Španski ustvarjalec stripov in oblikovalec iger Salva Espin je v sodelovanju z ekipo podjetja Lenovo oblikoval serijo nalepk, s katerimi boste zlahka poosebili svoj prenosni računalnik! Vas zanima, kje je našel navdih zanje?

Videoigre so več kot le zabava. Mnogo več. Ljudje se radi igramo, smo tekmovalni, igralni uspehi nas motivirajo in dajejo občutek uspeha. Tako je z vsemi igrami, ne le računalniškimi. Je pa zelo verjetno, da nam je njihov fenomen dal misliti. Razmišljanje je dokaj preprosto. Ljudje se radi igrajo, dobre igre vzbujajo izreden občutek pripadnosti in igralci so s sistemom lestvic uspehov, nagrad, nadgradenj in podobnega zelo motivirani. Ste še vedno presenečeni, kako to, da so videoigre tolikšna uspešnica in da privlačijo tudi vas. Čeprav morda to skrivate. S tem še zdaleč nismo izčrpali vseh pretresljivih razkritij. Nekaj novih je bilo pred kratkim ugotovljeno v raziskavi podjetja Lenovo.

Kakšne so torej nove ugotovitve. Prva je še posebej zanimiva. Več kot polovica igričarjev se bolj identificira s svojim spletnim alter egom kot s svojo identiteto v resničnem življenju. To ne pomeni, da se skrivamo pred resničnostjo, temveč, da nam umetni svetovi pomenijo približno toliko kot resnični. Ravno trend dvojnih osebnosti je navdihnil umetnika, da je ustvaril serijo izrednih nalepk, ki jih nalepite na svoj prenosni računalnik in ga z njihovo pomočjo na zanimiv in zgovoren način poosebite.

Raziskava je postregla še z nekaterimi pretresljivimi ugotovitvami, ki nisi najbolj skladne z uveljavljenimi stereotipi. Ste vedeli, da se igričarji najbolj pristno počutijo med igranjem iger doma (58 %), druženjem s prijatelji (52 %) in ukvarjanjem z drugimi konjički (46 %). Torej ni čisto res, da so igre ednino, kar jih zanima. Še manj, da zaradi njih postajajo nedružabni. Večina (60 %) si čas za igre vzame po službi, torej jih ne igrajo samo mladi in otroci. Kakšne igre ljudi najbolj privlačijo, je močno odvisno od poklica. Uradnike (44 %), zdravstvene delavce (42 %), finančne strokovnjake (38 %) in znanstvenike (40 %) najbolj zanimajo strateške igre, saj jim dajejo največ pristnosti. Računalničarji (45 %) in ustvarjalci (40 %) pa se nasprotno najraje odločajo za igre, v katerih prevzamejo vlogo glavnega junaka (RPG).

Nalepke, ki jih je ustvaril Salva Espin, odsevajo življenje, kakršnega bi živeli, če bi ves čas sprejemali digitalni avtentični jaz. Od čarovnika na kavici do viteza, ki preverja svoj zdravstveni inventar. Katero ste izbrali? 

Zdaj je pravi čas za nakup novega “gamerja”

Posebna ponudba je na voljo v posebnem BigBang spletnem katalogu.

Akcijske cene veljajo za omejeno količino računalnikov do razprodaje zalog. BigBang omogoča pri nakupu prek spleta plačilo na obroke z Leanpay (do 48 obrokov do 5.000 EUR), pri nakupu v poslovalnicah pa je na voljo tudi hitri kredit

Fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov.