Lenovo je predstavil novega člana družine ThinkPad. ThinkPad P1 sodi med mobilne delovne postaje in je hkrati najtanjša in najlažja mobilna delovna postaja z logotipom Lenovo. Namenjena je uporabnikom, ki si želijo tako vrhunskih zmogljivosti kot sloga.

ThinkPad P1 uteleša želje po visoko zmogljivih in zanesljivih prenosnih računalnikih, ki bodo hkrati tanki in lahki. Rezultat je idealen recept, kako zmogljivosti delovne postaje zapakirati v izjemno premijsko ohišje – tako na videz kot otip. Podobno kot to počne proizvajalec prestižnih športnih vozil Aston Martin, tudi ThinkPad P1 uporabnikom predstavlja priložnost za dvig produktivnosti, saj predstavlja visoko kakovosten izdelek, namenjen zahtevnim okoljem.

“V podjetju Aston Martin smo osredotočeni na visok standard odličnosti, ki jo vedno potiskamo višje,” je dejal direktor oddelka IT in inovacij v družbi Aston Martin Neil Jarvis in dodal: “ThinkPad P1 odlikujejo podobne vrednote. Naši oblikovalci se navdušujejo nad profesionalno grafiko in osupljivim zaslonom, izvršni direktorji pa so si dolgo želeli ultra tankega in lahkega poslovnega prenosnika s stilom. ThinkPad P1 je kot nalašč ustvarjen za številne zaposlene v našem podjetju.”


ThinkPad P1 uporabnikom prinaša premijsko izkušnjo – tako na videz in otip prepriča z izjemno kakovostjo izdelave in vgrajenimi komponentami. Črna barva, steklena drsna ploščica in odlična tipkovnica so tisto, kar od ThinkPad P1 zahtevni uporabniki pričakujejo. Skrb za podrobnosti je vidna na vsakem koraku, tudi pri napajalniku. Stranke si želijo ne le tankih in lahkih prenosnikov, temveč tudi manj okornih napajalnikov. Napajalnik prenosnika ThinkPad P1 je kar 35 odstotkov manjši in lažji od predhodnikov.

Prenosnik premore vse ključne certifikate ISV, vgrajen ima procesor Intel® Xeon® ali Core™ 8. generacije, vključno z modelom Core i9, ki dosegajo delovni takt do 4,6 GHz. Opremljen je s pomnilnikom, ki zna sam odpraviti napake (ECC). Pomnilnika je do 64 GB, deluje pa s hitrostjo 2667 MHz. Za bliskovito hitro hrambo vsebin je zadolžen pogon SSD M.2 PCIe kapacitete do 4 TB. Uporabniki lahko uživajo tudi v zmogljivostih najnovejših profesionalnih grafičnih kartic NVIDIA Quadro P1000 ali P2000.

Mobilna delovna postaja je opremljena s 15-palčnim zaslonom, ki sliko prikazuje v ločljivosti 4K UHD in zagotavlja 100 % pokritost barvnega spektra Adobe. Zaslon je tudi občutljiv na dotik in ima vgrajeno IR-kamero.

Več kot 25 let izkušenj z razvojem najboljših komercialnih prenosnih računalnikov je inženirjem, ki so ustvarili ThinkPad P1, omogočilo, da so izbrali najboljše lastnosti iz portfelja prenosnikov ThinkPad ter modelu P1 zagotovili odlične zmogljivosti ter premijsko obliko.

“Ob snovanju ThinkPad P1 smo želeli izdelati mobilno delovno postajo, ki bo legendarne zmogljivosti in zanesljivost znamke ThinkPad še dvignila. Vodile so nas tudi želje uporabnikov po tankem, lahkem in vitkem prenosniku,” je povedal direktor oddelka delovnih postaj v družbi Lenovo Rob Herman in dodal: “Ne glede na to, ali potrebujete zmogljivosti ali pa si želite le vitke mobilne delovne postaje, ki jo je užitek nositi s seboj, je ThinkPad P1 prava izbira.”

Podjetje Lenovo je sočasno predstavilo tudi nov prenosnik ThinkPad P72. Ta je namenjen uporabnikom, ki si želijo kar najvišjih zmogljivosti. ThinkPad P72 je pravzaprav zamenjava za namizni računalnik, saj je opremljen s 17-palčnim zaslonom, vgrajen pa ima procesor Intel® Xeon® ali Core™ 8. generacije in najbolj zmogljivo grafično kartico NVIDIA® Quadro – do modela P5200 – s katerimi tudi najbolj zahtevne delovne naloge postanejo enostavne. Opremljen je z do 128 GB delovnega pomnilnika, 16 GB bliskovnega pomnilnika Intel ® Optane ™ ter do 6 TB prostora za hrambo podatkov. Uporabnikom so tako na voljo izjemne pomnilniške in računske zmogljivosti.

Več informacij o prenosnikih ThinkPad P1 in ThinkPad P72 najdete na spletni strani podjetja www.lenovo.com/thinkworkstations.