Bukom je manjša soseska v Akri, glavnem mestu Gane. Kljub majhnosti in omejenim sredstvom od tam prihaja izjemno veliko svetovnih prvakov v boksu. V skupnosti z dolgoletno zgodovino boksanja prevladuje šport – mnogi si ne morejo privoščiti izobrazbe, zato so možnosti za poklic omejene na ribiče, fizične delavce in boksarje. V skupnosti, kjer imajo prek 30 različnih boksarskih telovadnic, ta šport spremlja izrazit »zvezdniški status«. V trenutku, ko nekdo postane boksarski prvak, namreč v Bukomu postane pravi zvezdnik.

Ray je akcijski in športni fotograf, ki je odraščal z boksom in ga je Bukom vedno privlačil: »Že pred leti sem slišal za to sosesko. Zdela se je tako skrivnostna. Kako lahko v tako majhni soseski, razmeroma daleč proč od svetovnega boksarskega sveta, proizvedejo toliko vrhunskih boksarjev? Zgodbo sem želel povedati po svojem, boksarje stopnjevati do junakov, ustrezno prikazati, kako te športnike vidi njihova lokalna skupnost, in jim omogočiti prepoznavnost, ki si jo zaslužijo.«

 

Z leve – boksarski trener Osumanu Nii Amarh Brew iz boksarske telovadnice »Attoh Quarshie« in mladi boksar Barnor Wisdom pozirata za portret na plaži, kjer boksarji v zgodnjih jutranjih urah tečejo in trenirajo.
Akra, Gana, 7. oktober 2017.
Nikon D850 + AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED | 1/1600 s | f/9 | 40 mm | ISO 64 | © Ray Demski