Svet se je letos temeljito spremenil, ko svetovna pandemija ovira naše občutke varnosti, produktivnosti in medsebojne povezanosti.

“Tehnologija ne ponuja le rešitev, temveč vžge upanje, navdihuje možnosti in potrjuje, da lahko človeška inteligenca spremeni kajtični svet,” je dejal izvršni direktor Lenovo Yuanqing Yang. “S to strastjo in verovanjem v tehnologijo smo lansirali Tech World 2020 – prvič povsem virtualno.”

V trenutnih delovnih okoljih so izkušnje zaposlenih še pomembnejše kot kdaj koli prej. Iz nedavne raziskave Lenovo-jeve vodje IT trdijo, da nameravajo v naslednjih dveh letih skoraj podvojiti naložbe v pobude za izkušnje zaposlenih (EX). Največji razlog je dejstvo, da se rezultati EX izboljšujejo z zadovoljstvom zaposlenih s tehnologijo.

Nekatere od teh tehnologij, vključno z vgrajenimi brezžičnimi ušesnimi čepki ThinkBook 15 Gen 2 i za takojšnje sodelovanje ali pametnim peresnikom ThinkBook 14s Yoga i, se inteligentno prilagajajo vedenju uporabnika. Drugi, kot je ThinkPad X1 Fold, ponujajo povsem nov in prenosljiv faktor oblike, s katerim lahko na novo zamislite produktivnost na poti.

Kaj pa sodelovanje na daljavo, neizogibna norma, ki še naprej preoblikuje naše delo? Tako imenovana “oddaljena revolucija” je že bila v teku, vendar se je vozni red drastično skrajšal. Ne manjka razmišljanj o izzivih neskončnih video klicev ali najboljših orodij za agilno sodelovanje. Lenovojeva linija ThinkSmart ponuja elegantno rešitev. ThinkSmart View ponuja namensko središče za sestanke, ki osvobodi vaš računalnik (in morebitne dodatne monitorje) za podporo zapisovanju ali večopravilnosti. Z enim pritiskom se uporabniki pridružijo video ali zvočnim klicem ali pregledajo koledarje s kompaktno in povezano napravo.