Prihodnost tankega in lahkega računalništva je postala precej svetlejša. Družba Lenovo™ je na sejmu CES® predstavila 14-palčni prenosnik Yoga Slim 7i Pro, ki je na voljo tudi z zaslonom OLED. Poleg vrhunskega zaslona z osveževanjem slike s frekvenco 90 Hz prenosnik prinaša vrhunsko strojno opremo, saj gradi na platformi Intel® Evo in je opremljen z najnovejšimi mobilnimi procesorji Intel® Core™ 11. Generacije z grafiko Intel Iris® Xali namensko grafično kartico do modela NVIDIA® GeForce® MX450.

Podjetje Lenovo nenehno izboljšuje uporabniško izkušnjo, saj je zavezano k najnovejšim drznim inovacijam, izpopolnjeni izdelavi in ​​pametnejši tehnologiji. Novosti vsebujejo funkcije, kot so takojšen vklop, ko dvignete pokrov prenosnika, prostoročna prijava in način inteligentnega hlajenja. Dodatno pa vgrajeni mikrofoni omogočajo prostoročno uporabo digitalne pomočnice Alexa. Novi prenosnik z zaslonom OLED je pripravljen na certificiranje Intel Evo.

OLED-zaslon izdeluje podjetje Samsung Display, v 14-palčnem prenosniku Yoga Slim 7i Pro pa prikazuje sliko ločljivosti 2880 x 1800 pik s frekvenco osveževanja 90 Hz, kar zagotavlja manj trzanja slike, razmerje stranic 16 : 10 pa večjo delovno površino. Gre za prvi prenosnik iz družine Lenovo Yoga, ki je opremljen z zaslonom OLED, ki prikazuje bolj svetlo in živobarvno sliko v primerjavi z zasloni LCD. Več barvnih odtenkov, tudi črne barve ter bistveno večji kontrast slike prispevajo k znatno boljši sliki v primerjavi z zasloni LCD. Ta kombinacija kakovosti zaslona, ​​tanke zasnove prenosnika, zmogljivega mobilnega procesorja in umetne inteligence (AI) skupaj ustvarja vrhunski prenosnik, ki nudi boljšo kakovost slike ter nižji odzivni čas zaslona in porabo energije.

Impresivni 100-odstotna barvna pokritost DCI-P3 in 125-odstotna pokritost barvnega spektra sRGB zagotavlja žive in pristne barve, vsebine, zajete v tehniki HDR na zaslonu praktično oživijo, zato je ta prenosnik idealna izbira za vse, ki delajo z video posnetki, ali obdelujejo fotografije. Tehnologija HDR še poveča kontrast med najsvetlejšimi in najtemnejšimi deli slike. Poleg tega tehnologija Dolby Vision® še dodatno premika meje kakovosti prikazane slike.

Prenosniki Yoga so vedno prednjačili na področju zmogljivosti, prenosljivosti in sloga. Preudarni uporabniki bodo cenili, kako jasna in berljiva je njihova kakovost slike na zaslonu OLED tudi na prostem – v neposredni sončni svetlobi. V primeru zaslona OLED vsaka posamezna pika, ki sestavlja sliko, oddaja lastno svetlobo, zato omogoča neodvisno osvetlitev, zatemnitev ali izklop, rezultat pa je vrhunska kontrastnost slike – ne glede na to, ali želite popolnoma temno črno barvo ali živobarvni prikaz. OLED-zaslon omogoča tudi zmanjšanje emisij modre svetlobe za do 70 odstotkov v primerjavi z LCD-zasloni, zato je prijaznejši do oči uporabnika.

Obiščite središče Lenovo StoryHub za dodatne fotografije in polne tehnične specifikacije naprav, dodatne informacije pa so na voljo tudi na spletni strani Lenovo CES.

Cene in dobavljivost

14-palčni Yoga Slim 7i Pro (z zaslonom OLED) bo v regiji EMEA na voljo tekom leta 2021, priporočene prodajne cene pa bodo znane ob začetku prodaje.