Prenosnik ThinkPad X1 Extreme 2. generacije predstavlja nadgradnjo predhodnika, saj je opremljen z deveto generacijo procesorja Intel Core do modela i9 in grafično kartico  GeForce GTX 1650 GPU s hladilno rešitvijo Max-Q. Hramba podatkov lahko shrani do 4 TB podatkov.

Zasnovan za najbolj zahtevne poslovne uporabnike ThinkPad X1 Extreme Gen 2 predstavlja idealen tanek in lahek prenosnik, ki podpira mobilni življenjski slog in zagotavlja izjemne računalniške zmogljivosti. Na voljo je s svetlim in na dotik občutljivim 15-palčnim OLED-zaslonom ločljivosti 4K s tehnologijo Dolby Vision ter zvočniškim sistemom Dolby Atmos®. ThinkPad X1 Extreme Gen 2 tako predstavlja vrhunsko delovno postajo, ki se ne ustraši nobene obremenitve, niti obdelav grafike in videa, poganjanja aplikacij AR/VR ali druge zahtevne programske opreme.

Lenovo uvaja tudi novo blagovno znamko poslovnih prenosnikov, namenjeno majhnim in srednje velikim podjetjem, poimenovano ThinkBook. Prva predstavnika nove družine ultra tankih prenosnikov sta namenjena poslovnim uporabnikom, ki si želijo bolj potrošniško oblikovanih naprav.

Sodobni zaposleni zahtevajo vitke prenosnike, ki jim omogočajo stik s podjetjem iz praktično katerekoli lokacije, in tehnologije, ki dvigajo njihovo produktivnost. ThinkBook prenosniki so oblikovani tudi po zahtevah mlajših, ki šele vstopajo v svet delovne sile in so hkrati tudi cenovno dostopnejši.

Ultra tanek ThinkBook S je na voljo s 13- in 14-palčnim zaslonom, ukrojen pa je po meri uporabnikov, ki ne prisegajo na kompromise glede varnosti, zanesljivosti in podpore, hkrati pa si želijo sodobne naprave in računalniške izkušnje, ki je podobna izkušnji mobilnih naprav. Lenovo ThinkBook 13s in 14s sta idealna izbira za vsako podjetje, saj poleg sodobne oblike prinašata tudi zmogljivosti. V ohišje iz aluminija so vgrajene komponente, ki jih najdemo tudi v drugih družinah računalnikov Think.