Pobližje smo si ogledali prenosnik Lenovo Yoga Slim 7 in bili navdušeni. Opremljen z najnovejšo, že 11. generacijo procesorjev Intel Core in baterijo, ki zagotavlja do 15 ur avtonomije, zmore biti idealen partner za delo ali zabavo.

Družino prenosnikov Slim 7, v kateri so 14 in 15-palčni modeli, odlikuje predvsem vsestranski izbor procesorjev. Na visoki ravni je tudi kakovost izdelave, občutek robustnosti in teže. Kovinsko ohišje je zato togo, nikjer se ne prepogiba ali celo škriplje, to pa velja v manjši meri tudi za tanko zaščitno ploskvijo za zaslonom. Pregib oziroma tečaj med obema deloma je tudi dokaj trd.

Kljub temu da ni prenosnik iz višjega cenovnega razreda, je Yoga Slim 7 s 14 palčnim zaslonom IPS ravno prav velik, da bo v prenosljivosti zadovoljiv za večino. Tipkovnica je dovolj velika, nima sicer numeričnega dela, zato pa sta na levem in desnem robu zvočnika. Tipke so za tipkanje prijetne, dovolj velike in z ravno prav dolgim hodom.

Preizkušeni model je bil opremljen s štirijedrnim procesorjem Intel Core i5-1135G7, ki dosega frekvenco do 4,2 GHz in 16 GB pomnilnika. Nad 512 GB zelo hitrega prostora za hrambo podatkov se ne moremo pritoževati. Procesor, ki je iz Intelove serije s kodnim imenom Tiger Lake ima vgrajeno grafično kartico Intel Iris Xe. Zmogljivosti je vedno dovolj, pri tem pa je še toliko bolj impresivna avtonomija delovanja na baterijo – tisti najmanj zahtevni bodo dejansko prišli blizu navedeni maksimalni avtonomiji impresivnih 15 ur.