Družba Lexmark je predstavila novi družini tiskalniških naprav, in sicer pametne večopravilne naprave Lexmark CX730/735 ter tiskalnike Lexmark CS730/735. Nove naprave uporabljajo lasersko tehnologijo barvnega tiska in so namenjene srednje velikim delovnim skupinam med 10 in 15 uporabniki, ki zahtevajo visoko produktivnost, visoko kakovost izpisa ter napredno programsko podporo poslovanju. Po zaslugi novih varnostnih rešitev pa so tudi med najvarnejšimi na trgu.

Naprave iz družin Lexmark CX730 in Lexmark CS735 so opremljene z velikim 7- (17,8 cm) oziroma 4,3-palčnim (10,8 cm) barvnim zaslonom, ki je občutljiv na dotik, uporabniki pa ga uporabljajo podobno kot tablični računalnik.

Naprave imajo prednaloženih več aplikacij, ki omogočajo lažje delo ter opravila z različnimi dokumenti. S pomočjo teh aplikacij lahko podjetja delo z dokumenti povsem prilagodijo svojim potrebam in tako pomembno privarčujejo na času. Večopravilne naprave so opremljene z aplikacijo Scan Centre, ki jih spremeni v idealno rešitev za digitalizacijo dokumentov v vložišču, saj močno poenostavi zajem, pošiljanje in deljenje skeniranih dokumentov na različna mesta v podjetju. Naprava Lexmark CX735adse je pravi stroj za skeniranje velikih količin dokumentov, saj je opremljena z avtomatiziranim podajalnikom z ultrazvočnim senzorjem, ki zagotavlja kar najvišjo natančnost podajanja in omogoča hitrosti skeniranja do 98 A4-strani na minuto.

Visoke zmogljivosti na vseh področjih

Nove naprave lahko črno-belo in v barvah tiskajo s hitrostjo do 40 strani na minuto, primerne pa so za poslovna okolja, kjer tiskalniška obremenitev posamezne naprave ne presega 120.000 strani mesečno. Opremljene so s tonerji Unison, ki omogočajo izpis do 22.000 črno-belih oziroma 10.500 barvnih strani. V naprave je vgrajen Intelligent Storage Drive (ISD), pogon SSD, ki zagotavlja hitrejši zagon, hitrejše pridobivanje podatkov in večjo zanesljivost delovanja kot trdi diski na vodilu SATA.

Največja skupna kapaciteta papirja novih naprav znaša 3300 listov, dodatni predali s kapaciteto 550 listov pa uporabnikom omogočajo še večjo avtonomijo in dodatno prilagodljivost tiskalniškim nalogam. Podjetja lahko na novih napravah tiskajo napredne izdelke v kakovostnih barvah in z največjo natančnostjo ter posledično prihranijo stroške predaje materialov (brošure, katalogi ipd.) v tiskanje zunanjim izvajalcem.

Vrhunske barve

Nove tiskalniške naprave nudijo visoko zanesljivost barvnega izpisa – od prve do zadnje strani. Opremljene so namreč z rešitvijo Lexmark Color Replacement, ki podjetjem omogoča, da v naprave shranijo prednastavitve barv, ki jih uporabljajo v svojih dokumentih, te pa so usklajene z barvno lestvico PANTONE, torej je izpis barv na tiskalniku enak prikazu na umerjenem zaslonu računalnika.

Varna zasnova

Številne Lexmarkove varnostne funkcije pomagajo zaščititi podatke – v dokumentih, na napravi, prek omrežja in povsod vmes. Vsi novi modeli so poleg standardnih varnostnih mehanizmov zdaj opremljeni še z namenskim varnostnim čipom Trusted Platform Module (TPM), ki zagotavlja varnejšo izkušnjo s shranjevanjem šifrirnih ključev trdega diska na ločenem kosu strojne opreme. Prav tako lahko pomaga okrepiti šifriranje z generiranjem naključnih številk, s čimer pripomore k varni identifikaciji tiskalnikov, povezanih v oblak in druge aplikacije.

Napredni tiskalniki so opremljeni tudi s senzorji delovanja, ki stalno spremljajo na stotine parametrov. V navezi s storitvami interneta stvari in Lexmark Cloud Services lahko podjetja optimizirajo zmogljivosti in čas delovanja naprav ter uvedejo prediktivno vzdrževanje ter samodejno dobavo potrošnega materiala glede na obremenitev naprav.

“Lexmarkove inovativne in pametne naprave nudijo več naprednih funkcionalnosti, ki do zdaj niso bile prisotne v tem segmentu. Stranke se lahko zanesejo, da jim bodo nove naprave omogočile kakovostno izkušnjo pri izpisovanju barvnih dokumentov ter še dodatno poenostavile in pohitrile delo s papirnimi dokumenti ter njihov prenos v digitalno obliko,” je povedal Lexmarkov zastopnik za Slovenijo Dominik Selan.