Lenovo predstavlja prenovljeno paleto prenosnikov ThinkBook, zasnovanih za opolnomočenje sodobnih zaposlenih v časih sprememb. Šest novih modelov nove generacije združuje moderno oblikovalsko filozofijo s funkcijami, ki omogočajo delo od kjerkoli. Dvobarvna zasnova, zasloni z ultra tankimi robovi in odlične uporabniške izkušnje krasijo vse modele.

ThinkBook 15 Gen 2 i prinaša izjemne zmogljivosti in produktivnost, saj je opremljen s procesorji Intel® Core™ 11. generacije z grafiko Intel® Iris® Xe (1), vmesnikom Thunderbolt™ 4 in prilagodljivo hrambo podatkov. Prvič v svetu prenosnikov (2) je ThinkBook 15 Gen 2 i na voljo tudi z opcijskimi integriranimi brezžičnimi slušalkami. ThinkBook 13s Gen 2 i pa zaslon ločljivosti WQXGA kombinira z zmogljivostmi platforme Intel Evo™ (3), ki ga naredi izjemno zmogljivega in lahkega. ThinkBook 14s Yoga i pa je prvi ThinkBook 2-v-1, ki lahko vsako površino spremeni v delovno mesto, saj je izredno prilagodljiv.

Lenovo je prav tako predstavil nov monitor ThinkVision T27hv-20 USB-C® Hub z inovativno programsko opremo Lenovo Display Control Center – ThinkColor. Ta prav tako podpira hibridna delovna okolja, saj je 27-palčni zaslon opremljen z infrardečo kamero ločljivosti 1080p, mikrofoni, ki znajo izničevati hrup iz okolice ter zvočniki, ki poskrbijo za kakovostno video konferenco. Za zasebnost uporabnika skrbi tehnologija Smart Guard, ki zamegli vsebino zaslona, ko uporabnik ne gleda nanj ali ko zazna, da uporabniku nekdo gleda izza hrbta. Funkcija Smart Energy pa izklopi zaslon, ko zazna, da se je uporabnik oddaljil od mize in tako ustvarja prihranke energije ter ščiti podatke.

Programska oprema Lenovo Display Control Center je na voljo v dveh različicah in za različne potrebe: ThinkColor je namenjena poslovni, Lenovo Artery pa domači uporabi zaslona.

Manjša podjetja potrebujejo prilagodljivost dela od kjerkoli

Podjetja uvajajo poslovne modele, ki zaposlenim omogočajo večjo prilagodljivost. Študija potreb manjših podjetij in podjetnikov, ki sta jo opravila Intermedia in Sapio Research, ugotavlja, da si več kot polovica manjših podjetij želi možnosti dela od doma tudi dolgoročno. Prenosniki ThinkBook so poslovni prenosniki, ki so intuitivni za uporabo in premorejo lastnosti, ki dvigajo produktivnost in zagotavljajo učinkovito sodelovanje pri delu na daljavo.

To je nekaj poudarkov prenovljenih modelov:

ThinkBook 13s Gen 2 i:

 • Zasnovani v sodelovanju s podjetjem Intel® so prenosniki ThinkBook 13s Gen 2 i na voljo z zaslonom ločljivosti WQXGA ter platformo Intel® Evo™, ki zagotavlja odzivnost, takojšnje bujenje iz stanja mirovanja, dolgo avtonomijo in hitro polnjene baterije (3), kar naredi te prenosnike idealne za delo.
 • Thunderbolt™ 4, opcijski pogoni SSD PCIe Gen 4 in zmogljiva baterija (4) omogočajo celodnevno produktivnost.
 • 13,3-palčni zaslon visoke ločljivosti z novim razmerjem stranic 16 : 10 po zaslugi ultra tankih robov dosega 90 % razmerje med ohišjem in zaslonom, na voljo pa je tudi v različici, občutljivi na dotik.
 • Navidezna srečanja so izboljšana s pametnejšim zvokom z mikrofoni, ki lahko preklapljajo med tremi različnimi zvočnimi načini: zasebnim, skupinskim in okoljskim zvokom, kar zagotavlja najboljšo izkušnjo sestankov, kjerkoli že ste.

ThinkBook 14s Yoga i:

 • Pero Smart Pen je sinhronizirano s prenosnikom. Ko ga izvlečete, se samodejno vklopi aplikacija za zajem beležk. Ob prijavi v sistem Windows 10, so bližnjice Windows Ink na voljo v trenutku, ko primete za pero.
 • Zmogljivosti 11. generacije procesorjev Intel® Core™ in prilagodljivost zasnove prenosnikov Yoga omogoča brezšivno prehajanje med načini rabe za čim večjo produktivnost. Vmesniki Thunderbolt™ 4 in USB-C še olajšajo povezovanje z ultra hitrimi napravami in monitorji.
 • 14s Yoga je na voljo v klasični ThinkBook mineralno sivi barvi, omejena serija pa bo na voljo tudi v modri barvi, ki še poudarja eleganco.

