Sveža raziskava je ugotovila, da se več kot polovica (52 %) igralcev iger bolj identificira s svojim spletnim alter egom kot s svojo identiteto v resničnem življenju. Podjetje Lenovo je navdihnjeno s trendom dvojnih osebnosti v sodelovanju s stripovskim umetnikom in oblikovalcem iger Salvo Espínom ustvarilo zbirko nalepk.

Digitalni svet je resnično matrica resničnega sveta, saj je raziskava, ki jo je opravil Lenovo, pokazala, da se igralci počutijo najbolj pristno, ko igrajo doma (58 %), sledijo jim druženje s prijatelji in družino (52 %) ter ukvarjanje z drugimi osebnimi hobiji in interesi (46 %).

Skoraj 60 % igralcev igranje iger prestavlja na čas po službi, ugotovitve pa so pokazale, da se določeni poklici počutijo najbolj pristno, ko igrajo določene zvrsti iger. Glede na raziskavo podjetja Lenovo se na primer uradniki (44 %), medicinski in zdravstveni delavci (42 %), finančni strokovnjaki (38 %) in znanstveniki (40 %) počutijo najbolj pristno, ko igrajo strateške igre. Tisti, ki delajo v panogi računalništva (45 %), in ustvarjalci (40 %) pa se pristno počutijo ob igranju iger RPG, kjer prevzamejo vlogo glavnega junaka.

Za praznovanje teh dvojnih osebnosti je Lenovo v sodelovanju s priznanim Marvelovim risarjem stripov in oblikovalcem iger Salvo Espínom oblikoval pet nalepk Lenovo Legion “Second Skin”, ki prikazujejo to dvojnost – končno nalepko pa lahko oblikujejo tudi uporabniki sami. 

Salva Espín, risar stripov in oblikovalc iger, znan po sodelovanju z Marvelom pri likih, kot so Deadpool, She-Hulk, X-Men in Wolverine, in ustvarjalec nalepk “Second Skin”.

Prenosniki Lenovo Legion

Prenosni računalniki Lenovo Legion služijo kot skupni imenovalec, ki povezuje svetove, med katerimi so igralci pogosto razpeti. Lenovo Legion 7 in Lenovo Legion Slim 7, opremljena s procesorji AMD Ryzen™ in grafiko AMD Radeon™, ponujata večjo svobodo igranja, hkrati pa nudita visoke zmogljivosti za delo, da so njuni uporabniki lahko še naprej neustavljivo elegantni na zunaj in neustavljivo divji navznoter.

Mnogi igralci živijo dvojno življenje, vendar se ta dvojnost le redko omenja. Lenovo Legion je v skladu s to miselnostjo sodeloval s Salvo Espínom, risarjem stripov in oblikovalcem iger, znanim po sodelovanju z Marvelom pri likih, kot so Deadpool, She-Hulk, X-Men in Wolverine, in ustvaril serijo nalepk “Second Skin”.

Salva Espín je povedal: “Sodelovanje pri tem projektu, ki mi je omogočil, da se prepustim vsem svojim strastem, kot so oblikovanje, igranje iger in tehnologija, je bilo čudovito. Zelo sem užival v celotnem ustvarjalnem procesu, ko sem tesno sodeloval z ekipo Lenovo pri oblikovanju petih nalepk, ki najbolje ponazarjajo rezultate ankete. Svoj računalnik Lenovo Legion 7 sem že prilagodil z nalepko, ki predstavlja dvojnost med mojim profesionalnim jazom in mojim igralskim alter egom, in komaj čakam, da vidim, kako bodo ti dizajni postali del prenosnikov tisočih ljudi.” 

Nalepke so odsev tega, kako bi bilo videti življenje, če bi ves čas sprejemali svoj spletni avtentični jaz. Od čarovnika na kavici do viteza, ki preverja svoj zdravstveni inventar. Te nalepke so namenjene spodbujanju igralcev, da sprejmejo svoje alter ege, ne glede na to, kakšna je njihova podoba.

Zadnjo nalepko bo ustvarila skupnost Lenovo Legion Gaming Community. Vsakdo lahko predloži svojo skico dvojnika, tako da preprosto odgovori na temo skupnosti in naloži svoje umetniško delo. Rok za oddajo je 26. januar 2023, ko bo Salva osebno izbral svojega favorita, nato pa bo skupaj z zmagovalcem koncept spremenil v končno zasnovo nalepke Second Skin.

Za več informacij obiščite https://gaming.lenovo.com/emea/threads/15699 in sledite @salva_espin_art.