Analitiki podjetja Keypoint Intelligence-Buyers Lab so rešitev Lexmark Testing Assistant nagradili s priznanjem 2018 Pick award in jo označili kot izjemo rešitev za področje izobraževanja.

Lexmark Testing Assistant je rešitev iz oblaka, ki učiteljem in profesorjem omogoča uvoz razrednih seznamov, izdelavo preizkusov znanja ter njihovo avtomatizirano skeniranje in obdelavo. Rezultate preizkusov znanja pa je nato moč izvoziti v katerikoli sistem za upravljanje izobraževanja. Rešitev je dostopna preko vseh priljubljenih spletnih brskalnikov na osebnih računalnikih in tablicah ter učiteljem omogoča enostavno skeniranje in uvoz v aplikacijo – z uporabo ikone »ocenjevanja«, ki je del večopravilnih naprav Lexmark, ki delujejo v šolskih ustanovah.

Z uporabo rešitve lahko učitelji natisnejo lastne preizkuse znanja na cenovno dostopen navaden papir in v nadaljevanju samodejno opravijo pregled rezultatov. Rezultati preizkusov znanja so tako na voljo v nekaj minutah, skupaj s številnimi poročili, ki jih lahko uporabijo za natančno analizo uspešnosti razvoja znanja učencev.

“Lexmark Testing Assistant uvaja nekaj funkcij, ki jih nismo videli pri drugih rešitvah za izdelavo in ocenjevanje testov,” je dejal Jamie Bsales, direktor oddelka Solutions Analysis v podjetju Keypoint Intelligence, in nadaljeval: “Npr. rešitev podpira analizo matematičnih rezultatov in lahko avtomatizira tudi bolj kompleksne načine ocenjevanja preverjanja znanja – npr. koliko točk je vredno posamezno vprašanje ali skupina vprašanj. Lexmark Testing Assistant je zelo enostaven za uporabo, kar je presenetljivo za tako napredno in zmogljivo ter s funkcijami bogato rešitev za pripravo in ocenjevanje preizkusov znanja. Izdelava preizkusov znanja je tako enostavna kot izpolnjevanje obrazca, čas, potreben za ocenjevanje pa močno skrajša hitro skeniranje, ki ga aktivira že en sam dotik uporabniškega vmesnika večopravilne naprave. Potek dela je resnično hiter.”

Analitiki podjetja Keypoint Intelligence so nagrado 2018 Pick award podelili na račun naslednjih prednosti in lastnosti:

  • Stroškovno učinkovita alternativa dragim lastniškim sistemom za izdelavo in ocenjevanje preizkusov znanja
  • Učiteljem omogoča, da porabijo manj časa za izdelavo in ocenjevanje preizkusov znanja, zato se lahko bolj osredotočijo na pouk
  • Prepozna trende v testnih podatkih za posamezne študente ali celoten razred in omogoča izboljšanje učnih načrtov
  • Učiteljem omogoča določanje izobraževalnih ciljev za posameznike in skupine ali posamezni preizkus znanja ter preverjanje doseganja ciljev
  • Učiteljem omogoča izdelavo najrazličnejših preizkusov znanja, z izbirnimi ali opisnimi odgovori, matematičnimi formulami in določitvijo njihovih vrednosti
  • Podpira integracijo s priljubljenimi izobraževalnimi rešitvami

“Lexmark izobraževalnim ustanovam že več kot 20 let pomaga premagati razkorak med papirnimi in digitalnimi informacijami. Veseli nas, da je podjetje Keypoint Intelligence prepoznalo izjemne lastnosti naše rešitve Lexmark Testing Assistant, ki učiteljem in inštruktorjem pomaga prihraniti čas, znižati stroške ter podpirati doseganje izobraževalnih ciljev,” je dodal Marty DeGraff iz družbe Lexmark.