Podjetje Lenovo se spozna tudi na izdelavo prenosnih računalnikov, ki se lahko v trenutku prelevijo v nekoliko debelejšo, a zmogljivo tablico.

Preizkusili smo najnovejšo različico hibridnega prenosnika Lenovo Yoga 730, ki ima vrsto adutov, s katerimi prepriča. V všečno oblikovano ohišje iz brušenega aluminija je vgrajen 13-palčni zaslon ultra visoke ločljivosti 3840 x 2160 (4K UHD), ki prikazuje izjemno ostro sliko. Vrtljivi zaslon omogoča, da prenosnik postavimo v katerikoli položaj – klasični prenosnik, šotor ali tablico. Preizkušeni prenosnik je imel vgrajen visoko zmogljivi procesor Intel Core i7-8550U ter 16 GB delovnega pomnilnika DDR4, s katerima je bil dobesedno kos vsakemu izzivu – tudi obdelavi vide ločljivosti 4K . Za odzivnost prenosnika poskrbi še vgrajen pogon SSD kapacitete 256 GB. Da je prenosnik resnično prenosen se lahko zahvalimo majhni masi, saj tehla zgolj 1,1 kilograma.

Proizvajalec sicer navaja, da znaša avtonomija baterije okoli 11 ur, a je v praksi z občudovanjem lepot na čudovitem zaslonu in ob zmogljivi strojni opremi vendarle nismo dosegli, kljub temu pa Yoga 730 nudi za cel delavnik zmogljivosti ali celo noč večpredstavnih užitkov. Dodaten adut je vgrajena tehnologija hitrega polnjenja, ki jo bodo znali ceniti vsi, ki pogosto potujejo – vsega 15 minut polnjenja namreč zadostuje za do dve uri rabe!