Nikon predstavlja dva telekonverterja Z, ki povečata doseg združljivih objektivov Nikkor Z. Telekonverter TC-1.4x zagotavlja uporabnikom za 40 odstotkov podaljšane goriščnice, medtem ko telekonverter Z TC-2.0x omogoča podvojene goriščne razdalje združljivih objektivov. Prvi z novima telekonverterjema združljiv objektiv je NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S. Ko se bo ponudba objektivov NIKKOR Z širila, bo s telekonverterji Z združljivih še več objektivov.

Nikonova napredna optična zasnova zagotavlja ostre posnetke visoke ločljivosti pri uporabi katerega koli od teh telekonverterjev, najmanjša razdalja ostrenja objektiva pa ostane nespremenjena. Tako bosta nova telekonverterja zoom teleobjektiv pretvorila v super zoom teleobjektiv ali razširila doseg objektiva s fiksno goriščnico brez vpliva na kakovost slike.

Oba telekonverterja sta zatesnjena in zato odporna proti prahu in vlagi ter obdelana z Nikonovo fluorovo prevleko, ki učinkovito odbija prah in umazanijo. Izdelana sta iz trpežnega in teksturiranega eloksiranega aluminija, zato se oblikovno skladata s fotoaparati Nikon Z in objektivi Niikkor Z.

Telekonverterja bosta na voljo od konca avgusta po priporočeni ceni 629 evrov (TC-1.4x) oziroma 679 evrov (TC-2.0x).