Družba Lexmark International je predstavila novo različico rešitve Lexmark Print and Digital Signage za napredno in avtomatizirano oglaševanje v trgovinah. Omenjena rešitev trgovcem pomaga oblikovati takojšnje in vpadljive promocije izdelkov, reklame, nalepke, oznake in druge stvari, s katerimi pospešijo prodajo izdelkov in/ali storitev.

“Ustvarjanje privlačnih in točnih označb v trgovini je izziv trgovcev na drobno po vsem svetu, saj se cene lahko hitro spreminjajo, želijo pa si rešitev, ki jih bo enostavno upravljati in bodo tudi prijazne do okolja,” je dejal direktor oddelka rešitev za trgovine v družbi Lexmark John Linton in nadaljeval: “Razvili smo rešitev Lexmark Print in Digital Signage za avtomatizacijo procesa označevanja v trgovini, ki trgovcem pomaga hitro in enostavno natisniti ali objaviti privlačne ter natančne oznake, zato se prodajno osebje lahko bolj posveti delu s strankami.”

Rešitev Lexmark Print and Digital Signage je preizkušena rešitev, ki obvlada tiskanje in objavljanje oznak, etiket in nalepk, ki se uporabljajo v prodajalnah. Lexmark Publishing Platform, ki se je razvila iz programske opreme AccessVia, predstavlja en sistem, ki omogoča tiskanje papirnatih oznak in nalepk na laserskih tiskalnikih v trgovini, izdelavo bolj obsežnih tiskalniških nalog za hitro tiskanje na osrednji lokaciji in pripravo elektronskih oznak na prodajnih policah, pri čemer upošteva slog posamezne blagovne znamke in trgovcem zniža stroške IT.

Prednosti uporabe omenjene rešitve so:

  • Mobilnost: Mobilne aplikacije omogočajo osebju, da oblikuje, pregleda in tiska oznake, kadar in kjer jih potrebuje – tudi na prodajnem mestu namesto v pisarni.
  • Avtomatizacija: Rešitev omogoča avtomatizirano in grafično bogato izdelovanje oznak, Lexmark pa zagotavlja, da so izpisane barve pristne in skladne s posamezno barvno shemo blagovnih znamk in sporočila jasno izpisana. Podprte so uporaba pravil, dinamične grafike in združevanje več postavk, ki poenostavljajo izdelavo kompleksnih oznak.
  • Razširljivost: Rešitve so prilagojene potrebam največjih trgovcev na svetu, ki premorejo tudi na tisoče lokacij trgovin.
  • Natančnost: programska oprema Lexmark pomaga zagotoviti celovitost cen iz različnih sistemov določanja cen ter jo prenesti na prodajno polico in v blagajno.
  • Lokalizacija: oznake je mogoče lokalizirati z v posamezni trgovini specifičnimi cenami, količinami in oblikami ter v ustreznem zaporedju polic.

“Lexmarkove rešitve uporablja več kot 70.000 prodajaln po svetu, kar nam daje edinstven vpogled v izzive, s katerimi se srečujejo trgovci na drobno,” je povedal podpredsednik in tehnični direktor družbe Lexmark Allen Waugerman. “Naša rešitev za tiskano in digitalno označevanje in oglaševanje, ki je zdaj bogatejša za mobilne zmogljivosti, je še en način, s katerim Lexmark pomaga trgovcem na drobno izboljšati storitve, pridobiti stranke in povečati dobiček,” še dodaja Waugerman.