Lexmarkova rešitev proizvajalcem pomaga avtomatizirati na papirju temelječa izobraževanja in prihraniti čas ter denar.

Družba Lexmark je razvila novo rešitev Lexmark Training and Certification for Manufacturing, katere namen je nadomestiti ročno upravljanje izpitov, ocenjevanje in certificiranje z enostavno in avtomatizirano rešitvijo. Poleg višje natančnosti dela nova rešitev proizvajalcem pomaga prihraniti čas in denar.

Lexmark Training and Certification for Manufacturing je oblačna rešitev, ki deluje v navezi z Lexmarkovimi večopravilnimi napravami in avtomatizira na papirnih obrazcih in polah temelječa izobraževanja, ki jih pogosto najdemo v proizvodnih okoljih. Rešitev omogoča elektronsko ustvarjanje, distribucijo in ocenjevanje preizkusov, pri čemer podjetjem pomaga prihraniti veliko časa pri ocenjevanju zaposlenih, ustvarja znatne prihranke ter daje boljši vpogled v uresničevanje zahtev glede skladnosti poslovanja.

“Ne glede na to, ali gre s strani države ali regulatorja obvezna izobraževanja, izobraževanja ob uvajanju novih izdelkov ali opreme, certificiranje za delo z opremo ali preprosto za uvajanje novih zaposlenih, imajo proizvajalci v različnih industrijah podobne izzive,” je povedal John Linton, direktor oddelka Retail and Manufacturing v družbi Lexmark, in dodal: “Ročno ocenjevanje preizkusov znanja in vnos podatkov za več sto ali tisoč zaposlenih v proizvodnji ali na terenu ima pogosto za posledico napake, izgubo časa in slabšo preglednost procesov.”

Rešitev Lexmark Training and Certification for Manufacturing je bila razvita z namenom, da nadomesti ročno upravljanje preizkusov znanja in ocenjevanje z avtomatizirano rešitvijo, ki bo enostavna za uporabo, natančna in bo podjetjem omogočila znatne prihranke časa in denarja.

Prilagodljivi obrazci in preizkusi znanja se natisnejo na lokaciji podjetja s pomočjo Lexmarkove večopravilne naprave. Ko jih zaposleni izpolnijo, se dokumenti skenirajo, namenska programska oprema pa opravi samodejno ocenjevanje. Rezultate preizkusa lahko nato pošlje neposredno v kadrovski sistem ali ustrezni nadrejeni osebi.

Obrazci za preizkus se ustvarjajo dinamično in v navezi z identifikacijsko kartico zaposlenega, zato v istem prostoru sočasno preizkus znanja opravljajo zaposleni na različnih področjih dela, vsak izmed njih dobi svojemu delovnemu mestu in zahtevam prilagojen preizkus znanja. Izpolnjene preizkuse oziroma obrazce nadzornik ali zaposleni le vstavi v Lexmarkovo večopravilno napravo, ta pa po skeniranju v navezi z namensko programsko opremo poskrbi za samodejno ocenjevanje odgovorov.

Kadrovska služba oziroma nadrejeni takoj izvejo, koliko in kateri zaposleni so uspešno prestali posamezen preizkus znanja ali izobraževanje. Rešitev je moč povezati z najrazličnejšimi kadrovskimi ali izobraževalnimi sistemi.

“Tudi sami smo eden vodilnih proizvajalcev*, zato Lexmark razume specifične potrebe proizvodnih okolij. V bistvu kar 70 odstotkov izmed 50 najboljših proizvajalcev na svetu že uporablja Lexmark rešitve. Lexmark Training and Certification for Manufacturing se lahko prilagodi potrebam tudi največjih proizvodnih okolij na svetu,” je dodal podpredsednik in tehnični direktor družbe Lexmark Allen Waugerman.

*Lexmark že od leta 2012 vsako leto prejme priznanje Manufacturing Leadership 100 Awards.