ThinkBook 15 Gen 2 i:

 • Prenosnik ThinkBook je na voljo z brezžičnimi slušalkami, ki jih lahko shranite vanj. Ponujajo povsem novo zvočno izkušnjo (2). Ko so shranjene v prenosniku, se samodejno polnijo, ob vstavitvi v uho pa vklopijo. Vklop ali izklop mikrofona med klici in video konferencami je nadvse enostaven – le dvakrat pritisnete na slušalke. Slušalke so opremljene z dvema mikrofonoma, ki premoreta funkcijo izničevanja hrupa iz okolja, zato še olajšajo spletne sestanke.
 • Prilagodljive možnosti hrambe podatkov vključujejo kombinacijo trdega diska (HDD) in pogona SSD ali dveh pogonov SSD.
 • Funkcija Modern Standby omogoča, da je prenosnik stalno pripravljen in povezan, zato npr. spremlja elektronsko pošto tudi ko je pokrov zaslona zaprt (5).
 • Potrebujete pomoč med delom od doma? Servisna bližnjična tipka uporabnikom omogoča dostopa do storitev podpore s pritiskom na gumb, pri čemer v servisni center samodejno pošlje informacije o napravi in še pospeši odpravljanje težav.

Prenosniki ThinkBook so opremljeni s procesorji Intel® Core™ 11. generacije ali procesorji AMD Ryzen 4000.

 • ThinkBook 15p i: Visoko zmogljiv prenosnik z grafično kartico NVIDIA® GTX 1650Ti in X-Rite Pantone® kalibriranim zaslonom.
 • ThinkBook 15 Gen 2 AMD: prenosnik s procesorjem AMD Ryzen™ 4000 Series
 • ThinkBook 14 Gen 2: 14-palčni prenosnik s procesorjem Intel® ali AMD
 • ThinkBook 14s Gen 2: 14-palčni tanek in lahek prenosnik s procesorjem Intel® ali AMD
 • ThinkBook 13s Gen 2 AMD: ultra lahek prenosnik s procesorjem AMD Ryzen™ 4000 Series

Tehnologija za dobo prilagodljivega dela

Individualna in skupinska produktivnost se soočata z izzivi brez primere, toda podjetja lahko izkoristijo prednosti večje okretnosti, tako da zaposlenim zagotovijo dostop do prave tehnologije na delovnem mestu. Ne glede na to, ali so v pisarni ali doma, čiste mize izboljšajo produktivnost in ustvarijo občutek dobrega počutja, z vrhunskim monitorjem, optimiziranim za sodelovanje, pa bodo zaposleni še povečali učinkovitost.

Novi ThinkVision T27hv-20 je 27-palčni monitor, zasnovan za povezljivost preko enega samega kabla: USB-C. Tako zaposlenim pomaga ohranjati čisto delovno mizo, hkrati pa je optimiziran za avdio in video konference. Opremljen je z ergonomskim podstavkom, ki omogoča nastavljanje višine, nagiba, zasuka in se obenem lahko vrti. Monitor je opremljen z infrardečo kamero (IR/RGB) polne visoke ločljivosti 1080p, ki daje ostre slike, omogoča nastavitev kota in vključuje zaslonko za zaščito zasebnosti. Dva mikrofona s tehnologijo odpravljanja hrupa omogočata jasen zajem glasu, vgrajena zvočnika pa zagotavljata poglobljen zvok. Če potrebujete zasebnost, ima monitor vgrajen tudi zvočni izhod, na katerega priključite slušalke, prav tako pa premore praktičen kavelj, na katerega obesite slušalke, ko jih ne potrebujete, in tako še izboljšate občutek čiste mize.

ThinkVision T27hv-20 in ključni poudarki:

 • 27-palčni zaslon ločljivosti 2560 x 1440 pik z zelo tankimi robovi
 • Vgrajeni infrardeča kamera ločljivosti 1080p, mikrofona in zvočnika zagotavljajo enostavne video konference
 • USB-C stikalo omogoča povezljivost preko enega samega kabla, ki prenaša tako podatke, sliko, video signal in internetni signal, hkrati pa lahko polni tudi druge naprave z močjo do 90W. Stikalo premore štiri vmesnike USB 3.2 Gen1 za neposreden priklop združljivih zunanjih naprav.
 • Sistem semaforja opozori sodelavce ali družinske člane, da ste udeleženec video konference s prižigom rdeče osvetlitve spletne kamere.
 • Certifikata TÜV Rheinland Eye Comfort in Eyesafe® jamčita, da zaslon oddaja manj za oči škodljive modre svetlobe in manj utruja uporabnika.
 • Lenovo Display Control Center – ThinkColor programska oprema olajša nastavitve zaslona, omogoča večopravilnost in oddaljeno upravljanje s strani skrbnikov IT v podjetjih.

“Moderni zaposleni so tehnološko ozaveščeni in želijo postoriti več in hitreje. Majhna in srednje velika podjetja morajo opolnomočiti zaposlene s pomočjo pametne tehnologije in poskrbeti za rast posla,“ je povedal podpredsednik družbe Lenovo Eric Yu in dodal: ”Izdelki ThinkBook in ThinkVision prinašajo odlično kombinacijo zmogljivosti in sloga ter ju združujejo s sodelovanjem, izboljšano varnostjo in inovativnimi funkcijami, ki skrbijo, da so zaposleni produktivni, kjerkoli že delajo.”

Cene in dobavljivost

Novo predstavljeni modeli prenosnikov ThinkBook, opremljeni z Intel ali AMD procesorji in zasloni različnih diagonal, bodo v Sloveniji naprodaj v prihodnjih mesecih, takrat pa bodo znane tudi njihove cene. Računalniški monitor ThinkVision T27hv-20 bo prav tako naprodaj čez nekaj mesecev.