Nikon je predstavil svoj najnovejši zoom objektiv, vsestranski NIKKOR Z 24-120mm f/4 S. Z majhno težo, napredno optično zasnovo in širokim razponom zooma je to objektiv za vse priložnosti. Naj gre za starodavno arhitekturo in živahno ulično fotografijo ali portretno in pokrajinsko fotografiranje – uporabniki lahko z njim zajamejo prav vse motive, ne da bi morali zamenjati objektiv. 

Gre za visokozmogljiv zoom objektiv, ki gre lahko vedno in povsod z vami kot osnovni in edini objektiv na vašem brezzrcalnem fotoaparatu Nikon. Ponaša se s fiksno svetlobno močjo f/4 in je ustvarjen za vsestransko ustvarjalno fotografiranje tako s širokokotnimi, kot telefoto goriščnicami. Omogoča lahkotno upravljanje in večostritveni sistem, ki zagotavlja hitro in natančno samodejno ostrenje AF preko celotnega razpona zooma.

Ponuja odlične optične in funkcionalne zmogljivosti za snemanje videoposnetkov skoraj brez učinka spreminjanja zajetega kota med ostrenjem, kar zagotavlja dosledno kadriranje pri vnovičnem ostrenju med snemanjem. Če uporabnik prehaja iz notranjih prostorov na prosto ali med temnejšimi in svetlejšimi prizori, stabilno upravljanje osvetlitve omogoča naravni prehod svetlosti za čudovite posnetke.

Prevleka ARNEO in nanokristalna prevleka tega objektiva poskrbita za jasne posnetke, saj preprečujeta podvojene vire svetlobe in notranje odboje, ki so posledica vpadne svetlobe iz katere koli smeri. Nikkor Z 24-120mm f/4 S je zatesnjen in tako zaščiten pred vremenskimi vplivi ter ima Nikonovo fluorovo prevleko na prednji leči, ki odbija umazanijo in omogoča lažje čiščenje.

Objektiv Nikkor Z 24-120mm f/4 S bo naprodaj decembra po priporočeni prodajni ceni 1.249 evrov.