Nikon je skupaj z novimi brezzrcalnimi fotoaparati polnega formata FX s sistemom bajoneta Z predstavil tri nove objektive. Med njimi so objektiv 58 mm f/0,95 S Noct ter standardni zoom objektiv Nikkor Z 24-70 mm in fiksni 35 mm f/1.8. Nov je tudi adapter bajoneta FTZ, ki omogoča združljivost sistema Z s približno 360-imi obstoječimi vrstami objektivov Nikkor z bajonetom F od vrste AI naprej.

Objektivi Nikkor Z poskušajo doseči novo dimenzijo optičnih zmogljivosti. S prilagodljivo zasnovo, ki jo omogoča kombinacija velikega bajoneta T z notranjim premerom 55 mm in kratka, 16-mm goriščna razdalja od prirobnice. Objektivi omogočajo ostro ločljivost pri ustvarjanju fotografij in videoposnetkov, vključujejo pa med drugim tudi funkcije, kot so kompenzacija dihanja izostritve (premik kota zajema pri prilagajanju izostritve), tiho delovanje in  gladko upravljanje osvetlitve, ki so optimizirane za zajem videoposnetkov.

Pri uporabi adapterja bajoneta FTZ in objektiv Nikkor F z vdelano funkcijo VR, funkciji VR objektiva in fotoaparata skupaj učinkovito kompenzirata tresenje fotoaparata, in sicer tako, da omogočita triosni VR. Funkcija zmanjšanja tresljajev (VR), vdelana v fotoaparat, je na voljo tudi pri uporabi objektivov Nikkor F brez vdelane funkcije VR. Funkcija VR fotoaparata se odlično obnese tudi pri snemanju videoposnetkov

Razvoj objektiva NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct

Nikon trenutno razvija standardni objektiv s fiksno goriščnico in ročnim ostrenjem NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. Poskušal bo doseči popolno optično delovanje in bo paradni konj serije S.

Prevzel je koncept oblike prvotnega, standardnega objektiva s fiksno goriščnico AI Noct-Nikkor 58mm f/1.2, ki je bil izdan leta 1977 in poimenovan po besedi »nokturno« (glasbena kompozicija, ki jo noč navdihuje ali obuja spomine), priljubljen pa je bil zaradi svoje sposobnosti, da točkovne vire svetlobe natančno reproducira kot točke. Novi objektiv Noct, ki je trenutno v razvoju, bo izkoristil vse prednosti prilagodljive oblike, ki jo omogoča objektiv T.

Nikon poleg tega objektiva načrtuje izdajo več novih objektivov. Še naprej bo širil nabor visokozmogljivih objektivov Nikkor Z, ki bodo omogočili več ustvarjalnosti in še boljše tridimenzijsko upodabljanje.

Nikkor Z 24-70mm f/4 S

Novi objektiv omogoča standardni razpon goriščnice od širokokotnih 24-mm do srednje telefotografske zmogljivosti 70-mm. Optična zasnova objektiva z lečo iz ED-stekla in treh asferičnih leč ter nanokristalno prevleko za zmanjšanje notranjih odbojev in podvojenih virov svetlobe omogoča ostro ločljivost tudi ob robovih kadra tudi pri uporabi največje svetlobne moči. Najmanjša razdalja ostrenja znaša 0,3 m v celotnem razponu zooma. Objektiv ima vgrajen mehanizem zložljivega objektiva za čim manjšo skupno dolžino za lažje prenašanje.

Nikkor Z 35 mm f/1.8 S

Objektiv ima vgrajen novi sistem večkratnega ostrenja za tih, hiter in natančen nadzor AF. Vsebuje dve leči iz ED-stekla in tri asferične leče, pred vdorom prahu in vode je zatesnjen celoten objektiv, vključno s premičnimi deli.

Nikkor Z 50 mm f/1.8 S

Zasnova objektiva z dvema lečama iz ED stekla in dveh asferičnih leč omogoča temeljito odpravo aksialne barvne napake in boljšo barvno reprodukcijo tudi pri največji svetlobni moči. Uvedba novega, zmogljivega koračnega motorčka (STM) omogoča tih in natančen nadzor AF pri fotografiranju in snemanju videoposnetkov.

Nikon načrtuje v naslednjih 18 mesecih predstaviti še 9 novih objektivov Nikkor Z serije S za novi bajonet T.