Družba Lexmark je od združenja Manufacturing Leadership Council, ki deluje v okviru organizacije Frost & Sullivan in vsako leto organizira podelitev priznanj za najboljše proizvajalce na svetu, že šesto leto zapored prejelo kar tri nagrade. Nagrade 2018 Manufacturing Leadership Awards je družba Lexmark prejela v prestižnih kategorijah pametnih izdelkov, upravljanja podatkov in analitike ter operativne odličnosti.

“Lexmark je ponosen na svojo dobavno verigo in storitveno osebje, ki sta spet pomagala osvojiti nagrade za operativno odličnost. Naše prizadevanje za ocenjevanje in izboljšave poslovnih in proizvodnih procesov prinaša rezultate – stranke in partnerji so deležni boljših izdelkov, rešitev in storitev,” je povedala direktorica dobavne verige v podjetju Lexmark Tonya Jackson.

Nagrado v kategoriji pametnih izdelkov in storitev (Smart Products and Services Leadership) je prineslo orodje Auto Configuration & Debrief Tool, s katerim Lexmark strankam, ki uporabljajo storitve upravljanja tiskanja, poenostavi namestitev naprav in avtomatizira konfiguracijo nastavitev ter pripravi vse potrebno za zbiranje podatkov in pripravo poročil. Omenjeno orodje strankam močno pohitri implementacijo novih naprav in zahteva bistveno manj vpletanja osebja na strani stranke.

Nagrado v kategoriji obdelave podatkov in analitike (Data and Analytics Leadership) je družba Lexmark prejela za implementacijo avtomatskega sledilnega sistema, ki že v procesu proizvodnje tiskalnikov zbira najrazličnejše podatke in jih analizira. Analitične sposobnosti sistema inženirjem takoj postrežejo z ogromno podrobnimi informacijami in jim omogočajo hitrejše prilagajanje ter razvoj novih tiskalniških naprav.

Tudi prestižna nagrada za operativno odličnost (Operational Excellence Leadership) je pristala v rokah družbe Lexmark. Strokovna žirija jo je podjetju podelila za projekt vitke preobrazbe centra tehnične pomoči, ki je na globalni ravni združil vse najboljše prakse ter osebje in odpravil potrebo po lokalnih centrih tehnične pomoči. Rezultat sta višje zadovoljstvo strank in dvig produktivnosti zaposlenih v klicnem centru.

Nagrade bo družba Lexmark prejela 13. junija na svečanem dogodku 14th Annual Manufacturing Leadership Awards, ki bo organiziran v času posveta Manufacturing Leadership Summit. Letos se je za nagrade v 11 kategorijah potegovalo 95 prijavljenih projektov različnih podjetij.