Družba Lexmark je predstavila nov nabor storitev Lexmark Cloud Services, ki podjetjem pomaga razbremeniti oddelek IT pri upravljanju tiskalniške infrastrukture, partnerjem pa pomaga prihraniti čas in denar z upravljanjem naprav strank na daljavo.

“Poročilo družbe Gartner How the Cloud Office Duopoly Affects Wider IT Strategies ugotavlja, da bo do leta 2021 več kot 70 odstotkov podjetij pisarniška okolja upravljalo iz oblaka. Pri tem je pomembno, da to počno na kar se da učinkovit način, ki hkrati minizira varnostna tveganja. Naš nabor rešitev je bil ustvarjen prav z namenom, da podjetjem olajša pot v oblak, saj poenostavlja upravljanje posameznih naprav in tiskalniške infrastrukture, hkrati pa nudi tiskalniške rešitve, ki jih odlikujejo izboljšana produktivnost, varnost in prilagodljivost,” je povedal podpredsednik in tehnični direktor družbe Lexmark Allen Waugerman.

Ponudba Lexmark Cloud Services obsega naslednje storitve:

  • Lexmark Cloud Print Management zagotavlja varno tiskanje, odlikuje pa jo prilagodljivost integracije z obstoječim okoljem stranke. Podjetjem je na voljo tudi inovativna možnost hibridne postavitve, ki ohranja tiskalniška opravila znotraj požarnega zidu za tista okolja, ki imajo edinstvene zahteve glede skladnosti ravnanja s podatki.
  • Lexmark Cloud Fleet Management partnerjem omogoča daljinsko upravljanje naprav na lokacijah odjemalcev. Partnerji lahko posodobijo strojno programsko opremo, aplikacije in nastavitve s poljubne lokacije ter tako prihranijo čas in denar.
  • Analitika v realnem času zagotavlja pregled vseh dejavnosti tiskanja, kopiranja in skeniranja v podjetju, kar omogoča odločanje na podlagi dejanskih podatkov in nenehno izboljševanje poslovanja.
  • Lexmark Cloud Connector organizacijam omogoča dostop do dokumentov ter njihovo shranjevanje in tiskanje s priljubljenih spletnih mest za skupno rabo vsebin.

Lexmark Cloud Print Management (CPM) drži poslana tiskalniška opravila v osebni čakalni vrsti, dokler se uporabnik ne identificira na posameznem tiskalniku. S tem omogoča uporabniku, da izbere zanj najbolj priročen tiskalnik kjerkoli v podjetju, dokumenti z občutljivimi informacijami pa tako ne čakajo izpisani na tiskalniku, kjer bi jih lahko videli drugi. Lexmark CPM organizacijam pomaga, da se znebijo stroškov in glavobolov, povezanih s tiskalniškimi strežniki, čakalnimi vrstami za tiskanje in upravljanjem tiskalnikov. Lexmark CPM podpira tudi mobilno tiskanje s pametnih telefonov in tabličnih računalnikov z operacijskim sistemom Android ali iOS. 

Lexmark Cloud Fleet Management tehničnim partnerjem pomaga do višje produktivnosti, saj jim zagotavlja varen oddaljen dostop do Lexmarkovih naprav in upravljanje preko preglednega portala. Na portalu za oddaljeni dostop lahko partnerski tehniki posodabljajo strojno programsko kodo in varnostne nastavitve več naprav hkrati; omogočeno jim je pregledovanje, upravljanje in konfiguriranje naprav in aplikacij za vsako stranko kot tudi odpravljanje težav na daljavo. S tem partnerji prihranijo čas in stroške, povezane z obiski pri strankah, ter hkrati hitro in učinkovito obravnavajo skrbi strank.

“Konfiguriranje naprav pri stranki je v očeh partnerjev drago in časovno potratno,” je dejal Sammy Kinlaw, vodja prodaje OEM v Lexmarku in dodal: “Upravljanje na daljavo, ki ga omogoča Lexmark Cloud Fleet Management, skrajša čas konfiguracije sistemov iz dni v minute, partnerskim tehnikom pa omogoča tudi posodobitve tiskalniške flote z vsega nekaj kliki.”

Vse storitve Lexmark Cloud Services premorejo nadzorno ploščo z analitiko v realnem času, kar organizacijam omogoča boljši vpogled v postopke tiskanja, kopiranja in skeniranja. Statistika v realnem času zagotavlja podatke o uporabi med posamezniki, poslovnimi enotami, napravami ali oddelki, kar organizacijam omogoča, da prepoznajo dodatne možnosti glede prihrankov ali pa podatke dodatno analizirajo.

Za še večjo funkcionalnost Lexmark Cloud Connector brez težav povezuje uporabnike z datotekami, nameščenimi na priljubljenih spletnih mestih za skupno rabo vsebin, kot so Box, Dropbox, Google Drive in OneDrive. Uporabniki enostavno dostopajo do njih ter natisnejo ali optično preberejo dokumente in jih prenesejo v oblačno hrambo.

“Platforma Lexmark Cloud Services prinaša izjemno vrednost našim strankam in partnerjem. Zmožnost, da uporabnikom zagotovimo varno tiskanje, hkrati pa odpravljamo izzive, povezane s tiskalniško infrastrukturo, je skladna s potrebami strank. Lexmark jim bo tudi v prihodnje zagotavljal razburljivo ponudbo novih storitev v oblaku.”