Analitsko podjetje IDC je v svojem poročilu U.S. “Smart” Multifunction Peripheral 2018 Smart Vendor Assessment družbo Lexmark International znova izbralo za vodilnega ponudnika večopravilnih naprav, saj se je podjetje dokazalo s celotnim ekosistemom rešitev. Tega sestavljajo večopravilne naprave, programska oprema in storitve, pa tudi tržni doseg in specializacija.

IDC je v poročilu zapisal, da se je Lexmark v zadnjih letih uveljavil kot prvo ime na področju večopravilnih naprav, predvsem po zaslugi lastništva in lastnega razvoja večine tehnologij ter uspešnega povezovanja storitev in strojne opreme. Lexmark je pogosto izbran tudi za vodilnega ponudnika upravljanih storitev tiskanja in optimizacijo tiskanja v poslovnih okoljih, zadnja leta pa podjetje poudarja tudi svoje varnostne rešitve.

“Zanesljive in s funkcijami bogate pametne večopravilne naprave, ki nudijo celovito varnost, so poleg upravljanih storitev tiskanja ključni razlogi, zakaj stranke po vsem svetu izberejo Lexmark za uresničevanje svojih potreb po tiskanju in varnem upravljanju dokumentov,” je povedal tehnični direktor družbe Lexmark Allen Waugerman in dodal: “Ponosni smo na novo imenovanje vodilnega ponudnika v omenjenih kategorijah poročila IDC Marketscape.”

O raziskavi IDC MarketScape
Model analize prodajalcev in proizvajalcev IDC MarketScape je zasnovan tako, da zagotavlja pregled konkurenčnih sposobnosti ponudnikov IKT (informacijske in komunikacijske tehnologije) na določenem trgu. Raziskovalna metodologija uporablja strogo metodologijo točkovanja, ki temelji na kvalitativnih in kvantitativnih merilih, kar ima za posledico enotno grafično ilustracijo položaja vsakega prodajalca/proizvajalca na določenem trgu. IDC MarketScape zagotavlja jasen okvir, v katerem lahko smiselno primerjamo ponudbo izdelkov in storitev, zmogljivosti in strategije ter trenutne in prihodnje dejavnike uspeha na trgu za ponudnike IKT-rešitev. S tem kupcem tehnoloških rešitev zagotavlja 360-stopinjski pregled ter oceno prednosti in slabosti prodajalcev/proizvajalcev.