»Strategija stalne in inteligentne transformacije prinaša edinstveno poslovno perspektivo, kako graditi celovite rešitve s pametnimi funkcijami, ki omogočajo poslovno preobrazbo podjetij in izboljšujejo uporabniško izkušnjo zaposlenih oziroma uporabnikov naših rešitev in storitev,« pravi Kirk Skaugen, predsednik oddelka Data Center Group v Lenovu.

Objavljeno v časniku Delo, avtor Miran Varga

Kako je digitalna preobrazba videti v vašem podjetju?

Spremembe uvajamo z inovacijami, te pa so vedno usmerjene k stranki oziroma uporabniku. Inovacije, ki jih uresničuje Lenovo, na področjih povezljivosti in računskih zmogljivosti pomagajo spreminjati tako poslovna okolja kot širšo družbo.

Omenili ste inteligentno preobrazbo – kako bo ta videti v praksi na tehnološkem področju? Kakšna bo v njej vloga družbe Lenovo?

Inteligentna transformacija bo spet izumila in prestrukturirala sisteme, ki v podjetjih po svetu skrbijo za proizvodnjo, upravljanje in zagotavljanje skladnosti. Preobrazbo poganjajo vzhajajoče tehnologije, vključno z umetno inteligenco, obogateno resničnostjo, spletom stvari, veriženjem podatkovnih blokov in povezljivostjo mobilnih omrežij pete generacije. Lenovo premore vse ključne kompetence – oblak, porazdeljeno infrastrukturo, vključno z omrežnimi rešitvami in napravami.

Vodite oddelek rešitev za podatkovne centre, ki postaja eden temeljnih stebrov poslovanja družbe. Kakšen je vaš recept za uspeh?

Lenovo nadaljuje k strankam usmerjene inovacije v svetu podatkovnih centrov. Sodoben pristop h gradnji podatkovnih centrov in naprednih storitev skupaj s partnerji v industriji skrbi, da strankam ponudimo prave tehnologije, ki jim bodo v pomoč na njihovi poti do poslovne preobrazbe. Odkar smo od korporacije IBM prevzeli področje strežnikov x86, dokazujemo, da obvladamo pripravo rešitev tudi za najzahtevnejša računalniška okolja. Danes naše hiperskalabilne rešitve uporablja šest od desetih največjih ponudnikov javnih računalniških oblakov na svetu, na lestvici največjih 500 superračunalnikov smo zastopani z daleč največ sistemi, svoje vodstvo v zadnjih letih le še povečujemo. Naša vizija na področju superračunalnikov je, da bi skupaj s strankami z njimi reševali največje probleme človeštva.

Prejšnji mesec ste panogo šokirali z novo ponudbo storitev TruScale Infrastructure Services. Gre za nekakšno ponudbo strojne opreme kot storitve. Kakšna so vaša pričakovanja glede teh storitev?

Lenovo TruScale so naročniške storitve, ki strankam omogočajo rabo strojne in poslovne programske opreme za podatkovne centre na izbrani lokaciji brez predhodnega nakupa le-te. Odziv analitikov in strank je zelo pozitiven, priznavajo nam izjemno inovativnost in drznost. Dejstvo je, da današnja podjetja in njihovi direktorji informatike potrebujejo podatkovne centre z infrastrukturo, ki jim bo omogočala rast, ne pa jo omejevala. Storitve Lenovo TruScale Infrastructure Services predstavljajo nov pristop nabave IT-virov kot naročniški, na porabo vezan poslovni model. V novem modelu stranka nikoli ni lastnik strojne opreme ali drugih IT-virov, ampak le vsak mesec plača tisto, kar uporablja – IT tako postane operativni strošek, ne več kapitalski izdatek. Lenovo strankam v okviru novih storitev nudi sisteme in rešitve ThinkSystem ter ThinkAgile, vključno z namestitvijo, upravljanjem, vzdrževanjem in odstranjevanjem. V prihodnjih nekaj letih bo večina računalništva postala storitev, temu se je dobro prilagoditi čim prej.

Z novimi storitvami si stranke svoje IT-okolje lahko preprosto naklikajo – kako bodo to sprejeli vaši partnerji? Mar se na ta način znebite posrednikov?

Nikakor. Storitve Lenovo TruScale bodo vsekakor ponujali tudi naši partnerji. Lenovo danes 85 odstotkov svoje prodaje ustvari prek partnerskega kanala in temu bo ostal zvest tudi v prihodnje. Prepričan sem, da bodo novi storitveni modeli celo bolj dobičkonosni za partnerje. Ti so že do zdaj skrbeli ne le za prodajo, temveč tudi za implementacijo in integracijo rešitev pri strankah. Zadnji del se ne bo spremenil – podjetja bodo potrebovala ponudnike z znanji, kako sodobne tehnologije in rešitve čim bolj brezšivno uvesti v poslovanje.

