Nikon širi serijo ultrazoom kompaktnih fotoaparatov z novim Coolpixom P950, naslednikom modela P900. Novinca odlikujejo 83-kratni optični zoom, slikovno tipalo CMOS s 16 mio. slik. točk in objektiv s svetlobno jakostjo f/2.8. Poseduje nabor najbolj zaželenih zmogljivosti, s katerimi je izjemno preprosto zajeti oddaljene motive z neverjetnimi podrobnostmi, pa naj gre za ostre fotografije ali videoposnetke v ločljivosti UHD 4K.

Velik doseg fotoaparata Coolpix P950 je idealen za fotografe, ki želijo fotografirati ptice ali divje živali, ter navdušene opazovalce letal ter drugih močno oddaljenih motivov. 83-kratni optični zoom omogoča razpon goriščnic od 24 do 2000 mm, 166-kratni Dynamic Fine Zoom pa zgornjo mejo digitalno podvoji na neverjetnih 4000 mm.

Fotografi, ki skušajo najboljši posnetek ujeti že ob zori ali svitu, si lahko obetajo odlične rezultate, saj se objektiv NIKKOR na širokokotnem koncu ponaša s svetlobno jakostjo f/2.8. Kakovost slike je visoka tudi pri fotografiranju z najdaljšimi goriščnicami. Coolpix P950 podpira zapisovanje posnetkov v surovem formatu RAW (NRW), tako da lahko ljubitelji fotografije na najboljši način izkoristijo napredne programe za obdelavo in urejanje posnetega materiala. Sani za bliskavico na prizmi fotoaparata omogočajo uporabo Nikonove dodatne opreme, kot so bliskavice, mikrofoni ali merek s svetlobno piko (DF-M1), ki pomaga slediti še tako hitro letečim pticam.

Fotoaparat omogoča zajem pospešenih intervalnih posnetkov, dolgih približno 10 sekund, predvajate pa jih lahko pri hitrosti 25 ali 30 sličic/s. Preko vgrajene Nikonove tehnologije SnapBridge, lahko fotografije in posnetke sinhronizirate s pametno napravo, ki omogoča tudi proženje fotoaparata na daljavo.

Nikon Coolpix P950 bo na voljo predvidoma od 6. februarja 2020 po priporočeni ceni 899 evrov.