni na istem mestu kot števec za tiskanje.
• Kartice na nadzorni plošči prek storitev Lexmark Cloud Services omogočajo hitro vidnost in takojšen dostop do ključnih informacij.

“Lexmark ponuja celoten nabor rešitev za tiskanje v oblaku za katero koli tiskalniško okolje, od majhnih podjetij do velikih podjetij. Naša vodilna vloga na področju varnosti dokumentov in naprav predstavlja hrbtenico Lexmarkovega oblaka, ki ponuja enako raven varnosti, nadzora in zmogljivosti kot celotna linija izdelkov. Veselimo se, da bomo še letos ponudili dodatne zmogljivosti v oblaku,” je zaključil Saladin.