Družba Lenovo je najavila prenovljena prenosnika Lenovo ThinkPad L390 in L390 Yoga. Razveseljevala bosta tako uporabnike kot IT-oddelke, saj ju odlikujeta legendarna zanesljivost delovanja, ki je rezultat zahtevnih preizkusov trpežnosti, in celovita varnostna zaščita ThinkShield, vključno z bralnikom prstnih odtisov in možnostjo vgradnje infrardeče kamere.

Preobrazba delovnih mest je v polnem teku, dinamični uporabniki želijo biti opolnomočeni. Nova delovna mesta tako stavijo na sodelovanje in večjo mobilnost zaposlenih, ki izboljšujeta interakcijo in produktivnost zaposlenih. Takšna delovna mesta pa potrebujejo tudi tehnologijo, ki omogoča večjo prilagodljivost in ustvarjalnost.

Ključne funkcije novih prenosnikov:

  • Prva družina prenosnikov ThinkPad, ki bo opremljena s procesorji Intel® Core™ 8. generacije.
  • 13,3-palčni zaslon polne visoke ločljivosti (Full HD) občutljiv na dotik (opcijsko) in v ohišje vgrajeno aktivno pero v prenosniku L390 Yoga.
  • ThinkShield varnostne funkcije vključujejo rešitev dTPM 2.0, bralnik prstnih odtisov in IR-kamero v prenosniku L390 Yoga.
  • V okolico usmerjena kamera na L390 Yoga delavcem na terenu in študentom omogoča zajem fotografij in videa na poti.
  • Celovit nabor storitev Lenovo Services podjetjem omogoča premijsko podporo, storitve implementacije, pomoč pri prehodu na novo tehnologijo in zaščito virov.

Izdelki ThinkPad že od nekdaj uporabnikom nudijo bogato izbiro – ti v ponudbi najdejo tisto napravo, ki jo potrebujejo. Prenovljena ThinkPad L390 in L390 Yoga nista nič drugačna. Namenjena sta cenovno občutljivim poslovnim uporabnikom in zahtevnim domačim uporabnikom, saj družina ThinkPad L slovi po svoji trpežnosti in zanesljivosti delovanja. Novinca odlikuje zelo dobro razmerje med zmogljivostmi in ceno. Prenosnika dosegata tudi vojaške standarde trpežnosti Mil-Spec, zato kakovost njune izdelave ni vprašljiva, posledično pa sta pogosta izbira zahtevnih poslovnih uporabnikov in IT-oddelkov.

Nova prenosnika bosta v Sloveniji naprodaj konec marca 2019, takrat pa bodo znane tudi njune cene.