Lanski vstop v partnerstvo z družbo NetApp je bil prav tako zanimiva poteza – kaj si od njega obetajo stranke?

Partnerstvo in skupni tržni nastop z družbo NetApp dokazuje našo osredotočenost, da razvijemo najboljše rešitve za hrambo in upravljanje podatkov. Hiperskalabilne rešitve zelo iščejo podjetja, ki želijo hraniti in obdelovati vse večje količine podatkov, njihova prodaja je samo v zadnjem četrtletju  dosegla trimestno rast. Podjetja prav tako iščejo tudi rešitve s področja programsko opredeljene infrastrukture in prav to jim nudi naša nova generacija rešitev. V bistvu smo v sodelovanju z družbo NetApp dosegli izjemen preboj, če smo prej z lastnimi strežniki in sistemi za hrambo podatkov nagovarjali okoli 15 odstotkov strank na trgu, lahko zdaj s celovitimi rešitvami nagovarjamo kar 92 odstotkov vseh podjetij. Tega se veselijo tudi stranke, saj dobijo na enem mestu vse, kar potrebujejo.

V prihodnjih nekaj letih bo večina računalništva postala storitev, temu se je dobro prilagoditi čim prej – Kirk Skaugen, predsednik oddelka Data Center Group v Lenovu.

Na kaj ste najbolj ponosni?

Na veliko stvari. Predvsem na to, da stranke cenijo naša prizadevanja in rešitve. V raziskavi, ki meri zadovoljstvo strank s strežniškimi rešitvami, smo že več let vodilno podjetje, kar pomeni, da ravnamo prav. Ponosen sem tudi na izjemno tehnično znanje in operativne sposobnosti, na lastni razvoj, ki ga podjetje premore, in vrhunsko dobavno verigo, s katero strankam zagotavljamo poslovne rešitve in storitve po vsem svetu.

Kje še vidite prostor za napredek?

Predvsem na področju sodelovanja z majhnimi in srednje velikimi podjetji. Poslujemo v 160 državah in zelo dobro sodelujemo z velikimi družbami in organizacijami, okrepiti pa moramo  prepoznavnost v segmentu SMB. Danes družbo Lenovo večina ljudi in podjetij pozna kot največjega proizvajalca računalnikov, svoje inovacije in rešitve pa želimo izpostaviti tudi na področju podatkovnih centrov.

V zadnjih letih ob objavi poslovnih rezultatov družbe pogosto beremo o rekordih. Kako vam to uspe?

Gradimo na zelo dobrih temeljih, imamo pa tudi odlično strategijo in izvedbo. Poleg rasti prihodkov je za nas pomembna tudi rast tržnih deležev v vseh segmentih. Naš interni cilj je rasti še enkrat hitreje od trga in to nam za zdaj uspeva. Poznamo prihodnost računalništva in snujemo rešitve zanjo.

Boste v prihodnje rast spodbudili z nakupom še kakšnega podjetja? Imate že ogledano kakšno tarčo?

Tega žal ne morem komentirati.

Kaj pa splošni pogled? Je v panogi IKT pričakovati nadaljnjo konsolidacijo na področju ponudnikov rešitev za podatkovne centre?

Menim, da je konsolidacija tega področja realna, saj vse kaže, da gre po stopinjah proizvajalcev računalnikov. Teh je v zadnjem desetletju vse manj.

Ker smo ravno na svetovnem kongresu mobilnih tehnologij, kako bodo te vplivale na področje podatkovnih centrov?

Povezljivost je zelo pomemben del podatkovnih centrov. S še hitrejšo, predvsem pa odzivnejšo in zanesljivejšo povezljivostjo, ki jo obljubljajo mobilna omrežja pete generacije (5G) bodo veliko pridobila prav hibridna računalniška okolja, predvsem njihov robni del. Novi strežniki na tako imenovanem robu bodo marsikje povezani v mobilna omrežja. Priznam, tudi meni se zdi malce smešno, ko vidim, da strežniške rezine dobivajo antene. Z mobilnimi tehnologijami bodo povezani tudi novi varnostni mehanizmi. Če bo strežnik zaznal neavtoriziran premik, kot je, recimo, kraja, bo takoj pobrisal podatke ali ključe za dostop do njih.

Kako gledate na internet stvari?

Kot na naslednjo veliko priložnost. Družba Lenovo je v edinstvenem položaju za povezovanje milijard naprav. Postavljamo temelje za pametno infrastrukturo, prav tako pa tudi sami razvijamo več naprav interneta stvari. Razumemo, kako deluje komunikacija stroja s strojem, podjetjem lahko zagotovimo povezovanje vsake naprave z oblačnim podatkovnim centrom.