Družba Lexmark International je predstavila novo rešitev, namenjeno državnim ustanovam. Rešitev Lexmark MFP Kiosk for Government, ki uporablja večkrat nagrajene večopravilne naprave Lexmark kot del samopostrežne platforme, bo državnim organom ter državljanom omogočila učinkovitejše in bolj varno tiskanje, kopiranje in digitalizacijo dokumentov.

“Počasni ročni procesi, povezani z obrazci, prijavnicami in drugo dokumentacijo, so ozka grla, s katerimi se soočajo državne ustanove, ki morajo hkrati upravljati tudi s proračunskimi pritiski, omejenimi viri in višjimi pričakovanji državljanov,” je dejal Marty DeGraff, direktor oddelka Lexmark Government Solutions, in nadaljeval: “Rešitev Lexmark MFP Kiosk izkorišča zmogljivosti Lexmarkovih pametnih večopravilnih naprav in državnim ustanovam omogoča, da kljub manj virom izboljšajo uporabniško izkušnjo zaposlenih in državljanov. Nova rešitev zaposlenim prihrani čas pri razvrščanju dokumentov in preverjanju podatkov, državljani pa postopke lahko začno takoj ob obisku državnega organa, kar skrajša čakalne vrste in čase.”

Rešitev Lexmark MFP Kiosk je enostavna za implementacijo in uporabo. Intuitivni vmesnik vodi uporabnika skozi postopek pošiljanja in prejemanja relevantnih informacij, intuitivna pogovorna okna in preproste ikone, ki se izpisujejo na zaslonu večopravilne naprave, pa omogočajo hitro prijavo v uporabniški račun in pohitrijo upravljanje z dokumenti. Kiosk MFP služi tudi kot repozitorij obrazcev za tiskanje dokumentov na zahtevo. Državljani lahko dostopajo do različnih obrazcev, prijavnic ali drugih dokumentov neposredno v meniju naprave ter ga natisnejo predizpolnjenega s svojimi podatki.

Varnost je ključnega pomena za vladne agencije, Lexmarkove večopravilne naprave pa informacije, ki jih hranijo, skrbno varujejo. Vse naprave so opremljene z varnostnimi funkcijami, ki zagotavljajo, da so podatki varno zajeti, shranjeni in preneseni ter preprečujejo uhajanje informacij.

“Lexmark razume, da so državne ustanove pod pritiskom preoblikovanja pisarniških prostorov, pa tudi uporabniki njihovih storitev pričakujejo revolucionarno uporabniško izkušnjo in interakcijo – visoko digitalno in varno. Naša rešitev MFP Kiosk jim omogoča, da vse to dosežejo na cenovno dostopen način in dvignejo učinkovitost poslovanja,” je dodal tehnični direktor v Lexmarku Allen Waugerman.